deathwhore
Tormentor

Nuclear Holocaust

deathwhore

Obrazek
Jak widzicie na drodze blachy z początkiem LSW to spierdalajcie, bo to jedzie ktoś ze Świdnika.

Postanowiłem założyć temat o najlepszym, moim oczywiście nad wyraz skromnym zdaniem, zespole okołometalowym w Polsce.* Założyli się w 2015 roku jako odreagowanie po graniu jakichś inteligentnych rzeczy w innym zespole muzycznym. I dla równowagi postanawiają napierdalać muzykę prostą i agresywną. Zaczynają od demówki Mutant Inferno, która chwilę później trafia na split Infected By Oldschool. Szału jeszcze nie ma, niby wszystko jest na miejscu, ale nie nosi mną to jak głupie. Niemniej kierunek mocno obiecujący. Grindcore, death metal, trochę thrashowych riffów. Chłopaki zasłuchani w debiut Terrorizer i to wychodzi w muzyce. Ten sam materiał, nie wiedzieć czemu, wciskają na split z Exhalation.

Overkill nie przynosi wielkich zmian, poza tym, że jest lepiej. I dłużej. Dłużej, to znaczy, jest więcej numerów, bo dalej żadnej nie przekracza bariery dwóch minut, co jest w takiej muzyce stuprocentowo wystarczające.

Splitu z Łbem Prosiaka w sumie nie znam, znam za to zapowiadany split z brazylijskim Expurgo i to jest jakaś pierdolona masakra, która skopie wam dupy, chyba że wolicie siedzieć w krakowskiej norze dywagując nad tym, czy napisać w końcu jakiś fajny riff, czy może dalej użalać się nad losem. Albo jak będziecie robić się na oldskulowców w jakiejś warszawskiej melinie stwierdzając, że odkryliście punk rocka i jest zajebisty, ale większą uwagę przykładacie do imidżu niż muzyki, to też możecie tego wydawnictwa nie zauważyć.

A jeżeli nie macie gramofonu, to kupcie sobie chociaż, kurwa, Grinding Bombing Thrashing z tego roku. Dalej niby to samo, ale już trochę inaczej. Dalej wszystko poniżej dwóch minut. Jeszcze więcej wkurwienia, energii tyle co w bombie atomowej, różnorodne wokale - na szczęście bez prosiaków - i, co najważniejsze, to jeszcze lepsze brzmienie. Jeszcze lepsze, czyli jeszcze bardziej żywe. Chłopaki nie pierdolą się w nagrywanie płyty dwa tygodnie, nagrywają na setę i to jedyne słuszne podejście do nagrywania metalu - chyba, że jesteś pedałem i nie potrafisz grać na instrumencie i potrzebujesz 50 razy edytować ścieżkę, zanim położysz ją poprawnie. Oni, jeżeli robią kolejne podejście, to po to, żeby zagrać po prostu jeszcze szybciej, jak ochleją się kawy mocniejszej od koksu. Chłopaki w brzmieniu dali dużo pomieszczenia, więc jest bardzo naturalny pogłos, możecie się poczuć praktycznie jak na sali prób, tylko takiej, że wszystko słyszycie wyraźnie. Dodatkowo, tu słychać, że bębniarz NAPIERDALA, nie głaszcze bębenków i blaszek, tylko tłucze w nie jak zły. Bez triggerów czy innych wynalazków dla fanów dyskoteki. Pojawiają się chyba ze dwa zwolnienia, a tak jest chłosta jak skurwysyn. Wpływów thrashu też chyba jeszcze więcej, ale to dobrze, bo dzięki temu ten materiał jest bardzo przebojowy.

Ze dwa razy widziałem chłopaków na żywo, dwa lata temu jak posłuchałem to było poprawnie, ale jak oglądałem ich ze dwa tygodnie temu, to szczęka by mi opadła, ale pilnowałem, żeby była na miejscu, bo jeszcze zęby zostałyby na podłodze.

*Trochę rzecz jasna przesadziłem, ale umieściłbym ich w ścisłej czołówce, powiedzmy pięciu najlepszych krajowych kapel grających obecnie.

Skład:
Doomtrigger - Bass (2015-present)
Overkiller - Drums (2015-present) ex-Ape to God, ex-Fanthrash, ex-Straight Hate, ex-Coffins, ex-Fatebom, ex-We Are Dead
XXX-Bomber - Guitars (2015-present) ex-Ape to God
Bloodseeker - Vocals (2015-present)

Dyskografia:
2015 - Mutant Inferno [demo]
2016 - Infected by Old School [split]
2016 - Overkill Commando
2016 - Embodied Inferno [split]
2017 - Łeb Prosiaka / Nuclear Holocaust [split]
2017 - Noise Party VII [split]
2018 - Grinding Bombing Thrashing
2019 - Deadly Remains of the Root of All Evil [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Nu ... 3540400653
BC: https://nuclearholocaust.bandcamp.com/music
BC: https://selfmadegod.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Całkiem to niezłe - słucham sobie tego "Grinding Bombing Thrashing" tak na szybko i jest całkiem spoko. Zdecydowanie warto się z tym materiałem zapoznać.
Awatar użytkownika
ptrknknc
Master Of Puppets

ptrknknc

Bdb hord. Lubię słuchać ich wyziewów, wysoko energetyczny grind, w sam raz do machania łbem. Widziałem raz na żywo, ale było imho bez szału - albo ja byłem już zbyt zajebany po występie Brudnego Skurwiela.
Prawda to Metal. I piwko.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jak kolanem w nos.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

3 marca ukazał się trzeci album Sailing the Seas of Nuclear Waste.

Świetny środek na szybkie przeczyszczenie mózgu po ciężkim dniu pracy. Dobre brzmienie, skoczne kawałki bez zapętlania i pitolenia.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.