Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Asgardsrei 2018

Hajasz

Następna edycja tego zacnego festiwalu odbędzie się jak zwykle w Kijowie w tym samym miejscu w dniach 15-16 grudnia.
Jak na razie nie podano składu tylko info, że pierwszy raz impreza potrwa dwa dni. W sobotę zaprezentują się ekipy z Ukrainy, Finlandii, Polski i Rosji a w niedzielę zagrają składy z Niemiec, Francji Grecji i Włoch.
Bilety za chwilę będą w przedsprzedaży w zajebistej cenie 35€ na oba dni więc jak się okazuje, że można tanio ? Można.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No wiadomo, że na Ukrainie da się taniej, niż w Polsce. Szczególnie, jak tylko wynajmujesz salę na koncert bez wożenia dodatkowego osprzętowania na koniec świata.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Takie tam siusiasiusia na saksofonach wystąpi, a mianowicie Goatmoon, Absurd, Dark Fury i inne tam Der Sturmer. Może kiedys bym sie wybrał, ale raczej nie w tym roku.

Obrazek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że rok temu w jeden dzień było lepiej, a tu jakieś Der Sturmery śmieszne. Plus jedynie taki, że może Nokturnal Mortum pogra z niepoprawnych czasów hity.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Dziwne info bo ja mam ze sprawdzonego źródła, że będzie Peste Noire grało nową płytę !!!
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

jest + MORE na pierwszy dzień, może wtedy
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Do końca czerwca wszystko będzie jasne co i kto kiedy.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No właśnie masz @Hajasz odpowiedź skąd wziąłem info o kapelach na Asgardsrei 2018 ;) Info o tym chyba jakieś tam dni wcześniej wypłynęło w internet ale ja się dowiedziałem z powyższej fotki na fejsiku. Dark Fury, Baise Ma Hache, które bardzo lubię + Nokturnale, Kroda i Der Sturmer --> w mojej opinii fajny skład. Ale i tak nie pojadę pewnie, bo raz, że to końcówka roku i ciężko będzie przedświąteczny weekend z przyległościami sobie ogarnąć tak o! a dwa, że to po Never Surrender i paru fajnych gigach listopadowych więc może się pojawić problem ekonomiczno-seksualny, że spojrzę do portfela a tam chuj :v
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Jeżeli tak to połowa składu to te same zespoły co rok temu więc szału nie ma no chyba, że zagra Burzum to wtedy pojadę.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Jutro rozpoczyna się sprzedaż biletów. 50€ i 90€ VIP razem 1500 szt odpowiednio dla cen 1400 szt i 100 szt.
Także jutro poznamy chyba pełny skład a jest 14 zespołów.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
nvsty

nvsty

Nie mogę doczekać się występu Dark Fury.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

O, kolega gra ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Marny ten skład. Dobrze, że zrobili to na dwa dni bo w pierwszy można było puścić wszystko to z zeszłego roku.
Pełno jakiegoś ukraińskiego i białoruskiego gówna oraz kilka egzotycznych pierdów z południa. Szkoda bo na sam Absurd plus jeszcze 2-3 zespoły to szkoda wyjazdu i jeszcze Peste Noire w harcerskiej wersji o zgrozo.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
nvsty

nvsty

Na takie gigi nie jeździ się dla wartości muzycznej
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

nvsty pisze:Na takie gigi nie jeździ się dla wartości muzycznej
A dla jakich wartości się jedzie ? Oświeć mnie proszę bo być może w zeszłym roku coś mnie ominęło.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
nvsty

nvsty

Hejlować z kolegami, to oczywiste
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Aby pohejlować to wystarczy jak pójdziesz na koncert Sławomira. Na Asgardsrei tak zachowuje się tylko brud z Ukrainy i Bułgarii oraz... Polacy.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Hajasz pisze: 6 lat temu Aby pohejlować to wystarczy jak pójdziesz na koncert Sławomira. Na Asgardsrei tak zachowuje się tylko brud z Ukrainy i Bułgarii oraz... Polacy.

Hajasz. O ile sie nie myle jestes Polakiem ;) - podpierdalam tylko
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
nvsty

nvsty

Hajasz pisze: 6 lat temu Aby pohejlować to wystarczy jak pójdziesz na koncert Sławomira. Na Asgardsrei tak zachowuje się tylko brud z Ukrainy i Bułgarii oraz... Polacy.
Niepotrzebnie wyszczególniłeś tych Polaków. [...] tylko brud z Ukrainy, Bułgarii i Polski.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ryszard pisze: 6 lat temu Hajasz. O ile sie nie myle jestes Polakiem ;) - podpierdalam tylko
Mylisz się. Jestem obywatelem świata 8-)
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Polskie brudy nie heilują z "upaińcami". Poza "obywatelami świata" i paroma ludzikami zgromadzonymi wokół czasopisma "Szturm!" pewnie nie będzie tam zbyt wielu rodaków. A kto mogąc zobaczyć Nokturnali w Gdańsku, żałuje, że minie go koncert w Kijowie... nie ma czego żałować, bo i tak pewnie będą promować ostatną płytę zamiast grzać szlagiery z "Nechrist".
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

;)

Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Przynajmniej nie zaczęli się tłumaczyć jak nie przymierzając Pink Dude, że myśleli, że Absurd, Goatmoon itp to po prostu black metal, bez obrzydliwych ideologii i że oni teraz dopiero odkryli jak to naprawdę wygląda ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

btw na Cobalt/Oranssi w B90 wbiłem z kwiatkiem za uchem ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

To pasowałeś do gitarzystów w sumie :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Parę filmów z tego (słownie - 2) wystarczyło mi, by postanowić, że się na ten fest nigdy nie wybiorę. Wieś tańczy i hailuje.

Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ale to Ty się wcześniej spodziewałeś czegoś innego? ;)

Ja akurat mocno żałuję zarówno Pestek jak i kilku innych sztuk, liczę na to, że w przyszłym roku (jak skład dopisze) uda mi się tam stawić.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No liczyłem na to, że to są jednak koncerty, a nie festiwal hajlunku. Widzę, że się jednak naiwnie oszukiwałem, a mnie w takim gronie zobaczenie czegokolwiek nie pociąga zupełnie, żeby nie powiedzieć, że wzbudza ogromny niesmak. Taki ze mnie prosty człowiek, że z typami wymachującymi flagą rzeszy bratać mi się nie chce.

Można sobie robić festy przeciwko cenzurze czy chuj tam wie przeciw czemu, ale to co na tym Der Sturmerze widziałem, to wyglądało, jakby łysi panowie usiedli sobie w kółeczku i jeden drugiemu gruchę walił. Dziękuję bardzo za takie zabawy.

Poziom muzyczny większości występów, o ile wiem, był co najmniej miałki. Pewnie kapele też się spodziewały, że spora część publiki będzie miała wyjebane na muzykę. Przecież tam kurwa czasem tej muzy nie słychać nawet, tak gorliwie publika hailuje.

Co kto lubi, ale dla mnie to wątpliwa przyjemność, zapierdalać setki kilometrów na fest i spędzić 2 dni w morzu kretynów. Są dużo lepsze alternatywy.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No cóż, nie ma co się oszukiwać jak to wygląda w przypadku występów Der Sturmer czy Absurd. Aczkolwiek lekką naiwnością mi trąci wielkie oburzenie masowym hajlowaniem na występach powyższych, bo jednak w jednym i drugim przypadku ideologia dominuje nad muzyką, która ma być tylko pretekstem.

Najistotniejszym czynnikiem jest fakt, że mieliśmy tutaj całkiem sporo wykonawców o wysokim poziomie muzycznym i to właśnie jest główny pretekst wycieczki tamże - raczej w niewielu miejscach jest okazja do obejrzenia na żywo zespołów zadające kłam tezie, że naziolski metal to popelina i gnój.

Co do bratania natomiast - sam masz ziomków po prawej stronie, tak jak i ja i jeszcze kilka osób na tym forum i dobrze wiesz, że spędzenie takiego festiwalu w ich towarzystwie to zupełnie co innego niż pojechanie tam samemu jak kołek i ubolewanie nad poglądami współuczestników. Jeśli o występy chodzi - cóż, ja wręcz słyszałem od ludzi, że poziom występów był co najmniej bardzo dobry. I to nie od osób słuchających ekstremalnie kulawego podziemia NSBM z mp3 a wręcz w niektórych przypadkach od osób związanych z najlepszymi zespołami metalowymi naszego kraju. Nie ma to tak naprawdę znaczenia - rzucam to bardziej jako podparcie argumentu, że nie tylko ignoranci będący ucieleśnieniem IQ 88 tam jeżdżą. Sam nie byłem - ale biorąc pod uwagę poziom muzyczny Nokturnal Mortum, Baise Ma Hache czy Acherontas jakoś ciężko mi uwierzyć, że wszystko tam takie chujowe było.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Yogi pierdolisz głupoty. Mam zgrany cały występ Absurd i kilku kretynów wznosi dłonie prosto w słońce. Nie wiem jak reszta w tym roku ale na poprzednim fescie najwięcej tego typu akcji było na tych wszystkich ukraińskich gównach i na... Goatmoon. Idę o zakład, że te typy to ukraińskie i bułgarskie ścierwo bo oni mają najebane w głowach. Swoją drogą to najbardziej gówniany zespół robi największe szoł. Takie życie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

DiabelskiDom pisze: 6 lat temu Co do bratania natomiast - sam masz ziomków po prawej stronie, tak jak i ja i jeszcze kilka osób na tym forum i dobrze wiesz, że spędzenie takiego festiwalu w ich towarzystwie to zupełnie co innego niż pojechanie tam samemu jak kołek i ubolewanie nad poglądami współuczestników. Jeśli o występy chodzi - cóż, ja wręcz słyszałem od ludzi, że poziom występów był co najmniej bardzo dobry. I to nie od osób słuchających ekstremalnie kulawego podziemia NSBM z mp3 a wręcz w niektórych przypadkach od osób związanych z najlepszymi zespołami metalowymi naszego kraju. Nie ma to tak naprawdę znaczenia - rzucam to bardziej jako podparcie argumentu, że nie tylko ignoranci będący ucieleśnieniem IQ 88 tam jeżdżą. Sam nie byłem - ale biorąc pod uwagę poziom muzyczny Nokturnal Mortum, Baise Ma Hache czy Acherontas jakoś ciężko mi uwierzyć, że wszystko tam takie chujowe było.
No jakoś wiele nie słyszałem na temat zajebistości tych występów względem muzycznym, na filmikach to brzmi dość tragicznie, jak było rzeczywiście - nie wiem.

Mam ziomków z prawej strony, nie mam raczej ziomków hajlowaczy - mam prawicowych ziomków, którzy hailujących szwabów w Progresji leją po mordzie ;) Dla mnie to spora różnica jednak, być prawicowcem a spuszczać się do przemówień Adolfa, a tu ewidentnie tłum w ekstazie nie dla tego, że gra Der Sturmer, tylko dlatego, że 200 osób razem rytmicznie hailuje.
DiabelskiDom pisze: 6 lat temu raczej w niewielu miejscach jest okazja do obejrzenia na żywo zespołów zadające kłam tezie, że naziolski metal to popelina i gnój.
Właśnie mnie to, co zobaczyłem, jak najbardziej mnie utwierdziło w takim przekonaniu.

@Hajasz na Der Sturmer to była fala sieg haili, cała publika niemal w kadrze zmieszczona, 200 osób MINIMUM, nie kilka. Tutaj na gigu Absurd na początku tego powyższego filmiku ledwo muzę wśród tego hailowania słychać z początku. Może im się potem znudziło, nie wiem. Myślę, że w zeszłym roku skala tego była znacznie mniejsza, niż w roku bieżącym.

No ale co ja tam wiem, nie byłem, gówno widziałem itp. I nie będę, nie zobaczę, a przynajmniej wątpię. Dla mnie to taki gangbang - mogę sobie pooglądać, ale uczestniczyć w takim plugastwie to bym nie miał ochoty.

Wiem, że tam Der Sturmer nie był gwiazdą, na każdym innym feście są chujowe kapele i tak dalej, no ale sorry... Są jakieś granice. No a Rudy z Goatmoon też ze sceny sobie hailował, więc tak mocno umiarkowanie mój klimat, żeby nie powiedzieć, że wcale ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No masz początek występu Absurd. Na 1500 luda kilkunastu idiotów to norma.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No tutaj chyba tego jakoś niesamowicie wiele nie ma, ale ten wklejony przeze mnie powyżej się zaczyna od występu Absurd (nie wiem czy to początek, koniec czy środek ich występu) i tam to dość grubo już leci.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

yog pisze: 6 lat temu No jakoś wiele nie słyszałem na temat zajebistości tych występów względem muzycznym, na filmikach to brzmi dość tragicznie, jak było rzeczywiście - nie wiem.
yog pisze: 6 lat temu Właśnie mnie to, co zobaczyłem, jak najbardziej mnie utwierdziło w takim przekonaniu.
Dlatego ja nie oceniam na podstawie kiepskiej jakości filmików kręconych telefonem, gdzie z reguły chuja słychać a opieram się na opinii kogoś, kto jednak trochę w muzyce (nie tylko metalowej) siedzi i jakieś tam zdanie ma. A już na pewno nie biję piany nad oczywistością, którą jest hajlująca banda podczas gigu Der Sturmer.
yog pisze: 6 lat temu Dla mnie to spora różnica jednak, być prawicowcem a spuszczać się do przemówień Adolfa, a tu ewidentnie tłum w ekstazie nie dla tego, że gra Der Sturmer, tylko dlatego, że 200 osób razem rytmicznie hailuje.
Pisałem już o tym wyżej - to był koncert Der Sturmer więc cóż ;)
yog pisze: 6 lat temu Wiem, że tam Der Sturmer nie był gwiazdą, na każdym innym feście są chujowe kapele i tak dalej, no ale sorry... Są jakieś granice. No a Rudy z Goatmoon też ze sceny sobie hailował, więc tak mocno umiarkowanie mój klimat, żeby nie powiedzieć, że wcale ;)
Nie wiem, ale trochę o tym pisałem w poprzednim poście - dla mnie przy nawet powierzchownym zgłębieniu twórczości takiego Goatmoon nie jest to rzecz, która mnie specjalnie dziwi. Na Nokturnalach odgrywających Ukrainę też las rąk (nie pierwszy raz zresztą). Też byś odpuścił, żeby tylko nie stać "w morzu kretynów"? Acherontas grał kawałki Stutthof - kawałki z Amarty też - analogiczne pytanie ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tak jak napisałem, odpuściłem sobie wszystkie te kapele, które lubię, a grały na tym feście i z tejże decyzji jestem niebywale kontent po tym, co usłyszałem od znajomych, którzy tam byli, pojęcie o metalu mają i po tym, com na własne oczy zobaczył na filmikach ;) Nie oceniam muzy na podstawie tych filmików, ale po prostu nie słyszałem żadnych zachwytów, wbrew temu, co widzę Ty musiałeś słyszeć. Nikt z moich znajomych z zachwytem stamtąd nie wrócił. Dla mnie jechanie taki kawał drogi po to, żeby nie doznać zachwytu jest bez sensu, zwyczajnie.

Der Sturmer Der Sturmerem, ale jak rzucisz okiem na tą niby kompilację z wielu występów to nie wiem, chyba tylko na NM i Sunwheel nie ma wzmożonego hailowania, a tak to jazda cały czas ;p

Jak to widzę, to po prostu dochodzę do wniosku, że ja się za część tej sceny nie uważam. Toteż się tam nie wybieram, to nie mój klimat. Pałę zalać mogę bliżej i przynajmniej nie będę się wkurwiał patrząc na pozostałych zgromadzonych, a bez gigu Peste Noire na akordeonie jakoś przeżyję. Dla mnie metal to pochwała indywidualizmu, a tam to widzę jedynie stado owieczek, nie żadnych wilków.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ale zaraz - czy ja się uważam za część tej sceny? Ja równie dobrze mogę udać się na gig skrajnie prawicowy a dzień później na skrajnie lewicowy. Jakkolwiek oklepanie i zachowawczo to zabrzmi - dla mnie serio ideologia polityczna jest na dalszym miejscu niż muzyka i nie mam w związku z tym większego problemu z takimi akcjami jak powyżej.

A co do filmiku - tak naprawdę na wszystkim jest mniejsze hajlowanie niż na Der Sturmer, na Goatmoon także, na BMH i Terrorsphara jeszcze mniejsze. A tylko na Nokturnal Mortum i na czymś jeszcze w którymś momencie cały kadr jest zasłonięty hajlującą łapą ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ten Terrorcośtam to w ogóle beka, typy się gibają jak jebany Slipknot :P

Nie no, nie mówię, że jesteś częścią sceny. Po prostu dla mnie to nie jest gig metalowy, tylko jakiś propagandowy bullshit ;) W zeszłym roku chciałem jechać, w tym mi średnio zależało, a teraz to mi się już po prostu nie chce, choćby grał hologram Quorthona Blood Fire Death ;)

Też generalnie nie mam problemu, ale nie będę się oszukiwał, że jak sobie laska na scenie tnie ręce, to przechodzi to obok mnie, bom taki niewzruszony. I tak samo działa na mnie hajlowanie. Jak ktoś najebany w żarcie sobie jebnie tzw. rzymski salut bez intencji - spoko, ale jak podjarany tłum napierdala SIEG HEIL rozchodzące się po całej sali, to ja nie chcę być wśród tego tłumu, choćby grali moją ulubioną muzykę ze sceny.

Że na wszystkim jest mniej piw zamawiane niż na Der Sturmer to jasne, bo tam to się przecież odbywała taka masakra, jaką można już tylko w Triumfie Woli zobaczyć i nigdzie indziej. Przynajmniej ja nigdy czegoś takiego nie widziałem.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Czytam te powyższe i mam pytanie @yog kiedy się nawróciłeś ?
W tamtym roku na Peste Noire też były takie akcje i zapewne jakby grała Nicky Minaj na tym fescie to także by tego doświadczyła.
Taki festiwal, takie zespoły i jedyny ból a w zasadzie kompromis, że odbywa się na Ukrainie, gdzie wszyscy wszystko mogą bo każdy ma swoją cenę.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No, dlatego widać fest nie dla mnie, ja sobie pochodzę na te, co się na nich skanduje głównie hail satan, nie sieg heil ;) Wolę sobie wyskoczyć na ten Pomerania Fest czy coś w tym guście, żeby zobaczyć Nokturnal Mortum, niż do Kijowa jechać ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No to sobie pochodź póki jeszcze można bo za chwilę to na festiwalach będziesz tylko słyszał okrzyki Dobry Jezu A Nasz Panie !!!
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Przypomniały mi się protesty z Kanady ws koncertu Graveland i te bannery "Hail Satan, not Hail Hitler" :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No widzisz, podświadomie pewnie podwędziłem ten motyw i wyszło szydło, znaczy metalsucksowicz, z worka ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Swoją drogą jestem ciekaw gdyby takie coś było w Byczynie to też byś się obraził na festiwal ?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie będzie w Byczynie takiego bydła, póki fest ma formę, jaką ma, więc nie mam się nad czym zastanawiać ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

A gdyby rodzona matka zaczęła Ci heilować, to co, też byś się obraził?!
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

I nie mów, że siedzi z tyłu w samochodzie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wtedy bym poszukał dobrego lekarza :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Chyba doktora Mengele!
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Chodzą plotki, że w Byczynie będzie gościł kapel, który z pewnością się na hajlujących nie obraża, więc lepiej się dobrze zastanów czy chcesz tam jechać! :P
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Się nie obrażam na tych, co się nie obrażają na hajlujących, tylko na tych, co hajlują :v