Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A to Deus Mortem tam gra? Jak mi nie wykupią biletów to też będę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
paero123

paero123

Chyba tylko w Wwie? Słucham ich teraz, niezłe!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Bilecik do Progresji kupiony.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Będzie jutro niepowtarzalna okazja, ażeby nabyć nową epkę Lvcifyre przedpremierowo - będzie ona dostępna na stoisku Malignant Voices ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Kurwa, to ja tam majątek wydam :/
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ja raczej nie wydam nic prócz piwka, bo trzeba będzie jeszcze bilet na Black Silesię kupić niedługo :) A poza tym kupiłem lepsze rzeczy, niż jakieś Deus Mortemy, Mgły czy Rivenże albo inne Dumbringery ;p
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ciekawe, właśnie spojrzałem, że na ten koncert wbija dużo znajomków z różnych etapów mojego życia. Z niektórymi lata się nie widziałem, ciekawe ilu z nich uda się wyhaczyć w tłumie. W zasadzie rzadko zdarzają się spędy które tak wielką liczbę znajomych twarzy przyciągają. Wygląda, że nagle wszyscy zaczęli słuchać Mgły, bo wątpię, że dla pozostałych kapel ludki się wybierają (choć np. w moim przypadku tak właśnie jest).
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

moi znajomi na revenge idą raczej ;p też dużo jak nie wiem kiedy ostatnio ;p
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ja idę się masturbować w toalecie.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

ja palić papierosy, co już mówiłem
HUMAN
Tormentor

HUMAN

REVENGE i raczej jade jutro te ponad 200km zobaczyć na zywo
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Riwendż kurwa! Zdecydowanie koncert wieczoru. Panowie w tańcu się nie pierdolą i przyjebać potrafią srogo. Na to czekałem i to otrzymałem. Deus Mortem spoko, Doombringer też spoko, z tym że spaprane brzmienie mieli. Mgła mnie osobiście wynudziła, ale mają plus za "Further Down The Nest II", bo dawno tego wałka nie słyszałem.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ja to w ogóle miałem tak fajnie, że jak Revenge zaczęło pierwszy kawałek, to coś tam coś tam grają, biorę sobie łyka piwka, jeb, nakurw wchodzi w tym samym momencie, mosh się zaczyna, a ja ostatni rząd dzielący od niego "zwykłą publiczność". Także na starcie browar rozlany na całej mordzie. Tak się powinien gig Riwenż zaczynać właśnie. Od razu zacząłem się szerzej uśmiechać.

Doombringer bardzo fajnie dla mnie, na środku stałem i przesadnie na brzmienie nie mogę narzekać, tylko się ciut gubili czaaasem. Kapela na znacznie mniejszy klub przede wszystkim i byłoby świetnie. Co by nie było, Stachursky na gitarze z Bohdanem Smoleniem na wokalu dawali radę. Deus Mortem wiele nie widziałem, bo się znudziłem prędko, Mgły to nawet 2 kawałków nie dałem rady jak pewnie koło połowy wszedłem, więc spierdoliłem na chatę.

Generalnie rzecz biorąc wieczór pod znakiem zajebistych perkusistów ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Jakie spaprane brzmienie? Doombringer zabrzmiał doskonale.

"Hajasz jest głuchy, o, pa, to jest ewidentnie Necromantia. I to też. O, i to" :D

Ogólnie uważam, że Doombringer zagrał najlepiej. Revenge tuż po nich ze swoim doskonałym występem. Deus Mortem bardzo dobrze, ale ten The Destroyer zdecydowanie się wyróżnia wśród granych kawałków z nowej płyty. Hicior pierwszej wody. Mgła zaskoczyła FDTN II, bardzo lubię ten numer a totalnie się go nie spodziewałem.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

No właśnie Doombringer zabrzmiał strasznie lipnie, w sensie gary (jak u każdej kapeli wieczoru) wybijały się na pierwszy plan, natomiast gitary nikły mocno w tle. Co ciekawe, mógłbym przysiąc, że każda kolejna kapela miała coraz lepsze brzmienie. Zgodzę się też z @yogim w 100%, że wieczór należał do zajebistych perkusistów, bo też na ich grę najbardziej zwróciłem uwagę. J.Read to pierdolona bestia, wczoraj rozkminiałem przy papierosku czy on ćpa przed koncertami, dziś sądzę że tak właśnie jest. Zresztą Stormblast i Darkside tylko w szaleństwie w sumie mu ustępują.

Ogółem supporty wypadły lepiej niż Mgła, która faktycznie jak to mój kumpel po ostatnim ich koncercie stwierdził, zaczyna jednak przynudzać. Mnie w trakcie ich setu normalnie zachciało się spać i rozważałem wyjście w trakcie, czego finalnie nie zrobiłem.

Mimo pejsatych w chuj cen, zakupiłem sobie ostatnie cedeki Deus Mortem (z naszywką) i Doombringer. Walczyłem też z samym sobą czy nie dojebać do zestawu ostatniego pełniaka i epkę Revenge, ale odpuściłem, przy innej okazji się zaopatrzę.

Aha, a to piwo Progresja jakieś zjebane, waliło kanalizą czy czymś takim, ledwo udało mi się je skończyć. Bleh
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Kompletnie się nie zgodzę, ja wszystko bardzo dobrze słyszałem :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Kurwa i znowu wychodzi, że ja przygłuchy jestem :P
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Wszyscy basiści mieli ustawione tak dziwnie brzmienie, że totalnie zlewało się ze stopą. Poza tym nie mogę narzekać. Doombringer niestety widziałem tylko końcówkę, w mniejszym klubie na pewno zabrzmieliby lepiej. Revenge to zespół który pokazał jak ma brzmieć black metal. Deus Mortem mogliby trochę bardziej zajebać, bo set ułożyli jak pod granie z Mgłą, ale ogólnie to miły koncert, te słodkie melodyjki ładnie i transowo się sprawdziły. Mgła powinna grać przed Revenge, bo to tak samo ładne kompozycje, ciekawe, sporo smaczków, zresztą z numeru na numer brzmieli coraz lepiej. Tylko po Revenge nie miało prawa zrobić to większego wrażenia.

W ogóle bardzo dobrze, że na pierwszym miejscu gary, a gitary trochę w tle. Tak powinien brzmieć metal. Co prawda bas powinien być na przodzie obok bębnów, a gitary powinny robić szum na basowych riffach, ale nie można mieć wszystkiego.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

deathwhore pisze: 5 lat temu W ogóle bardzo dobrze, że na pierwszym miejscu gary, a gitary trochę w tle. Tak powinien brzmieć metal. Co prawda bas powinien być na przodzie obok bębnów, a gitary powinny robić szum na basowych riffach, ale nie można mieć wszystkiego.
O proszę, zgadzam się w zupełności, też bym sobie takiego brzmienia black metalu na żywo życzył.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wędrowycz pisze: 5 lat temu
2:00 ćwierć piwka z yogowego kubeczka ląduje na jego twarzy.

Jak dla mnie Doombringer świetnie brzmiał, tak powinno być, że perkusja napierdala i fala dźwiękowa odbija ci się po wnętrznościach :) Brzmiało chujowo tylko wtedy, jak się gitarzysta prowadzący nieco sprzęgał i wychodziło mu chujwieco i jeszcze raz jak te takie zegarowe riffy jechali to ciutkę się ze Stachurskym nie mogli zgrać przez chwilę ;) Poza tym to te kawałki z ostatniej płyty zajebiście w chuj, z The Grand Sabbath chyba mniej ograne, ale przy tym refrenowym przejściu od growlu do pijackiej opery bardzo mi się morda cieszyła. Jak dla mnie, w Progresji wiele lepiej być nie mogło. W mniejszym klubie by było ;)
DiabelskiDom pisze: "Hajasz jest głuchy, o, pa, to jest ewidentnie Necromantia. I to też. O, i to" :D
#takbyło

A z brzmieniem to czysta konfabulacja, ale tam głośne te głośniki bardzo i wydaje mi się, że dużo tracą z przejrzystości jak stoisz po lewej czy prawej a nie w okolicach środka. Takie ogólnie mam tam wrażenie - przy barach brzmi gorzej niż pod młynem ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

No ja tak Doombringer oglądałem z lewej strony sceny, Deus Mortem ze środka, Revenge z prawej strony i Mgłę też ze środka. Odczucia różne, więc pewnie faktycznie umiejscowienie na sali robi robotę. Kiedyś pamiętam, że na jakimś koncercie gdzieś obok konsolety się ustawiłem, czyli po środku i w tyle i wtedy jakoś lepiej mi wszystko brzmiało.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Do pooglądania zdjęcia z koncertu Revenge:
https://svartheim.org/gallery/revenge-l ... yoRAWQ77co
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

U Bazyla sporo narodu. Doombringer bardzo rzetelnie, bez zaskoczenia, sam występ udany. Naszyjnika z kości nie oceniam, taki zamysł, takie fatałaszki.
Revenge mnie wynudził, ale na CD też mnie nudzi, zatem i tak sporo wytrzymałem. Dobry pałker. Zaś Mgła... sporo oczekiwałem i chyba tyle dostałem. Sporo różniący się set od poprzedniego. Cała reszta jak to z Mgła. Mnie porywa ten zamysł, uwielbiam ich płyty, zatem niewiele więcej powiem, poza tym, ze koncert doskonały.
Merch w dobrej cenie. Szkoda, że nie mieli terminala, a może i dobrze? ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Naszyjnik i pasek z kości zajebiste właśnie, nie wiem o co chodzi ludziom :/ Pasuje do Doombringera jak ulał.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie zdziwiłbym się, gdyby były ludzkie.