Ass to Mouth to powstały w 2004 roku wrocławski zespół grający Death Metal/Grindcore. Zespół istnieje do dnia dzisiejszego, ale nie ma zbyt bogatej dyskografii - na koncie demko, dwa pełniaki i całkiem niezły split z Jig-Ai.
Jakieś 3 lub 4 lata temu widziałem ich w roli supportu przed Exhumed i Toxic Holocaust (pozdro @@HUMAN) i przyznaję, że wpadli całkiem nieźle. Studyjnie - polscy drugoligowcy, ale na samym szczycie tabeli. W moim prywatnym rankingu Toksyczne Bąki zajmują niższą lokatę.
Po dekadzie z nowym albumem oraz w odświeżonym składzie powraca Ass To Mouth. "Enemy Of The Human Race" ukaże się 29 listopada 2024 nakładem Selfmadegod Records. Premiera pierwszego singla promującego album wkrótce.
Bardzo dobra wiadomość! Poprzednia płyta wyszła 10 lat temu. Nowy człowiek na pozycji jedynego gitarowego może dość mocno wpłynąć na kształt i brzmienie. Z chęcią sprawdzę co tam wymyślili tym razem.
Widziałem na żywo lata temu we Wrocławiu nawet kupiłem cd , które dało porządną muzę i wiele radochy mi , cieszy po dzień dzisiejszy . Ass To Mouth /notabene zajebista nazwa /fajnie ze nie dali sobie spokoju z graniem . Mam poprzedni album pewnie na dniach zagości w odtwarzaczu a zaraz sprawdzam wałek promujący nowy album . Zmiana w składzie nie dziwi 10 lat to szmat czasu , oby tylko nie stracili na mocy , bo dobrzy byli /są w grindzie , a brakuje takiego grania .
Jeśli całość będzie tak smakowicie podlana hardcorowym sosem jak dwa powyższe kawałki to szykuje się nam jedna z najlepszych około grindcorowych płyt z Polski ostatnich lat.