Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Re:

DiabelskiDom 3 tyg. temu

yog pisze:
3 tyg. temu
No to przecież Samael tworzył nowe formy, poza może wczesnymi demówkami gdzie był takim koślawszym HH/CF, a i Sigh robił też co innego swoim doomowankiem. O to właśnie chodzi. Potem przyszła 2 fala i po paru latach już wszystko musiało być takie samo i wyjebało tych wszystkich Dark Funerali, jakiegoś gówna typu The Abyss itp. A dalej masz taką właśnie przemianę jak się wielcy odważyli na eksperymenty (Mayhem, Satyricon, DHG), że jednak można trochę inaczej i się pojawiają te różne religijne black metale, ostatecznie black metal wchodzi do mainstreamu w ostatniej dekadzie+ m.in. za sprawą behemotów, batuszek, mgieł i są pedziuchy w rurkach przysłowiowe. Każda z tych fal jak najbardziej różni się od poprzedniej jako zjawisko. W V fali już masz cancelowanie black metalu bo niegrzeczni i nazi i nie o taki black metal walczyłem w swojej czapce pod starbuniem.
Ale przecież te nowe formy od Sigh, Samael itp to był kolejny krok w czerni, mroku i źle, którego podwaliny stworzyły Bathory, Mercyful itp. Dlatego ja cały czas rozdzielam tworzenie (zupełna nowość w formie, treści i przekazie) od współtworzenia (do nowej podstawy dodawanie kolejnych elementów i tworzenie np egoztycznych czy też doomujących fuzji. Ale to już nie żadna pierwsza fala.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 tyg. temu

Wiesz, tak rozkminiając to dojdziemy do tego, że w sumie Bathory też nic nowego nie wymyśliło, bo to taki Venom, tylko ma jedną nóżkę bardziej, a Venom też nic, bo to taki Motorhead/Amebix z odwróconym krzyżem, a i Motorhead odkrywczy przesadnie nie był, a Mercuful Fate to w sumie taki Iron Maiden z pomalowaną mordą.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 tyg. temu

Podobno jakieś rzekome pseudo-kulty i popłuczyny po kultach dołączają: Denial Of God, Witchfynde, Craft.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 2 tyg. temu

Ten Denial of God to jakaś pierwsza fala albo speed metal, nie? Bo warmetal raczej nie bardzo... :(
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 tyg. temu

Tak. Formed in: 1991
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 2 tyg. temu

DiabelskiDom pisze:
2 tyg. temu
Ten Denial of God to jakaś pierwsza fala albo speed metal, nie? Bo warmetal raczej nie bardzo... :(
viewtopic.php?p=50773#p50773 :P
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 2 tyg. temu

yog pisze:
2 tyg. temu
Tak. Formed in: 1991
Czyli jak wycofywać się rakiem ze swojego wcześniejszego pierdolenia ;)

Ps. To prawie jak Gorgoroth!!!!
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 2 tyg. temu

DiabelskiDom pisze: Czyli jak wycofywać się rakiem ze swojego wcześniejszego pierdolenia ;)
viewtopic.php?p=58930#p58930
Podobno dwa razy to się nie zdarza wchodzić do tej samej rzeki, a już dwukrotnie się z niej wycofywać rakiem, tym bardziej :P
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 tyg. temu

Obligatoryjny obrazeczek:

Obrazek

czyli pozostałe dwa w kuluarowych plotkach póki co.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 2 tyg. temu

Nie wiem, czy takich kuluarowych, bo na okładce nowego Musicka są regularnie na plakacie obok pozostałych ogłoszonych.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan tydzień temu

Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog tydzień temu

DiabelskiDom pisze:
2 tyg. temu
Nie wiem, czy takich kuluarowych, bo na okładce nowego Musicka są regularnie na plakacie obok pozostałych ogłoszonych.
Nie wiem, kupiłem jeden numer i już więcej nie zamierzam, bo taką pisaninę, to można sobie poczytać za darmo.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom tydzień temu

Ale ja nie o kupnie, tylko o info, które już wcześniej krążyło wśród ludzi z szeroko pojętego podziemia, że w Musicku można zobaczyć jakie to jeszcze nieogłoszone kapele będą.
No i będąc niedaleko Empiku zaszedłem, żeby potwierdzić.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY tydzień temu

Jeśli to na być skromnie, to chciałbym mieć tak skromną wypłatę. Póki co, ten skład jest bardziej w moim guście od zeszłorocznego. Po pierwszych potupajach dla metalowców w dżinsowych kamizelkach z ekranami na plecach, Mortuary Drape, Denial Of God, a będzie jeszcze Craft. Jak to mawiały byki z Warcraft 3, "będzie byczo" w tej Byczynie.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 5 dni temu

Ja piermandolę, ale dyskusja rozgorzała. Musiałbym pół dnia strawić na czytanie, ale po co, wszak pulę nagród zgarnął już specjalista od pieczenia ciast oraz tańców ludowych, nazywając Mortuary Drape koślawym zespołem. Ja mam w pamięci gig z 2016 roku jak wokalista wjechał na scenę z kawałkiem "Primordial" i ten żałosny teatrzyk chujowatego Vital Remains z paleniem Biblii mógł spierdalać do przedszkola, gdzie jest miejsce takich zespołów i ich brudnej publiki. Zobaczyć ich raz jeszcze, na samą myśl mam dreszcze ( chociaż może to covid akurat).
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Speedy Gonzales

Speedy Gonzales 5 dni temu

Ale średni skład w tym roku. Poza Rejzorami, Bulldozerem i dziadkami od Give'em Hell (i to Euro coś tam co nawet nie słuchałem), głównie jakaś chujnia dla śmierdzieli.
Essssa
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 5 dni temu

TITELITURY pisze: Ja piermandolę, ale dyskusja rozgorzała.
sam właśnie przewinalem ta dyskusje. :shock: :D
Obrazek
Jogi. przedszkole w głowie
Turris Babylonica e stercore facta est.

Wróć do „Koncerty”