Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Lex Legion

Szajtan

Skład King Diamond z końcówki lat 80. (ten z płyt "Them" i "Conspiracy") wraca do wspólnego grania pod szyldem Lex Legion. Mikkey Dee, Andy La Rocque, Pete Blakk i Hal Patino, wspierani przez wokalistę Nilsa K. Rue, wydadzą album w czerwcu 2026 roku nakładem MNRK Music Group. Premiera pierwszego utworu „Sleep Eternally” zaplanowana jest na 31 marca.

Obrazek

Więcej szczegółów na temat kulis powstania projektu można przeczytać tutaj
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

O muzykę jestem spokojny, ale wokale... cóż o wszystkim przesądzą. Przynajmniej jak dla mnie.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

King był parę lat temu w dobrej formie jak rzucił szlugi, jak jest teraz, to nie wiadomo... lata lecą. No ale dziś w studio można wyczarować wszystko.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
kataton88
Tormentor

kataton88

No ale Kinga nie wyczarują. Nawet przepalonego szlugami.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Powroty legend po latach bywają ryzykowne, ale singiel „Sleep Eternally” rozwiewa wszelkie wątpliwości. Pete Blakk wciąż umie grać na gitarze, Mikkey Dee wyraźnie potrzebował odpocząć od stukania w Scorpions, bas Hala Patino dudni w składzie na który facet zasługuje, natomiast Andy LaRocque udowadnia, że niezmiennie utrzymuje wysoką formę. Świetnie wypada też wokalista – Nils K. Rue nie próbuje kopiować Kinga Diamonda. Jego styl jest mniej sceniczny, a bardziej osadzony w klasycznym heavy metalu.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wydzieliłem ten temat, bo już i tak połączenie Mercyful Fate z King Diamond to temat - potworek, jakiego lepiej, by na tym forum nie było, a niestety parę takich kulfonów tu jest.
Destroy their modern metal and bang your fucking head