Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

Slaegt / Venenum 13.10.2018 Szczecin

TITELITURY

Hej Chuje, niezły bal się szykuje ! Kto nie zdąży do Krakowa, może jechać do nas po przekątnej obejrzeć sobie na żywo, tudzież na martwo jeśli spożycie alkoholu przekroczy normę, autorów jednych z najlepszych ubiegłorocznych płyt. Link do wydarzenia na popularnym portalu społecznościowym:

DeDe już raz był w tej spelunie i wydawał się zadowolony. Piwo tanie, a w razie czego sto metrów dalej jest monopol. Klub tuż przy dworcu, dużo przestrzeni do picia w plenerze podczas afterki. O zespołach nie będę pisał, bo i po co.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Potwierdzam, jak opatrzność pozwoli to się stawię, przede wszystkim dla Slaegt!
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Venenum będe raczej widział w Maczetowie ale na koniec warlopu to może i poprawie w Świńskiej Sierści. Z czasem sie okaże , ale dość pozytywnie zapatruje się
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Do składu dołącza jakieś podziemie z Poznania. Jakoś tak po pierwszym odsłuchu tyłka mi nie urwało jak wczorajsze hamburgery z McDonald's, po których srałem na rzadko przez pół godziny, ale stylistycznie zgrywa się to z Venenum.

Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Impure Dec misie podoba, poogląda sie zatem w sobotę- ktoś zamiaruje jeszcze?
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No oczywiście ja. Bilecik kupiony, przejazd załatwiony :)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Klawo było! Slaegt bardzo fajnie, chociaż wszystko co grali to były kawałki z najnowszej płyty a liczyłem na coś z Domus Mysterium. Ale o ile spodziewałem się zniewieściałych, hipsterskich chłopaczków, o tyle na scenie zobaczyłem dzieci. Bez kitu, wyglądali na jakieś 15 lat :D Co nie zmienia faktu, że grają wybornie. Venenum cios, na płycie jest to całkiem w porządku, ale na żywo bardzo dużo zyskuje. Zwłaszcza jak dopierdalali takimi wręcz heavymetalowymi solówkami to autentycznie portki spadały. Otwierające Impure Declaration również całkiem sensownie, chociaż to S i V były najjaśniejszymi punktami.

Druga wizyta w Szczecinie i druga wybitnie udana, z finałem w postaci śpiewania Master's Hammer podczas projekcji pierwszego Terminatora z czeskimi napisami.
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

Se kurwa pobyłem- w pracy- a jakże- spisek tradycyjnie miał miejsce heh. To już jakieś działania wiadomych sił, abym spędzał koncerty, na jakie bilety kupuję, w pracy
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Jedyny minus, to długość setów, bo jak na taką muzę, 35 minut, to zdecydowanie zbyt mało. Jeszcze się spóźniłem na Slaegt. Venenum fajnie dobrało set, bo wjechali na ostro pierwszym kawałkiem z epki, a skończyli tym spokojnie kończącym długograja. Nie napiszę, żeby lepiej wypadali na żywo, niż z płyty, ponieważ uwielbiam ich muzykę, ale faktem jest, że te zwolnienia świetnie bawią, kiedy człowiek stoi pod sceną. Ta z Poznania kapela średnia, momentami nudzili i riffy jakieś takie nijakie, ale na koniec uraczyli publikę "The Gate of Nanna" i to wyszło im zajebiście. Wieczór nie mógł skończyć się lepiej, jak przy piwie w pubie, gdzie leciał pierwszy Terminator. A Nekrołukasz jak wychodziłem i rzuciłem, że czekamy u nas na Animę, odpowiedział, że "może coś da się zrobić". Oby. W każdym bądź razie, nie chcę tu użydkownika Metalized wkurwiać, ale wiele stracił. Barda, który grał nam do piwz w Offisie też. ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

O, ten Bard to też był dobry motyw :D
Awatar użytkownika
Metalized
Tormentor

Metalized

TITELITURY pisze: 6 lat temu W każdym bądź razie, nie chcę tu użydkownika Metalized wkurwiać, ale wiele stracił.
Spróbuję jakoś to rozchodzić :D lista koncertów na które poważnie się wybierałem i jednak zawsze coś się zjebało jest nader imponująca. Kolejny w kolekcji.