Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Mystic Festival [Slipknot / King Diamond / Emperor / Amon Amarth / Testament] 25-26.06.2019 Kraków, Tauron Arena

yog

Obrazek
Do wcześniej zapowiedzianego Slipknota dołączył Król Jedyny plus jakieś tam kapelki. Ogólnie rzecz biorąc, co by nie mówić - wielkie nazwy jak dotąd. Miejmy nadzieję, że te Slipknoty to będą grały jednego dnia, a King Diamond kolejnego. Mają być bilety jednodniowe, póki co ten fest kosztuje dość kosmiczne pieniądze (489 zeta w normalnej cenie).

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Do sprzedaży trafi ograniczona pula karnetów “Early Bird” w specjalnej cenie:
- Płyta – 469 zł
- Sektory A – 519 zł
- Sektory C – 419 zł

Cena kolejnej puli biletów wzrośnie o 20 zł.
Płyta nie będzie podzielona na strefę Golden Circle czy Early Birds.

5 listopada do sprzedaży trafią specjalne bilety VIP w cenie 999 zł.

Karnet VIP będzie zawierał:
- wejście na teren imprezy w oba dni festiwalowe, miejsce numerowane na sektorze B2 lub B3 (miejsce jest przydzielane przez organizatora według kolejności zamówień) wewnątrz Tauron Arena Kraków
- dostęp do specjalnej strefy restauracyjnej (wewnątrz Tauron Arena Kraków)
- open bar (piwo, wino, napoje, woda)
- zimne i cieple przekaski typu finger food
- zestaw gadżetów festiwalowych - koszulka, torba eco oraz unikatowy plakat

Karnety upoważniają do wejścia na oba festiwalowe dni.
Jednodniowe bilety wejdą do sprzedaży w późniejszym terminie po kolejnych ogłoszeniach artystów, którzy zagrają na Mystic Festival 2019.
Bilety dwudniowe w sprzedaży od jutra.
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Skomentuję to tylko trzeba słowami: O KURWA MAĆ!!!

:shock:

Oczywiście drogo jak cholera ale King DIamond...
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mnie to trochę bawi, że taka podjarka zapanowała/za chwilę zapanuje, bo Kind Diamond za 500 zł gra :D :D
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Król + gówna :D

Na żywo już widziałem, więc nie sram pod siebie z zachwytu :P
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No za tak semickie ceny powinni wieszać za jaja. No ale z drugiej strony koncert Stonesów był droższy :)

Jak wygram jakieś pieniądze to jadę. :)

Edykt:
No ja jeszcze nie wdziałem Kruula, Szitknot też nie, Amon Amarth fajnie wypada na żywo, podobnie jak Testament. Mogło by być o stówkę taniej to by nie było problemu.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Za jeden dzień pewnie będzie z 300+ :P
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Jeśli już to zakładam wyprawę na cały fest. Slipknota też chce zobaczyć :D To ostatni bohaterowie mojego muzycznego dzieciństwa, których jeszcze nie widziałem.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ale ubaw. Mystic Fest powraca !!! Pewnie ta edycja będzie znowu ostatnią bo gwarantuję temu zestawowi pogrom jak na Silesi.
Kinga widziałem jeszcze wczasach wielkiej chwały, Slipknot to gówno więc szkoda tracić czas, Testament też widziałem i Amona także.
Proponuję do zestawu dorzucić jakiś Sabaton oraz jakieś folki z Nuclear Blast bo jak wiadomo Mystic jest ich przedstawicielem na kraj i skład gotowy.
Dziękuję za 500 PLN to wolę oglądać Leonarda Cohena itp niż jakieś zapomniane zespoły sprowadzone z katalogu emerytów made in ZUS.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hajasz pisze: 6 lat temu Ale ubaw. Mystic Fest powraca !!! Pewnie ta edycja będzie znowu ostatnią bo gwarantuję temu zestawowi pogrom jak na Silesi.
Biorąc pod uwagę, jak się koncerty kapel w stylu Iron Maiden, Tool, Metallica, Arch Enemy czy System of a Down sprzedają, to strasznie wątpię, żeby tam miał miejsce jakiś pogrom - festiwal będzie ogromnym sukcesem komercyjnym dla organizatorów. Każdy taki koncert się kończy wyprzedaniem biletów przecież.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nie wiem czy pamiętasz ale ostatni Mystic Fest właśnie okazał się klapą finansową a też były mocne nazwy. Manowar też jak grali a byli pierwszy raz w Polsce to także Mystic poległ finansowo stąd ta wieloletnia przerwa w organizacji festiwalu.

Na Slipknot młodzież ma już dawno wyjebane, starszyzna na Kinga też już się nie zjawi więc co pozostaje rozpierdalanie sobie kufli na głowie przy Amon Amarth za jedyne 500 zł.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ale na Slipknota chodzą typy po 25+ lat w znacznych ilościach, King grał sam w Hali Koło, a Slipknot na Torwarze, to było parę lat temu, teraz na takie gigi emerytowanych gwiazd dzieciństwa dużo więcej osób chodzi. Na moje oko, to ten póki co opublikowany skład ma potencjał na sporo większą frekwencję, niż Metalmania.

Skoro tam może Nightwish koncert zagrać, to może i taki zestaw, z palcem w dupie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nie wiem, nie wiem ale skoro w 2007 Slayer i Celic Frost nie dali rady. Jak ma przyjść młodzież to już dzisiaj musi kasę odkładać na bilety plus browar.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

2007 to zupełnie inne czasy, na Slayera 10 razy więcej osób teraz pójdzie, a Celtic Frost to przy tych kapelach z przyszłorocznego Mystic Festu totalne podziemie :P
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No i właśnie przez stare marudy w postaci takich właśnie Hajaszów w tamtych latach odwoływano wiele koncertów i zwinęło się wiele znanych w Europie polskich festów (np. wspomniana wcześniej Metalmania). Ostatnie parę lat mija spod znaku wyprzedanych koncertów. Zaczynając od małych koncercików podziemnych kapelek na dużych, powracających festiwalach i tylko tacy malkontenci jak ty @Hajaszu próbują zaklinać rzeczywistość.

Wracając do wątku - ponoć na Mysticu ma zagrać łącznie 20 kapel. Dajta mi jeszcze ze 3 dobre kapele thrash/death/heavy pod Diamonda to i te 3 stówy zapłacę. Parę lat temu zlałem temat koncertu Króla i do dziś nie mogłem sobie tego wybaczyć.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ta odwoływano koncerty bo obowiązywała zasada to ludzka rzecz okradać. I nie pierdol mi tutaj o marudach bo zaliczyłem chyba wszystkie najważniejsze koncerty i zobaczyłem zespoły kiedy miały swoje dni chwały. Sam zaklinasz rzeczywistość próbując wmówić sobie, że taki Slipknot czy King w 2018 kogoś jeszcze obchodzą. Mnie już nie obchodzą bo Kinga widziałem kiedy nagrywał najważniejsze płyty a Slipknot to gówno za które nie wyłożę nawet dychy.

Wardzała wyłożył karty na stół podając gwiazdy festiwalu a reszta to tylko będą zapychacze.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Ty Hajasz chyba od 20 czy 30 lat na ulice nie wychodzisz. Kinge gdzies kiedys widzial i na podstawie tego przedwiecznego koncertu oceniasz nadchodzacy festival muzyczny?
I nie pierdol mi tutaj o marudach bo zaliczyłem chyba wszystkie najważniejsze koncerty i zobaczyłem zespoły kiedy miały swoje dni chwały. Sam zaklinasz rzeczywistość
Jak sam piszesz... 20-30 lat temu?
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

A pewnie, że tak. Każdy zespół, który widziałem te 20-30 lat temu obecnie nie prezentuje formy, której się oczekuje. Możesz walić konia przy występie Slayer w 2018 ale nie zagrają z takim ogniem jak na Dekadzie Agresji. Z resztą po chuj się rozpisywać King to dziadek zapomniany w szoł biznesie i dzisiaj to nawet najmłodsi się go już nie boją.

Kurwa Rysiu ty całkiem niedawno tak sapałeś, że Danzig taki chujowy koncert dał. Czyżbyś zapomniał, że ich dni chwały minęły ćwierć wieku temu?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Pamiętam. Ty kochany nie pamiętasz że wielu nie ma tych 20-30 lat temu.
Po za tym tak jak mówisz, King, Testament czy Celtic, komercyjnie, dzisiaj tak naprawdę nie stanowią żadnej siły. A Slipknot jest siłą. Przyznam, odkładając np nieistotne przy prowadzeniu działalności dochodowej szczegóły na bok. Slipknoci sprzedali może i kilkadziesiąt milionów płyt. Medialnie wepchneli metal do "dzisiejszego" świata. My nie musimy tego rozumieć. Na świecie jest więcej starych i nowych chodzących na koncerty Slipknotów niż wszystkich chodzących na koncerty blackmetalowców.
U mnie w robocie 2 "metali", jeden stary Slipkno + młoda otyła obydwa z dziarganą eSką. Do tego standard u wiel innycu: Metallica, Korn, Slipknot - w Anglii dodatkowo 98% ogółu JP IM plus 100 Motorhead, Sex Pistols, The Clash ... i Slipknot...
Przyjdą ścierki i zwrócą za imprezę. Gdyby reszta składu składała się z Flapjacka i Linkin Park. Resztą pozycji można by obdarzyć posępniejsze zespoły, nie koncentrujące w kółko co pół roku jak Vader, Marduk itp

Fest powinien być zaskakujący
Behemoth Lux Occulta Rotwajler, Cezar i christ agony, Kat i roman, Sceptic...
A z zagranicy może...Orphaned Land - oni chyba im coś wydali na taśmach...
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

yog pisze: 6 lat temu Mnie to trochę bawi, że taka podjarka zapanowała/za chwilę zapanuje, bo Kind Diamond za 500 zł gra :D :D
Król + gówna
Otóż to.

Generalnie, jak zawsze można pośmiać się z mojej opinii, ale metal jest dla mnie graniem po piwnicach na zasadzie "od fanów dla fanów", więc organizowanie gigów z piciem i obiadkiem wydaje mi się po prostu śmieszne. Pomijam już ceny biletów. Po prostu cała formuła takiego festiwalu jakoś tak bawi moją skromną, titeliturowatą osobę. Nigdy nie byłem na Wacken, ani Brutal Assault, ale nie słyszałem, żeby tam robiono podobne rzeczy. A bilety ? Wszystko rozumiem. Że to już zespoły utrzymujące się z grania, że trzeba zapewnić infrastrukturę, techników, itd. Ale tysiąc złotych, a w bieda opcji pół ? Jakiś muzyk polski kiedyś apelował na fejsie do swoich słuchaczy po tym jak zobaczył ile kosztuje najnowsza płyta jego kapeli, żeby nie kupowali jej w Empiku, bo zdzierają. To nie są mocne argumenty. w sumie, to nie są żadne argumenty, bowiem zarówno muzyk, jak i organizator mogą robić co chcą, ale... Jakoś tak... Festiwal, to dla mnie wrocławski Into the Abyys lub to, co działo się w ubiegłe wakacje w Byczynie. A to, to jest jakiś festyn muzyczny z kiełbasą dla dzieci z dobrych domów. Yogi, jedziesz ? ;)
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Straszydlo czy metalmania to tez byl jarmark. Metal to jarmark. Co drugi w bezrękawniku i z reklamówką.... Podziemny koncert to już inny rodzaj jarmarku. Obydwa służą identycznemu "intelektualnemu uniesieniu". Nawet Doda w pewnym stopniu robi ci loda, wystarczy ze trzy razy tupniesz w rytm jej hitu.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

@Ryszard ale TERAZ Slipknot to się nawet nie ma co równać z pozycją sprzed kilkunastu lat. Wręcz powiedziałbym, że to Slipknota się już dzisiaj nikt nie boi, na małolatach nie robi wrażenia a starszych ich fanów jarają płyty do Vol. 3. A jednak Król jest szanowany, zarówno przez oldskulowych dziadków jak i przez oldskulowo stylizującą się młodzież. Patrzę na swojego fejsbuka, gdzie mam zarówno znajomych z grupy jarających się Królem i jarających się Slipknotem i widzę głównie podnietę koncertem Diamentowego.

Już to pisałem na shoutboxie, ale się powtórzę. Uważam, że jeśli bilety miałyby schodzić porządnie, to dla Slipknota kupi je więcej osób z jakiejś jednej grupy docelowej, ale dla Kinga Diamonda kupi je w sumie większa liczba, bo z kilku różnych "frakcji".
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Ja tam zauważyłem ze S ma najwięcej fanów pośród ludzi których w ogóle nie kojarzę czy znam.... Trzeba by porównać sprzedaż biletów na dowolnej trasie. Ilość koncertów i same koncertownie. Myślę ze to różnica zagrać na jakimś Wembley czy w klubie na 1500 osób ;)

Koncert 4ki na lotnisku. Wątpię czy Kinga nawet z Mercyfulem jako support, dala by rade ściągnąć tyle luda. A jakiś Slipknot, powiedzmy z Kornem jak najbardziej.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Na koncercie Kinga Diamonda kilka lat temu w Wawie było zupełnie dużo ludzi. Praktycznie cała hala Koło, która może nie jest gigantyczna, to nie spodek, ale wielkości Torwaru mniej więcej, na pewno nie była to klapa finansowa, bo było dość ciasno. Fakt faktem, bilety były relatywnie sporo tańsze - 120 PLN.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

IMO cenę podbijają głównie Slipknot i Amon Amarth który wciąż jest popularny wśród 16 letniej gawiedzi próbującej z łoniaków na podbródku wyhodować brodę wikinga. King Diamond fajnie, Testament też bym chętnie zobaczył, ale za taką kasę to spasuje. A w klubie 12 lat temu za samego KD 90 zł - ehhh...

A o sprzedaż bym się nie martwił. O kolejny koncert KD widzę, że niektórzy dopraszają się już o co najmniej 3 lat, z kolei Slipkmiot też sporo osób ściągnie - choć raczej nie będzie już to grupa wiekowa 14-18.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

To na KD dziadki nie chodzą? Sama młodzież 14-18????? No to kurwa macie mnie za jajca. W zyciu bym nie powiedział...
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Coooooooo, nic takiego nie pisałem :D Chodziło mi jedynie o to, że grupa wiekowa Slipknota już od dawna nie zamyka się w przedziale 14-18, a nawet zaryzykowałbym wręcz, że się starzeje (choć stara też nie jest), a nastoletni fani raczej nie dochodzą w dużych ilościach.

Akurat kult KD trwa do dziś, niezależnie od grupy wiekowej - tzn. takie mam wrażenie na podstawie obserwacji otoczenia.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Na imprezie ma zagrać łącznie 20 zespołów, więc spodziewam się wydarzenia koncertowego roku (oczywiście w Polszy).
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu więc spodziewam się wydarzenia koncertowego roku (oczywiście w Polszy).
Wydarzeniem koncertowym w kraju jak co roku jest festiwal w Ostródzie. Pan Wardzała twierdzi, że będzie jeszcze drugi headliner i kilka konkretnych strzałów. Nie bardzo w to wierzę ale mówię sprawdzam.
GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ej, jak grał Slipknot na Torwarze ze dwa lata temu to na mieście było ich fanów od zajebania. Grupkami slipknotkommando. Nie uwierzę w zmierzch popularności. To że nie widać ich tak w necie to jeszcze nic nie znaczy. To inna publika niż metalowcy rozumieni w taki sposób jak np. na tym forum.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu Na imprezie ma zagrać łącznie 20 zespołów, więc spodziewam się wydarzenia koncertowego roku (oczywiście w Polszy).
Czyli już niedługo do składu dołączą: Behemoth, Vader, Nocny Kochanek + 3 zespoły które wygrają konk... to znaczy zapłacą za granie, także możemy tradycyjnie spodziewać się Scream Maker. :D To już taki "polski festiwal metalowy starter pack"

A tak na serio to mam nadzieję, że do składu dojdą jakieś naprawdę fajne zespoły, bo póki co patrząc na cenę biletów rewelacji nie ma. Choć nie zdziwię się jak znajdą się maniacy którzy za samego Króla Diamenta zapłacą te 4 stówki z hakiem.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

TITELITURY pisze: 6 lat temu Yogi, jedziesz ? ;)
Musiałoby chyba Iron Maiden jakieś grać tego samego dnia, co King Diamond, żebym się zastanawiał :P Chyba, że będę miał dużo czasu i pieniędzy :P

CzłowiekMłot pisze: Na imprezie ma zagrać łącznie 20 zespołów, więc spodziewam się wydarzenia koncertowego roku (oczywiście w Polszy).
Wydarzeniem koncertowym roku będzie - nie mam wątpliwości - Black Silesia Festival, o ile się takowy odbędzie ;)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

karp pisze: 6 lat temu Czyli już niedługo do składu dołączą: Behemoth, Vader, Nocny Kochanek + 3 zespoły które wygrają konk... to znaczy zapłacą za granie, także możemy tradycyjnie spodziewać się Scream Maker. :D To już taki "polski festiwal metalowy starter pack"

A tak na serio to mam nadzieję, że do składu dojdą jakieś naprawdę fajne zespoły,
Pewnie dodadzą jakichś przyciagajacych Januszów metalu chujograjców, ale również po cichu liczę na kilka mocnych nazw w postaci Tryptykonia, Overkill czy też Morbid Andrzej.

Choćby na samego Diamonda pojadę, zanim umrze.
A co do Black Silesii - to zupełnie inna bajka raczej.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu A co do Black Silesii - to zupełnie inna bajka raczej.
Właśnie przez to Blasphemy na headlinerze ludzie jakoś na ten fest patrzą, jakby to był wyłącznie spęd warmetalowców, a mi się zdaje, że taki thrash, jaki był na tegorocznej edycji grany to bym bardzo chciał słyszeć od kapel o marce Testamentu, o deathu i Amon Amarth nie wspominając ;) Dla fanów heavy były takie hordy jak Satan czy Attic, absolutny top aktualnego heavy metalu. Nie jest to może Judas Priest bez Downinga i Tiptona, ale też grają niezły heavy ;) ;) Ja nawet tego Nifelheima nie lubiłem zbytnio przed ich koncertem, a widziałem te wszystkie Slayery, Mety, Overkille, Destructiony, Destroyery 666 itp. i żadna z tych thrashowych legend nie miała podjazdu do tego występu Nifelheim :P
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu
karp pisze: 6 lat temu Czyli już niedługo do składu dołączą: Behemoth, Vader, Nocny Kochanek + 3 zespoły które wygrają konk... to znaczy zapłacą za granie, także możemy tradycyjnie spodziewać się Scream Maker. :D To już taki "polski festiwal metalowy starter pack"

A tak na serio to mam nadzieję, że do składu dojdą jakieś naprawdę fajne zespoły,
Pewnie dodadzą jakichś przyciagajacych Januszów metalu chujograjców, ale również po cichu liczę na kilka mocnych nazw w postaci Tryptykonia, Overkill czy też Morbid Andrzej.

Choćby na samego Diamonda pojadę, zanim umrze.
A co do Black Silesii - to zupełnie inna bajka raczej.
Tak se patszeł na euro spedy w okolicznych datach i kilka nazw zaliczajacych kontynent. Nie wiem co z poniższego już się nie łapie ale to nie jest mój problem...
Nadzieję można mieć ale kilka tak obstukanych i popularnych.

Graspop
21-22-23 june 2019 Dessel - Belgium

A B C D E F G H I K L M N O P S T W

A

Agnostic FrontSATURDAY 22 JUNEAmon AmarthFRIDAY 21 JUNEAnthraxFRIDAY 21 JUNE

B

Bleed From WithinFRIDAY 21 JUNEFIRST TIMEBorknagarSATURDAY 22 JUNE

C

CandlemassFRIDAY 21 JUNECarcassSUNDAY 23 JUNEChildren Of BodomFRIDAY 21 JUNEFIRST TIMECombichristFRIDAY 21 JUNECradle Of FilthSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMECrisixSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMECrowbarFRIDAY 21 JUNECult of LunaFRIDAY 21 JUNE

D

Death AngelFRIDAY 21 JUNEDeathstarsFRIDAY 21 JUNEDef LeppardSUNDAY 23 JUNEDelainSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMEDemons & WizardsSATURDAY 22 JUNEDisturbedSATURDAY 22 JUNE

E

EluveitieSUNDAY 23 JUNEEquilibriumSUNDAY 23 JUNE

F

Fleshgod ApocalypseSATURDAY 22 JUNEFMSUNDAY 23 JUNE

G

GloryhammerSATURDAY 22 JUNEGodsmackSATURDAY 22 JUNEGrand MagusSATURDAY 22 JUNE

H

HalestormSATURDAY 22 JUNEHammerFallSATURDAY 22 JUNEHatebreedFRIDAY 21 JUNEFIRST TIMEHawkwindSUNDAY 23 JUNE

I

ImmolationSUNDAY 23 JUNEIn FlamesSUNDAY 23 JUNE

K

King DiamondSATURDAY 22 JUNEKissSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMEKrokusFRIDAY 21 JUNE

L

Lamb Of GodSATURDAY 22 JUNELegion Of The DamnedSATURDAY 22 JUNEFIRST TIMELynyrd SkynyrdFRIDAY 21 JUNE

M

Municipal WasteFRIDAY 21 JUNE

N

No Fun At AllSATURDAY 22 JUNE

O

Orange GoblinSUNDAY 23 JUNE

P

FIRST TIMEPhil Campbell & The Bastard SonsSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMEPhilip H. Anselmo and the Illegals: perform a Vulgar Display of 101 ProofTHURSDAY 20 JUNEFIRST TIMEPower TripSUNDAY 23 JUNE

S

SabatonSUNDAY 23 JUNESick Of It AllSUNDAY 23 JUNEFIRST TIMESkálmöldSUNDAY 23 JUNESlash ft. Myles Kennedy & The ConspiratorsSATURDAY 22 JUNESlayerFRIDAY 21 JUNESlipknotSATURDAY 22 JUNESonata ArcticaTHURSDAY 20 JUNEFIRST TIMEState ChampsSATURDAY 22 JUNE

T

TestamentFRIDAY 21 JUNEFIRST TIMETo The Rats And WolvesFRIDAY 21 JUNETriviumSATURDAY 22 JUNE

W

FIRST TIMEWhitechapelFRIDAY 21 JUNEWhitesnakeSUNDAY 23 JUNEWithin TemptationFRIDAY 21 JUNE

Hellfest
Obrazek
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Seler raczej odpada bo gra w Łodzi pożegnalną trasę (A Lamb of God i Anthrax będą supportami), podobnie KISS, bo już w PL zapowiedziany koncert też z pożegnalnej trasy (bilety pewnie cenowo podobne do Rolling Stonesów będą). Pytanie która to będzie pożegnalna trasa, bo takie Scorpions już ich kilka hehe zagrało. Zresztą KISS by nie pasowało na taki fest.

Z kolei Municipal Waste nie wiem jakby wypadło na festiwalu - wydaje mi się, że żywioł tego zespołu to koncert klubowe. Przed Suicidal zresztą srogo dali do pieca.

No, ale jakby Candlemass dołączyło to te ponad 4 paki za KD, Testament i Candlemass + może coś się jeszcze trafi można już rozważyć mimo, że pewnie długo nie pograją. Ale znając życie skończy się na jakimś Godsmack czy In Flames i chuj bombki strzeli.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Godsmack, In Flames, Candlemass i Death Angel i fest gotowy ;)

(mam nadzieję, że jednak coś sensowniejszego będzie ;))
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kolejne hordes festu są następujące:

Carcass
Trivium
Powerwolf
Municipal Waste

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

Trivium i Powerwolf xDDD Carcass jeszcze spoko, Municipal jakoś na takim feście nie widzę. IMO dalej to za mało, żeby dać ponad 4 stówy, niech hukną np. Coronerem i można jechać.

No ale mają być ponoć jednodniowe bilety, więc w sumie nie tak źle.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Będą tabuny ludzi :P

Powerwolf solo z tydzień temu wyprzedał Progresję.
Awatar użytkownika
karp
Fallen Angel Of Doom

karp

No Powerwolf marketingowo to teraz naprawdę duży zespół, Trivium w PL też ma spory fanbase, także komercyjnie fest pewnie odniesie sukces. Ciekawe jak rozłożą zespoły na dni i kto będzie drugim headlinerem.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

ooo Kark Ass i śmiecie. Dobrze w ryj, zaraz idę rozbić skarbonkę.
Czekam tylko na wstępną rozpiskę i teges.
Krakowie - przybywam!
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Powerwolf !!! O kurwa czułem, że będzie jakieś mega komercyjne gówno. Sabaton za drogi ale Powerwolf da radę. Dalej skład z tzw. dupy czyli miks jak na bazarze z muzyką chodnikową. Carcass spoko ale ja ich widziałem w oryginalnym składzie a teraz to nawet mnie nie rusza.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Po prostu emeryci na festy nie jeżdżą, jeździ młodzież i ludzie trochę po studiach - dlatego lineup jest dla dzieciarni odpowiedni, a king diamond w sam raz, żeby ojciec też pojechał z małolatem ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Taa cztery stówy to można wydać jak pokaże się np nazwa Darkthrone, który zagra cztery kawałki ale widzę, że im głębiej w las tym bardziej chujowe nazwy. A jak chcą przyciągnąć ojca z dziećmi to Sławomir, który czuje pieniądz im to zagwarantuje. Zakład o wszystko, że to ostatni MF po reaktywacji.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hajasz pisze: 6 lat temu Zakład o wszystko, że to ostatni MF po reaktywacji.
hahahhaha nie wiesz o czym mówisz nawet.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Skoro nie wiem to podejmiesz ryzyko ?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie lubię zakładów z zasady :) Ale jeśli o ten fest chodzi, to on jest po prostu, w przeciwieństwie do Metalmanii, kierowany do "metali" słuchających Antyradia. A tych są niezliczone ilości, bo Antyradio ma 3/4 czytelników Pudelka. To są totalnie nieporównywalne liczby z kapelami pokroju Emperor, Napalm Death czy Samael. To różnica dziesięciokrotna, może pięćdziesięcio-krotność, może i stu, jeśli chodzi o taki Slipknot vs Emperor.

I podobnie, tam gdzie na Metalmanii gra sobie jakiś śmieszny Entombed A.D. tutaj masz te Powerwolfy, Trivium, z których pierwszy wyprzedaje nową Progresję, drugi to samo (wątpię, aby Power Trip miał udział większy niż góóóra 150 osób) - w 2018 roku oba koncerty. Tutaj masz jak na razie same kapele, które wyprzedają największe kluby. Na Metalmanii masz zlot emerytów.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Widzisz tylko Metalmania miała sporo edycji więcej niż MF i jakoś tak obrosła kultem, który potem brutalnie został sponiewierany i doprowadził do upadku festiwalu. Obecnie chyba prosperuje dobrze skoro kolejne edycje się ukazują ale i tu znowu wchodzi ekonomia ile kapel gra na M i za ile jest bilet a tu niby pierwszy MF, który ma trwać dwa dni. Spoko, życzę im jak najlepiej ale i tu się pewnie wielu zdziwi jak zobaczą po ile bilety na jeden dzień.
Nie lepiej wpoić sobie zasadę, że nie ilość się liczy a jakość ? Pewnie nie dlatego też w większości omijam szerokim łukiem te letnie festy, gdzie najebią setkę kapel, z których posłuchać bez zażenowania można z 5-8.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wydaje mi się, że @pro kupił i to jakoś zaskakująco tanie było w stylu 234,50 zeta, (jak na pełną kwotę za 2 dni). Ale może mi się ubzdurało? bo te bilety wciąż nie w sprzedaży. Może dają 2x bilet na każdy dzień?

To jest właśnie taki fest z wielkimi kapelami, że fani Carcass, Kinga Diamonda i Testament wyjebią te stówki na stół, fani Slipknota i Trivium też moczą gacie, i tak samo Powerwolfa i Amon Amarth, dzieciaki już sobie myślą jak to zamoczą swój wikiński gołowąs w białej pianie. Kiełbina się smaży, piwko leje się z nalewaka i całe rodziny tupią nóżką. Nie ma jakichś pojebańców w stylu Impaled Nazarene czy Destroyer 666, są sami mili, szanowani ludzie :) Jak dotąd to największymi wariatami tutaj jest... Slipknot.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Pojawiło mi się w głowie pytanie - co to kurwa jest Powerwolf? Więc poszperałem i widzę jest temat o tym zespole, wchodzę, odpalam klip i potem 5 sekund samej muzyki mi wystarczyło. Ja jebe, ale gówno.
Odium Humani Generis