Ass to Mouth to powstały w 2004 roku wrocławski zespół grający Death Metal/Grindcore. Zespół istnieje do dnia dzisiejszego, ale nie ma zbyt bogatej dyskografii - na koncie demko, dwa pełniaki i całkiem niezły split z Jig-Ai.
Jakieś 3 lub 4 lata temu widziałem ich w roli supportu przed Exhumed i Toxic Holocaust (pozdro @@HUMAN) i przyznaję, że wpadli całkiem nieźle. Studyjnie - polscy drugoligowcy, ale na samym szczycie tabeli. W moim prywatnym rankingu Toksyczne Bąki zajmują niższą lokatę.
Po dekadzie z nowym albumem oraz w odświeżonym składzie powraca Ass To Mouth. "Enemy Of The Human Race" ukaże się 29 listopada 2024 nakładem Selfmadegod Records. Premiera pierwszego singla promującego album wkrótce.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Vexatusmiesiąc temu
Tormentor
Bardzo dobra wiadomość! Poprzednia płyta wyszła 10 lat temu. Nowy człowiek na pozycji jedynego gitarowego może dość mocno wpłynąć na kształt i brzmienie. Z chęcią sprawdzę co tam wymyślili tym razem.
Widziałem na żywo lata temu we Wrocławiu nawet kupiłem cd , które dało porządną muzę i wiele radochy mi , cieszy po dzień dzisiejszy . Ass To Mouth /notabene zajebista nazwa /fajnie ze nie dali sobie spokoju z graniem . Mam poprzedni album pewnie na dniach zagości w odtwarzaczu a zaraz sprawdzam wałek promujący nowy album . Zmiana w składzie nie dziwi 10 lat to szmat czasu , oby tylko nie stracili na mocy , bo dobrzy byli /są w grindzie , a brakuje takiego grania .
Jeśli całość będzie tak smakowicie podlana hardcorowym sosem jak dwa powyższe kawałki to szykuje się nam jedna z najlepszych około grindcorowych płyt z Polski ostatnich lat.