Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

Night's Blood Fest [Marras / White Death i inni] 16.11.2024 Gdynia

TITELITURY

No pizdouszy lifemetalowe, to będzie koncert dla prawdziwych mężczyzn, nie takich jak wy fanów glam rocka. Ale siedzi tu łącznie może z 5 osób ogarniętych w temacie i to dla nich założyłem ten.

Dwie zajebiste śFińskie hordy zawitają do Gdyni. Zespoły to, które wciąż traktują termin satanistyczny black metal poważnie, więc zabawa szykuje się przednia. Oprócz tych dwóch ww. w tytule tematu, mają być jeszcze trzy polskie zespoły i jeśli to będą równie dobre strzały z rodzimego podwórka, to ho ho ho, szykuje się jeden z najlepszych gigów tego roku. Bardzo mocno nakażę mojej woli pojawić się w tym miejscu.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Jak sobota to piekło na wieczór powita....byłoby szatańsko być w Nim.
Rimjow

Rimjow

Obrazek

Będzie ciekawie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Chyba będzie do Gdyni jechane...
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

To się poznamy "w Realu", bo już kupiłem bilet.

Nie, nie w Auchan.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Niekoniecznie. To wypada w sobotę, a w soboty bardzo często jestem niewidzialny...
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Dobrze, że nie analny!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ale ktoś tu się teraz rozmarzył... :D
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Dobra, bilet kupiony, spanie po gigu ogarnięte. Heil Hi... eee tzn Hail Satan! :D
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Mówisz, że ogarnięte? ;)
News! Zmiana lokalizacji wydarzenia!

Po wycofaniu się klubu Podwórko art - scena ucho, podjęliśmy walkę o znalezienie nowego, godnego tej sztuki, lokalu. Black Metal to wojna, a na wojnie nie wolno się poddawać. Także uspokajamy wszystkich zainteresowanych, iż koncert się odbędzie w Gdańsku, w dobrze skomunikowanym miejscu. Dokładnej lokalizacji nie podamy, by uniknąć powtórki sytuacji w Gdyni. Za utrudnienia przepraszamy.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No ogarnięte, przecież te ichnie tramwajki czy co to jest jeździ też w nocy. A nocleg mamy przy dworcu, więc tym bardziej luz. Co to, panicz musi mieć spanie pod klubem? Black metal to wojna i jeżdżenie SKMką po nocy!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Oczywiście! Zarezerwowałem sobie spanie 4 minuty pieszo od tego klubu w Gdyni, teraz będę musiał albo tam się telepać po gigu, albo znaleźć coś innego. :D Przy założeniu, że w ogóle będzie sens, bo pociąg powrotny do Najdalszego Miasta w Polsce mam o 5 z minutami. :D Chuj, po gigu pijemy crafty!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Fest przeniesiony, biletów w necie nie mogę znaleźć... Tylko przez tego maila w domenie vp.pl można teraz bilety zamawiać?
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Nabyłem bilet pkp na powrót z Gdyni. Jak się pojawią bilety na Abigail, to nabędę również ten z Wawy do Gdyni. Hail Satan.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Vexatus pisze: miesiąc temu Fest przeniesiony, biletów w necie nie mogę znaleźć... Tylko przez tego maila w domenie vp.pl można teraz bilety zamawiać?
Tak. Ja bym pisał na maila, gdybym jeszcze nie kupił.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Będą jeszcze jakieś forumowe persony oprócz Dudusia i Titusia? ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

A po co chciałeś to wiedzieć, skoro z nami nawet nie pogadałeś? No, raz, jak Cię na siłę wyciągnęliśmy. Jestem obnażony, że się nie chciałeś fraternizować z kolegami z forum!

Duduś się najebał małpkami z pigwy i teraz pewnie jeszcze nieprzytomny wraca pociągiem do domu, ale jak wytrzeźwieje, na pewno napisze coś więcej o tym znakomitym gigu. Wszystkie kapele wypadły bdb, ale obaj jesteśmy zdania, że gwiazdą był Biały Witeź oraz Marras. Ja tylko czułem się zniesmaczony tym, że do tak szlachetnego BM ludzie bawili się w pogo niczym knury słuchające wesołej muzyki spod znaku Unleashed, ale ten typ tak ma, cóż poradzić. To było hipnotyczne granie. Przegapiliście dobry gig. Ale za pół roku mystic, zagra jakieś arch enemy, czy inne fear factory, więc na pewno będziecie w siudmym niebie. Siódmym? Tak. Siódmym.

LUBIE WAS OBRAŻAĆ, SZCZEGÓLNIE KIEDY MAM KACA.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Prawie pełna zgoda, jednakowoż mam nieco odmienne zdanie w kwestii otwieracza. Forbannet uguem nudne, chyba, że wchodzili w takie średniotempowe, transowe piłowanie, tak jak jeden numer zagrany przez nich, który w całości taki był. Ogólnie takei tam, Tsjuder, Taake, Koldbrannn itp piątoligowe granie. Choć z przebłyskami.

Biały Viteź sztos jak chuj. Trzeci raz skurwysynów widziałem i za każdym razem było świetnie a teraz chyba nawet świetnie z plusem. Muszę koniecznie posłuchać ostatnich dwóch albumów w całości, bo znam w sumie tylko split z Graveland i jakieś wybiórcze kawałki z późniejszych. Rzeczony split miał zresztą reprezentację wczoraj, w postaci Kędy Mój Los i Na Swój Miecz. Pośpiewane było, powznoszone. Bardzo dobry występ.

Saltus dla odmiany hmmm, no mam mieszane uczucia. Z jednej strony to fajne numery, za gnoja to nawet się dość mocno jarałem Imperium Słońca, ale teraz gdzieś mi ulatywała powaga całości. Chociaż pojedyncza, metalowa główka się kiwała, to nie mogłem pozbyć się wrażenia, że to granie w stylu "napiszmy pogańskie kawałki do potupania ppd sceną". Biały Viteź, mimo oczywistej przaśności i pompy wydawał mi się dużo bardziej poważny, paradoksalnie zresztą. Nie będę się tu znęcał nad grubasami przepychającymi się pod sceną, bo na Marrasie sam poszedłem w tany tany, ale rozumiem stanowisko Titka dotyczące psucia szlachetności hasaniem i odbijaniem brzuchami. A już na pewno było to czynnikiem, który psuł i wrażenie występu Saltus. Chociaż tak jak piszę, sam w sobie był niezły.

Marras za to W-Y-J-E-B-A-N-Y w kosmos. Nie słuchałem tego jakoś strasznie wcześniej, ale występ w dniu wczorajszym pozamiatał mnie jeszcze bardziej niż te pigwowe małpki. No kurwa mać, pod każdym względem świetny recital. Ciężar, agresja, riffownia nie będąca banałem, dwóch wokalistów, jeden blekowy, drugi jeszcze bardziej blekowy, szczypta fińskich melodyjek, zajebiste brzmienie i najzwyczajniej w świecie bardzo dobre utwory. No nie było chuja, żeby nie pójść się szlachetnie posiłować w młyn i jeszcze bardziej pokazać kapeli, że uważa się ich za w chuj dobrych. Cytując klasyka - będzie słuchane!

White Death podobnie jak Marras, też nie ma do czego się przyczepić, chociaż tutaj już jednak zachwyty miałem nieco umiarkowane. Mój wcześniejszy kontakt z nimi był analogiczny jak w przypadku ich kolegów z Finlandii i też zrobili pozytywne wrażenie, ale efektu "wow" nie odnotowałem. Niemniej brzmienie, wykonanie, prezencja na wysokim poziomie. Chociaż pokazu czipendejlsów nie było.

Sama tajemnicza miejscówka za to zaskoczyła, bo myślałem, że jak taka konspira, to będzie to w jakiejś obskurnej piwnicy a tu proszę. Nowoczesne osiedle, lofty, jakieś salony samochodowe, kawałek dalej bank, wnętrze czyste, białe, prawdopodobnie to jakiś kompleks do ajerobików, yog czy innych tego typu aktywności. Ale Tyskie z kija za 18 to srogi kek. I to jeszcze zero cztery kierwa! Burrito za to dobre, syte, chociaż 38 złotych to także lekka przesada. Na szczęście Żabka pełna małpek i hotdogów była tuż obok, z czego chętnie korzystałem, jak i też spora część uczestników wydarzenia. Znajomych sporo, piąteczki, wspólne fotki et cetera.

Klasa wydarzenie, kto nie był może żałować i płakać w swoje reklamówki pełne płyt z lifemetalem!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Z całego koncertu najbardziej mi się chyba Biały Viteź spodobał - do tej pory praktycznie nic od nich nie słyszałem, a na żywo bardzo dobrze się zaprezentowali. Zespół powiązany personalnie z Semper Fidelis, a od lat powtarzam, że "Fidelity of Ideology" do spółki z Werewolf to najlepszy Pagan Black Metal z PL. Może coś tam z klimatu przeszło... Będzie słuchane.
TITELITURY pisze: 2 tyg. temu A po co chciałeś to wiedzieć, skoro z nami nawet nie pogadałeś? No, raz, jak Cię na siłę wyciągnęliśmy. Jestem obnażony, że się nie chciałeś fraternizować z kolegami z forum!
Jakoś nie znajduję szczególnej przyjemności w rozmowie kimś kto co chwilę nazywa mnie głupim pedałem i jebanym cwelem i drze się tak do mnie przez pół sali. To taka mała wskazówka na przyszłość.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

A czego się spodziewałeś po starym pedrylu, który wali do chłopców z Azowa?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jakoś nie znajduję szczególnej przyjemności w rozmowie kimś kto co chwilę nazywa mnie głupim pedałem i jebanym cwelem i drze się tak do mnie przez pół sali. To taka mała wskazówka na przyszłość.
Do każdego tak mówię. :D
Vini

Vini

Ja byłem jednym z grubasów przepychających się pod sceną, cóż było w tym niewłaściwego? w black metalu pogo zakazane? Arystorkacja jakaś hehe kontemplacja muzyki przy kieliszku wina i wykwintnej szyneczce może :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Meh. A tam zakazane. Nic nie jest zakazane. Odczuwałem niesmak! :D

A tak poważnie, oczywiście sobie żartuję. Niech tam każdy doświadcza muzyki jak chce. TYLKO NIECH MNIE KURWA NIE OBLEWA PRZY TYM PIWEM, bo trzy razy dostałem jak w młyn wszedł ktoś z kubkiem i mu ten kubek wytrącili. Ja tu se stoję i chłonę muzykę zamieniony w jedno wielkie ucho, aż nagle dostaje czymś mokrym w mordę.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jak nie zostałeś oblany piwem, to w ogóle byłeś na metalowym koncercie???
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Vini

Vini

No tak, w sumie to by mi nie przyszło do głowy włazić tam z piwem. Ja tam byłem zachwycony tym młynem, zajebisty koncert ogólnie.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Przypominam, że No Core, NO MOSH, No Trends, No Fun kierwa!!!!

Ja mam trochę siniaków, to znaczy, że młyn był dobry. A z piwem nie wbijałem. Z koszulką też nie :D
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 2 tyg. temu Do każdego tak mówię. :D
Bo sam jesteś pedałem! :D
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Vexatus pisze: 2 tyg. temu
TITELITURY pisze: 2 tyg. temu Do każdego tak mówię. :D
Bo sam jesteś pedałem! :D
No i trzeba mi było to powiedzieć, a nie się obrażać za to, że obrażam. :D Ale sorry, już nie będę. To pewnie przez te małpkę z pigwy.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 2 tyg. temu No i trzeba mi było to powiedzieć, a nie się obrażać za to, że obrażam. :D
Ale skąd ten pomysł, że się obraziłem? Po prostu żeby nie psuć sobie wieczoru polazłem tam gdzie nikt mi z uporem maniaka nie wmawiał że jestem jakimś pedałem z Gniezna. No i tyle. :D
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

To skąd jesteś pedałem, jeśli nie z Gniezna?