Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Re: (wszystko) Punk - temat zbiorczy

Vexatus miesiąc temu

30 lat minęło? :o
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask miesiąc temu

Dobry Punk nie jest zły, antysystemowy, antykomunistyczny......ale to akurat są zwykłe lewusy napierdalające w instrumenty, i do tego nie mające pojęcia o czym śpiewają mieszając Oi czyli street-punk (który nie ma nic wspólnego z rasizmem) z prawicową ideologią - żałosny refren "fuck-off oi...."

Tylko KSU!
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'
blue_calx

blue_calx miesiąc temu

Muzę tego Pana też lubię, żadnej lewizny mu chyba zarzucić nie można, a historie sprzedaje takie, że połowa tych Farben Lehre, czy innych De Łindołs i pochodnych gówien mogą się pochować w salkach diecezjalnych. Sama muza idealna na wkurwa, który towarzyszy mi przez większość dnia.

@edit przeniosłem opinię do nowego posta.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2023, 14:13 przez blue_calx, łącznie zmieniany 3 razy.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus miesiąc temu

Gość ma wyjątkowo głębokie przemyślenia... ;)
blue_calx

blue_calx miesiąc temu

:lol: no nie da się ukryć, ale rozbraja mnie jego szczerość.

@offtop A Punku to słucham niewiele, w ogóle z tego co widzę, to wszystkiego mało słucham, ostatnio kupuję jeden CD na rok, a teraz jeszcze się okazało, że Death to zespół nieprawilny (podpierając się opinią forum).

@Topic: Szczególnie boli mnie ten bezpłciowy kinderpunk, z którego polska scena w głównej mierze się chyba składa i wypełnia wszelkiej maści festiwale. z drugiej strony osi - Para Wino, All Bandits, Azotox - czyli ludzie, których lepiej nie wkurwiać. Może tak to ma być? A, no i mistrz, Dr. Huckenbush. Coś poszperam zatem tutaj, w tym temacie. Może.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 2 tyg. temu

To w sumie zabawne, że Buzzcocks - królowie pop punka, zespół słynący z przebojowych radiowych singli - ma też na koncie jeden z wczesnych przykładów D-beatu. "You Tear Me Up" znalazło się na debiutanckim albumie grupy, ale najbardziej lubię surową wersję zarejestrowaną w październiku 1976 roku, gdy Discharge nie było jeszcze nawet w planach.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”