Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Re: Saxon

Blind miesiąc temu

Ostatnimi dniami przygrywają mi dwa albumy tych zasłużonych Brytoli, a mianowicie Killing Ground oraz Into the Labyrinth i muszę rzec, że najbardziej podobają mi się te utwory, w których jest heavy metalowy patos (świetne otwieracze na jednej i drugiej). Te bardziej hard rockowe też dobrze robią, ale jednak mniej. Niemniej, z racji że słuchane są w całości, przyznać muszę, że to dobre płyty (choć do rewelacji trochę brakuje z powodu tych prostych hard rockowych strzałów, które trochę mi zaburzają fenkszuji). Muszę sprawdzać dalej, a najlepiej cofnąć się do początków, bo zacząłem od dupy strony.
Przez większość życia heavy metal to było dla mnie jedynie Iron Maiden, ale z czasem człowiek zaczyna coraz bardziej łaknąć klasycznego grania, więc czeka mnie dużo zabawy. Mam nadzieję.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
rok temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 6 dni temu

Saxon zapowiedział wydanie nowego albumu. Płyta „Hell, Fire And Damnation” ukaże się 19 stycznia 2024 roku, jest już singel, który ją zapowiada.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Odin Quincannon

Odin Quincannon 6 dni temu

Nowy album w drodze. Na gita wskoczył typ z Diamond Head. Po ostatnich reedycjach w sumie obecnie prawie cały katalog Saxon jest dostępny w sklepach. Same dobre informacje.
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp 2 dni temu

Hell, Fire and Damnation.
Pierwsze skojarzenie Blood Fire Death. I ta okładka.
Puszczam, wtf ten początek, czyżby Saxon chciało skręcić w kierunku Bathory?
Potem wchodzi hejwiorkowy riff i jesteśmy w domu. Czyli jednak nie będzie Quorthon tribute.

Spoko się słucha, ale znając życie pewnie kolejny album na 3-4 przesłuchania i zapomnienia. Ale chociaż koncerty będą, a w tej kwestii Saxon to absolutni mistrzowie.

Wróć do „Heavy / Speed / Power Metal”