Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Ahumado Granujo

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Ahumado Granujo to założony w 1999 roku czeski zespół grający Goregrind. Do swojej typowej czeskiej goregrindowej jazdy chłopaki wplatają także nieco elektroniki. Na koncie mają dwa pełniaki i kilka splitów.

Obrazek
Skład:
Böhörüt - Bass, Vocals (?-2013) Kingkeporkak, Uprise, Finder of Tumour, Pure, ex-M.A.C. of Mad, ex-Alienation Mental
Kazetor - Drums, Samples, Vocals ex-M.A.C. of Mad
Jirka "Jurgen" Zajíc - Guitars Beast Within the Sound, Heaving Earth, Ingrowing, Nex Carnis, Uprise, ex-Intervalle Bizzare, ex-Brute, ex-Death Karma, ex-Supreme Conception, ex-Cult of Fire (live), ex-Frondescent Gout
Hovenant - Vocals (2016-present)
▼ Byli muzycy
Patrik Staněk - Bass, Vocals Ingrowing, Plastic Grave, ex-Isacaarum, ex-Compulsory Cut, ex-Vlakill
Michal - Drums, Guitars Rubufaso Mukufo, ex-Cerebral Turbulency, ex-Carnal Diafragma, ex-Malignant Tumour
Petr Chalupný - Guitars (R.I.P. 2017) ex-Pessimist, ex-Uprise
František Šerák - Guitars
Burák - Vocals Destructive Explosion of Anal Garland, Jig-Ai, ex-Negligent Collateral Collapse, CBDS, ex-Brutally Deceased, ex-Eardelete
Tomáš "Chymus" Hanzl - Vocals Antigod, M.A.C. of Mad, ex-Closing, ex-Isacaarum, ex-Virgins, ex-Negligent Collateral Collapse
Vokatej - Vocals (2013-?)
Dyskografia:
2000 - Ahumado Granujo / ČAD [split]
2003 - Instrumenta Chirurgica / Differences [split]
2003 - Splatter-Tekk
2004 - Chemical Holocaust
2016 - Splatter-Tekk / Chemical Holucaust [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ah ... nujo/18766

Tagi:
Awatar użytkownika
STALOWY SYLWEK
Master Of Reality

STALOWY SYLWEK 5 lata temu

Większość gore/grindu mnie odstrasza ale tych czeskich zwyroli bardzo chętnie słucham. Ich drugi album dorwałem całkiem przypadkowo (ze względu na okładkę) na koncercie NUNSLAUGHTER w Poznaniu (2009r.).
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 5 lata temu

Żadnej tam elektroniki kolego, to momentami czysta techniawka jest. Poza tym to czeski goregrind pełnokrwisty.

Zespół szanuję, mieli/mają(?) ciekawy koncept na siebie. Muzyka niespecjalnie do mnie przemawia, ale czasami lubię załączyć.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 3 lata temu

pp3088 pisze:
5 lata temu
Żadnej tam elektroniki kolego, to momentami czysta techniawka jest. Poza tym to czeski goregrind pełnokrwisty.
No dokładnie jakieś Hardcore Techno, choć dla mnie to ono tam w sumie niepotrzebne, gdyż grany przez nich miks Goregrind i Grindcore jest po prostu przewyborny. Dziś poleciał debiut, w którego końcówce raczą nas wisienką na torcie w postaci coveru z uwielbianego przeze mnie debiutu Pungent Stench.

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”