Zsamot pisze: ↑2 lata temu
Jedziemy dalej:
Testament - parę razy widizałem, ale to z 2- płyty temu.
Watain - tylko raz na SDL, chętnie powtórzę.
Primitive Man
Lord of the Lost
50% na pewno, tamte dwa kolejne obadam.
Zaczyna się pakowanie "gwiazd" z katalogów Nuclear Blast i Napalm i obstawiam, że to dopiero początek.
Kompletnie nic mnie tam nie przyciąga tym razem i pewnie jak parę lubianych przeze mnie kapel wpadnie to i tak mojego nastawienia nie zmieni.
Niewarta skórka wyprawki
The Hellacopters - nie szukam starego rocka... Klasyka mi starczy.
Greg Puciato - takie softy melancholijne mnie nie kręcą. Posłucham jeszcze, ale raczej nie . Takie granie dla tych, co pesel jest po roku 2000...
Undeath - idealne proste granie, które kumam. Dobre i to.
Bury Tomorrow - jest nowocześnie i melodyjnie... raczej na nie.
4 typy i praktycznie zero frajdy. Co prawda Undeath na pewno będę starał się zaliczyć, ale i martwi mnie, że tak na 4, raptem jedna kapela mi pasuje...
Ten dzień mało radochy wlał w posiadacza biletu.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Nareszcie idzie ku lepszemu:
Grave!!!
Godflesh!!!
Planet of Zeus - co to kurwa jest?
Birds in Row - j.w.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Hajasz2 lata temu
Raubritter
Hajasz
Grave obecna kondycja bardzo mierna więc i koncert w plenerze będzie trącił nudą no chyba, że zagrają cały debiut. Godflesh na świeżym powietrzu to jakieś nieporozumienie no ale to przekonają się ludzie jak tam będą. We wrocławiu na ITA Godflesh w duecie rozpierdolił salę a ludki pod sceną tylko szeptały co się kurwa dzieje. Reszty nie znam ale chyba lepszy byłby Czesław Mozil, może Sanah albo Sarsa.
wszystko idzie w dziwnym kierunku.... mialem nire narzekać, nie będę. grave i unleashed a dlaczego nie dismember np? oni w ogóle kiedykolwiek w Polsce wcześniej grali?
Zobacze jeszcze w jaki dzien to bedzie, bo Godflesh mimo wszystko chętnie bym zaliczył
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
za dwa tygodnie święta i pewnie bilet na brutala zakupie.
a z tego co powyżej widzę, to dochodzę do wniosku, że do Gdańska można w innym celu i kiedy indziej zawitać.
W tamtym roku rozbudzili nadzieję, w tym zaś, na razie rozmieniają je na drobne gówienka.
Mick Moss jako Antimatter, Darkher, Lili Refrain, Pure Bedlam to zespoły, które wystąpią na scenie pod kuratelą Iron Realm Productions.
Czyżby klaruje się dzień semi-progresywny podczas festiwalu?
Szajtan pisze: ↑2 lata temuMick Moss jako Antimatter, Darkher, Lili Refrain, Pure Bedlam to zespoły, które wystąpią na scenie pod kuratelą Iron Realm Productions.
Czyżby klaruje się dzień semi-progresywny podczas festiwalu?
tak se myślę, albo dziwna jakaś tania taktyka, ew pieniędzy nie mają i czekają aż biletów kupa się sprzeda...
OK, z tych progów powiedzmy maczuga i gojira to mega gwiazdy, z pop metalu ghost. Thrash całkiem dobrze. industrial itp jest godflesh. reszta to srednie i mniejsze zespoły, normalnie zapychacze festiwalowe. rozrzutnik gatunkowy spory i drugie tyle jak nie więc do zabukowania. nie ma nic poważnego z death, black, industrial, heavy, doom, stoner, sludge, hc, punk...
i trochę to ndd po bułgarsku wygląda, tzn dużo średnich nazw.
festiwal nie jest potężnym 20tysiecznikiem. a jak brak możliwości by rozjebać to skrucić do 3 dni, dojebać megadeth, pantera i tym ghostem, wypełnić polskimi zespołami... dodać po dwie duże nazwy z innych gatunków... nie kojarzę. 80 zespołów w tym 70 wypełniacze...
druga wkurwiajaca sprawa. widzę undead, ok, ale dlaczego np w death, nie pierdolnąć tańszymi i lepszymi od grave, obituary czy innych nagrywających srednizny dziadów nowym, już starym pokoleniem. d cingregation, grave miasma czy portal? podobnie w doom czy black. albo stare i widziane sto razy albo amatorów totalnych.
moim zdaniem fest to kurwa kilka dużych grup, plus średnica i młode wilcy, a tutaj (na razie) po macoszemu ale na masę.
Turris Babylonica e stercore facta est.
Zsamot2 lata temu
Tormentor
Zsamot
Masz Tomaszu rację, jest masa młodych kapel z death metalu, kuźwa, nawet ja je znam. Właśnie te, co podałeś... Z melodyjnego niby death metalu też nic. Tylko jakieś kurwa dziwadła.
Kolejne kapele meldują się na pokładzie tegorocznej edycji Mystic Festival: Defleshed, Witchmaster, Necrotted, Akhlys, Mord'A'Stigmata, Kanonenfieber i Nyrst.
No to mamy podział na dni. Mamy wyraźny podział tematyczny (jest dzień progresywny), a dla mnie osobiście każdego dnia tak z połowa kapel jest do odhaczenia, więc to będzie prawdziwy wybór na co iść, a co odpuścić niestety.
nieinteresujaco to wygląda. niby by nazbierał tego i owego ale tyle okienek że na końcu najebanym ominął by prawie wszystko.
za chujowo na 3,4 dni, za chujowo na 1,2...
Hajasz pisze: ↑2 lata temu
Przy takim zestawie nosa bym poza pole namiotowe nie wysunął.
Kozioł pisze: ↑2 lata temu
nieinteresujaco to wygląda. niby by nazbierał tego i owego ale tyle okienek że na końcu najebanym ominął by prawie wszystko.
za chujowo na 3,4 dni, za chujowo na 1,2...
Lepsze okienka niż być gonionym jak osioł po zagrodzie. A raczej to mnie czeka. Oby pogoda dopisała.
A ja na spokojnie i na luziku sobie przyjadę na jeden dzień zobaczyć Elektrycznego Czarodzieja (i przy okazji coś tam jeszcze, typu Primitive Man czy Lucifer), a po koncercie zawinę się do domciu.
No to w piątek jakoś na 14 zajedziemy pewnie, żeby się rozgościć i o 17:30 zobaczyć Spirit Adrift, potem najważniejszy występ festiwalu, czyli Electric Wizard a następnie Primitive Man oraz Danzig. No, na koniec może Author & Punisher. A potem do domciu. A jak towarzystwo będzie chciało coś po drodze zobaczyć, to pewnie też się rzuci okiem i uchem.
To all our friends & fans in Europe….
With very very heavy hearts, our upcoming European run which starts next week will unfortunately have to be cancelled. As a lot of you already know, over the past week, our brother Gary Holt had an unfortunate incident that happened to his brother in Italy, which resulted with Gary and his wife having to fly unexpectedly to take care of the situation. As some of you may or may have not read, the situation has taken a toll on our beloved brother. We are a family-oriented band, and family will always come first with Exodus. We hope you all understand the circumstances, at the moment, Gary needs to tend to his family. This is not what we wanted, as we were all looking forward coming to play for all of you great European fans that have supported this band for the past 40 years. Don’t worry Europe, Exodus will be back! Thank you all for understanding, we love and appreciate each and every one of you.
Zetro
Dla mnie duża strata, bo tak naprawdę na klubowy koncert pewnie się nie wybiorę, ciekawe ,co teraz, zmiana rozpiski, czy coś wleci. Jeżeli takie samo bzdeciarstwo, jak rok temu za te kapele, co nie mogły być, to lepsza przerwa konserwacyjna.
Fenomenalna reklama oni nawet nie wiedzą jak bardzo…
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Zsamotrok temu
Tormentor
Zsamot
JPRD. Jaka reklama? Co zachęci Ciebie do kupna biletu? trafi nagle do niezorientowanych? Nie, tylko utrudnia organizatorom i nic więcej. To szansa na wykreowanie się wojowników Maryi i innych oszołomów. Zwłaszcza,że wybory tuż tuż...
Przez takie pierdoły skończyły się koncerty metalowe w ośrodkach kultury.