Triumpher to grecka kapela powstała w 2019 roku grająca true heavy/power metal. Jak już tak, to chyba wiadomo, kim się najbardziej inspirują. Jest to oczywiście wszechpotężny Manowar, a wokalista zresztą straszliwie przypomina Erica Adamsa.
@kurz ze dwa tygodnie temu polecał mówiąc, że się cały dzień w tym zasłuchuje, ale że byłem akurat tuż po ciągu wczesno-manowarowym, to mi to brzmiało jak zrzyna za bardzo, żeby się zasłuchiwać. Jednak zgodnie z obietnicą wróciłem, no i zakładam temat, bo muza całkiem dobra. Choć może nieprzesadnie oryginalna, to jednak i szczera. Trudno nie zauważyć, że kolesie są raczej maniakami takich brzmień. Jedyna ich płyta, tegoroczne Storming the Walls ozdobione jest całkiem fajną okładką, wykonaną zresztą przez wokalistę, który jest tu też i basistą i głównym autorem pieśni. Na Metallum piszą, że to niby jest progressive heavy/power metal, ale to trochę przesada, chociaż są tu śladowe ilości jakiegoś grania proto-progowego z głębokich lat 80.
Jak ktoś lubi epickie metalowanko w tematyce fantasy czy legendarnych bitew, to powinien być raczej zadowolony, bo chujni nie ma, no i wokal chociaż podróba, to na dość wysokim poziomie.
Skład:
Agis Tzoukopoulos - Drums Ephemeral, Infernal Storm, Vile Extortion
Christopher Tsakiropoulos - Guitars ex-Overcast, ex-Saboter
Mars Triumph - Vocals, Bass ex-Overcast, ex-Saboter, ex-Drakon Ho Megas
▼ Byli muzycy
Maelstrom - Drums Caedes Cruenta, Coven of Doom, Dephosphorus, Embrace of Thorns, End, Mentally Defiled, Necrochakal, Nigredo, Profane Prayer, Shadowmass, Thou Art Lord, Vacantfield, Violent Definition, Slaughtered Priest (live), ex-Heavensore, ex-Hordes of Decay, ex-Necromantia, ex-Principality of Hell, ex-Fadom, ex-Plaguendgraves, ex-Saboter, ex-Abyssgale, ex-Disharmony, ex-Dødsferd, ex-Ectoplasma, ex-Mortal Torment, ex-Stillborn Virtue, ex-Thy Darkened Shade, ex-Ravencult, ex-Nadiwrath, ex-Revenge
Apostolos Papadimitriou - Guitars Rapture, ex-Endless Recovery, ex-Saboter, ex-Necrochakal (live)
Apostolos Papadimitriou - Guitars Rapture, ex-Endless Recovery, ex-Saboter, ex-Necrochakal (live)
2023 - Storming the Walls
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tr ... 3540521732
BC: https://triumpher.bandcamp.com/music