Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Manilla Road, 27.05.2017 Warszawa

yog

Obrazek

Pierwszy koncert (zasłużonych) legend amerykańskiego metalu w Polsce.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Mam 2 bilety, koncert co chwila ma status wyprzedanego :D

A, nie doczytałem, że przenieśli do Stodoły.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

niestety supportem będzie chyba Crystal Viper, sądząc po rozpisce z fb profilu Manilli (nie wiem, nie znam, ale podobno chujoza ;D)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Bilety prawie wyprzedane, pewnie raptem kilkadziesiąt jeszcze zostało (w piątek ich 100 było), także jeśli ktoś się jeszcze waha to proponuję zachować resztki godności i nabyć swój egzemplarz poniżej:

http://blacksilesia.8merch.com/manilla_ ... 17-id11953
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

@deathwhore się wybiera?
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Owszem. Tym razem jak Cię będę widział to zaczepię, bo na Mgle stałeś jakoś centralnie przede mną macając kolegę z Łodzi, ale wtedy słuchałem muzyki, a potem byłeś gdzieś w pizdu.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

ale mię na mgle nie było, ktoś inny musiał łódzkiego kolegę macać ;D
deathwhore
Tormentor

deathwhore

kurwa, to kolega z Łodzi ma więcej kolegów wyglądających jak krzyżówka Cypriana Kamila Norwida i hipstera po sanatorium gruźliczym?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

najwyraźniej hahah :D
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ano, tak się złożyło, że mam sporo kolegów z brodami. Na tego akurat pieszczotliwie mówimy "taliban".

I wypraszam sobie macanie, to robiła najwyżej moja Kobajta a ona nie ma brody :v
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

O kurwa do chuja, ale Manilla rozdała. Można sobie na youtubie obczaić - sam tak zrobiłem i uznałem, że najlepsze lata za nimi, ale kurwa nie!!!!!!!!!!!!!!! - specjalny polski akcent w postaci 12+ min Dreams of Eschkaton (kumpel mnie w trakcie koncertu zapewniał, że będzie Remember well my friend a warlord never cries, a że wczoraj z nimi godzinny wywiad robił, to uwierzyłem). Wracam z papierosa i kurwa napierdalają Crystal Logic w opór. Jaki to był wyjebany gig, o panie i panowie....

pozdro @deathwhore, w końcu się udało dwa słowa (dosłownie) zamienić. szkoda, że nie więcej, ale I sold my soul for Manilla Road

Nie wiem, czy jakieś coś w stylu dvd nie wyjdzie z tego, bo kumpel mega enigmatyczny był, a Mark "Shark" Shelton ewidentnie w chuj szczerze mówił, że this is the last show of our 40 anniversary tour and we wouldn't like to be anywhere else. Wyglądało na to, że polska gościnność dała o sobie znać.

Jak ludzie napierdalali DEATH BY THE HAMMER to zajebiste wibracje szły po piwnym kubku.

Wrócą (się kurwa nie dziwię po takiej fieście), jak ktoś nie wie, nie zna, albo coś to zapierdalać do słuchania Crystal Logic i Open the Gates.

Manilla Road - 40 lat na scenie i tylko Blood Incantation ma podjazd z gigów, które ostatnio widziałem.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nowa płyta podobno w czerwcu czy jaokś tak. :) Że też im się jeszcze (cokolwiek) chce... :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Oni zagrali jeden kawałek z ostatniej płyty (The Blessed Curse - Luxifera's Light poszło) i zapowiedź brzmiała tak: We will play one song from the new album, is it okay? :D A tak to oldschool set, prawie całe Crystal Logic i ponad połowa Open the Gates, pewnie podobnie Mystification (tytułowy kawałek live rządzi!)

Zaczęli 20 min przed planowanym startem, żeby się wyrobić z całym setem planowanym dla nas ;)

Polecam w przysłowiową pizdę jeża.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

a - merchu nie było już żadnego jak wbiłem, wszystko Manilli wyprzedane

edit: jestem na 70% przekonany, że Manilla Road odpowiada za "przyzywający zmarłych" bas z Bloody Vengeance Vulcano, De Mysteriis... czy Mystifier (właśnie słucham MR - Mystify

Wcześniej na shotuboxie pisałęm, że mi na mózg padło i wysłyszałem transowy groove Inquisition w basie Astronomica, teraz nie mam raczej wątpliwości, że bas na Open the Gates to poniekąd kamień węgielny transowego blacku (oczywiście nie tylko, bo jest to płyta niebywale wybitna)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Wyszedłem z opadniętą szczęką, a od kiedy nie piję to jestem dużo bardziej krytyczny pod względem koncertów. Bas mistrzostwo, potężny, a nie dudniący, nagłośnienie igła. Shelton zajebisty wokal i dałby sobie też spokojne radę w niejednym thrashowym napierdolu - z wiekiem może nie wyciąga takich gór jak kiedyś, ale moc jest jak cholera.

Dodam jeszcze, że na żywo, według mnie, były wczoraj lepiej odegrane niż są nagrane na trwałych nośnikach danych.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tak to tylko tu zostawię, może ktoś nie zrozumiał:

Pod koniec koncertu by mogło wokalisty nie być, a sala by sobie jakoś poradziła sama ;)

Setlista:
1. Open the Gates
2. Astronomica
3. Masque of the Red Death
4. Death by the Hammer
5. Hammer of the Witches
6. Witches Brew
7. Mystification
8. The Ninth Wave
9. Divine Victim
10. The Riddle Master
11. The Empire