Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

W sumie się nie dziwię, też bym wolał coś ugotować niż słuchać Belfegora.
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Odessa, Perdition Temple obecny!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Za miesiąc, 12 października, w Jarocinie odbędzie się 9. edycja BLACK WAVES FEST.

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jakub pisze: 3 mies. temu Odessa, Perdition Temple obecny!
Tak się zdaje, że chyba też...
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Obecny w Jarocinie .
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Pierwszy set organizowany przez BTM zaliczony. Szybki wyjazd w środę po pracy do Breslau na Trollcave i Putridarium. Jak to w Liverpoolu widownia w ilości ok 50 osób zjawiła się na wspomniany koncercik. Bez zbędnego pierdolenia pierwszy wjechał Trollcave i zaczęło się gloomy defowe doomowanko. Zespół zagrał niestety z basem z playbacku bo wybrali dwie gitarki, którą jedną obsługiwała Martusia ale o niej trochę później. Sam występ mroczny i bardzo emocjonalny. Wokalista chyba dużo naoglądał się pierwszych koncertów MDB bo emocje okazywał niczym Aaron. Zagrali bodajże cały debiutancki album i EP'kę. Po występie chłopaki weszli w tłum no i była też Marta jak na hiszpankę ani brzydka ani ładna, taka normalna dziewczynka i przynajmniej nie miała gówna na twarzy. Ludki szybko ją wyłapały i zaczęły się fotki, stukanie piwkami i czuć było w powietrzu, że kilka Wacławów zagrzmiało. Generalnie sympatyczne ludki, którzy od tego momentu stali się widzami z resztą tłumu w oczekiwaniu na Putridarium.
Germańcy wjechali na pełnej i zaprezentowali wszystkie kawałki z trzech demówek, które w wersji live masakrowały nienarodzonych. Zapowiadany album chyba nie zawiedzie. Oby. A secik to ogień od początku do końca z nieplanowaną przerwą po trzecim kawałku kiedy baterie szły pod moshing to napierdalające stopy rozjebały naciąg na centrali!!! Spoko, chwila przerwy, duck tape i jedziemy kurwa dalej. Co ciekawe u nich na grubym wywija też foczka ale już o typowej germańskiej urodzie. Krótkie nóżki, parnik jak bojler i z japy taka se a jak robiła minę i otwierała japę to przypominała mój koszmar w postaci Eweliny L, która rozjebała ludziom święta.
Jak to w Liverpoolu w barze wszystko ale skoro przyjechałem autem to niestety tylko piwko non alko ale takich jak ja było tam sporo a samych takich piwek było aż 5 rodzajów. No i nowa barmanka prawie cała wydziarana oprócz japy ale tam znowu miała dużo gówna. 22:45 koniec i powrót do domku.
Większość się zapowiedziała na oba sety w październiku w tym i ja.

Obrazek
Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

deathwhore pisze: 2 mies. temu
Tydzień później, w tym samym miejscu Deus Mortem, na 70% obecny. Ktoś jeszcze się wybiera?
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Absolutna gratka dla fanów brudnej, chamskiej ekstremy. Dwa fińskie zespoły, których granie zmiażdży nawet najbardziej wybrednych słuchaczy.

Obrazek
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jakub pisze: 2 mies. temu
deathwhore pisze: 2 mies. temu
Tydzień później, w tym samym miejscu Deus Mortem, na 70% obecny. Ktoś jeszcze się wybiera?
Rozważałem, ale zacząłem zastanawiać się nad Łodzią, żeby zobaczyć jeszcze Witchmaster.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Wybieram się!
Trzeci raz Gołoledź. Witchmaster... może przyjdą panowie w koszulkach tegoż bandu i jakimś trafem pojawią się małolaty w corpse paintingu i będzie dym?
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek

Bileciki na ostatni gig w ZG zakupione.
@blue_calx jak jesteś zdecydowany to też klepnij, bo może braknąć.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Nathas pisze: 2 mies. temu Obrazek

Bileciki na ostatni gig w ZG zakupione.
@blue_calx jak jesteś zdecydowany to też klepnij, bo może braknąć.
dzięki za alert, będę czujny i chyba w tym tygodniu wleci bilecik.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Piękny zestaw

Obrazek
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Wczoraj była w chuj zajebista niedziela choć wietrzna. Wyjazd do Breslau na Chaotian i Undergang zapowiadał się wybornie. W samym mieście o dziwo lokale puste i smutne jak pizda więc bez kolejek i walki o miejsce grzmotłem dwie pianki w Kontynuacji by dosłownie po wyjściu z niej wbić do zajebistej burgerowni na mega buławy z szarpaną wołowinką. Opity i syty wbijam do Liverpoolu a tam klasyk czyli w pobliskiej żabce ekipa zakupuje "dopalacze" przed wjazdem. Ludzi co mnie samego zdziwiło dobra setka a to oznacza w Liverpoolu już gęsty tłum. Uraczony w dłoni kolejnym piwkiem ale już bez alko bo powrót autem udałem się pod scenę. Godz. 20:00 wjeżdża Chaotian na kurwa pełnej. Piękny osdm wygar bez pierdololo i zwolnień. Bardzo ładne baterie obijał perkusista a liczba blach robiła wrażenie i wszystkie się ładnie bujały. Niecałe 40 min i koniec rozpierdolu.
Kolejne piwka się leją na scenie coś się dzieje (kierwa z baterii pościągane zostały wszystkie blachy poza crashem i ride i perka zrobiła się jakaś taka dziwnie mała). Za chwilę wjazd na scenę i Undergang robi swoje. Kolo za bateriami to jakiś pierdolony wiking, kudły, broda, owłosiony miech i dobre ponad 100 kg. No i tu inny styl grania. Tutaj wszelkie tomy były obijane a blachy symbolicznie. Basista Undergang to jakiś świr, łbem machał jak wariat a do tego non stop jakieś złe miny i kręcenie jęzorem. O ile w Chaotian jedna gitara i bas zrobiły swoje tak tu dwa wiosła i 6 strunowy gruby po prostu masakrowały. Trzy wokale jak wjeżdżały to Liverpool płonął no i sam regularny wokalista barwę miał zajebistą i te zapowiedzi growlem robiły wrażenie.
Godzinka ognia minęła szybko i aż żal bo widać było, że ludki chcą więcej. Tak więc Chaotian rozpierdolił a potem Undergang zmasakrował.
Najlepsza scenka była bo jakiś gość wbił z żoną i czwórką dzieci takich 5-8 lat i już długie kudły, srogie koszulki i pieszczochy na łapkach. I jeszcze te bachorki stały przy samej barierce i trzepały kudłami robiąc przy tym różki Michasia. Nie uszło to uwadze zwłaszcza basisty Undergang, który kulturalnie krzyknął czyje są kurwa te pierdolone dzieciaki oczywiście zachowując odpowiednią cenzurę.
Kolejny set zaliczony a już szykuje się następny i to dzień po dniu.

Obrazek
Obrazek Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Deus Mortem jutro Poznań .
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

^
Wpisane w kalendarz, do zobaczenia we Wrocławiu -
koncert jest w starej zajezdni tramwajowej, polecam.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Jeszcze Toruń będzie na trasie ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Stoned Jesus, Dopelord. Jutro Poznań.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
STALOWY SYLWEK
Master Of Reality

STALOWY SYLWEK

To na Black curse chyba będę w Toruniu ugh
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

brzask pisze: miesiąc temu do zobaczenia we Wrocławiu
Też będę :twisted:
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

🍻
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No to panie Blasqu szykuj się Pan na spotkanie.
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Vortex pisze: miesiąc temu Stoned Jesus, Dopelord. Jutro Poznań.
no to sie Panie wreszcie widzimy o której będziesz w Poznaniu zapraszam na kawe drinka do mnie .
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Hajasz pisze: miesiąc temu
brzask pisze: miesiąc temu do zobaczenia we Wrocławiu
Też będę :twisted:
Obecny @Hajasz no i browary i whisky takze . Biorę nocleg oby koncert był w weekend, najwyżej urlop wezmę .
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

HUMAN pisze: miesiąc temu
Vortex pisze: miesiąc temu Stoned Jesus, Dopelord. Jutro Poznań.
no to sie Panie wreszcie widzimy o której będziesz w Poznaniu zapraszam na kawe drinka do mnie .
Z kumplami autem podjedziemy pewnie gdzieś około 19.30, także dzięki za zaproszenie, acz skorzystam innym razem ;)
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Proszę Państwa, wczoraj byłem na zajebiście zajebistym koncercie! Mimo, iż niedziela wieczur i chumor popsuty, to zostało to zrekompensowane jakością muzyczno-towarzyską. Mnóstwo szeroko pojętego podziemia, było z kim przybijać piątki i stukać się piwkiem a także palić papieroski na palarni. Klub słynący swego czasu z tego, że brzmi jak gówno, tym razem potwierdził wyjście na prostą i można było słyszeć, co zespoły grają, a nie jedynie się domyślać po zapowiedziach wokalistów.

Devilpriest swego czasu widziałem w innym składzie, ładnych kilka lat wcześniej, także w innym imidżu i z nieco inną muzyką. Wcześniej brzmiało to bardziej po hamerykańsku, dzisiaj w sumie też tak brzmią, ale przyprószyli swoją muzę siarką, co z automatu dało im kilka oczek wyżej. Albo po prostu mnie się zaczęła bardziej ich muzyka podobać. Dość, że wypadło to więcej niż elegancko i chociaż wiosła często były zagłuszane przez bębny, to nie było zbytnio powodów do narzekania. A w ilu momentach, nawet nie znając dobrze tych numerów chciało się ryczeć z wokalami HAAAAIL SATAAAAAN! W mroczny, brutalny sposób chwytliwe. Zdecydowanie muszę ich porządniej posłuchać.

Venefices najlepszy ich gig, jaki widziałem. Zdecydowanie. Ten zespół pnie się po szczeblach zajebistości niczym ta olimpijka, co na ściankę się wjebała w 6 sekund, czy coś takiego. Kosa brzmienie, świetna motoryka i delikatnie war metalowy sznyt, będący pozostałością po wcześniejszej inkarnacji. Łeb chodził jak pojebany.

Deus Mortem no cóż, nie skłamię, jeśli powiem, że również najlepszy ich występ, jaki widziałem. No, może porównywalny z recitalem z Wrocławia sprzed 10 lat. Ale wtedy grali bardzo dużo z Emanations of the Black Light, którym się wtenczas zachłystywałem i zachwycałem. Ale wiecie co? Teraz też grali. Może nie dużo, ale poleciał np najlepszy numer stamtąd, czyli Emanation, co potężnie mnie uradowało. Ogólnie secik bardzo przekrojowy, z naturalnym naciskiem na najnowszy krążek. Zapowiada się bardzo dobrze i chętnie posłucham, jak już będzie gdzieś w całości. Świetny występ!

No i na koniec gość specjalny, czyli Witchmaster. Ten gig nie był, dla odmiany, najlepszy, bo każdy z kilku razów, które widziałem, był na podobnym, bardzo mocnym poziomie. Ten również. Najnowsza płyta bardzo mi się ostatnio wkręciła i fajnie było na bieżąco sprawdzić te numerasy w wersji live. Tylko 10 minut przed końcem wyjebało prąd i zespół nieco stracił pęd przez niekontrolowaną przerwę w wypłacaniu chlebów.

Niemniej jednak szoł d.o.k.u.r.w.i.o.n.y. i powrót autobusem na Bałuty przebiegał pod znakiem nucenia pod nosem Krew Wiązanie Biczowanie tudzież Niszczyciela a także Shemhamforash ;)
Panzer Division Nightwish
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@DiabelskiDom tylko pozazdrościć! Szacun za taki gig! :evil:
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dragon dzisiaj Poznań.
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

@HUMAN a jutro Arkona!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

HUMAN pisze: 3 tyg. temu Dragon dzisiaj Poznań.
Dziś jestem na festiwalu filmów offowych, ale jutro... Arkona.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek