Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Post Regiment

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Post Regiment - hardcore punkowa grupa założona w 1986 roku, która po początkowych problemach ze składem, w 1989 roku ruszyła w serię koncertów, aby pokazać się szerszej publiczności. W 1991 roku dali zajebisty koncert w Jarocinie, a wkrótce potem wydali debiutancki album, do dzisiaj jeden z lepszych na polskiej scenie punk. Kolejny album, totalnie rozpierdalający Czarzły, wychodzi dopiero w 1996 roku. Ponownie po przetasowaniach w składzie.

Ostatni akcent to płyta Tragiedia wg Post Regiment, czyli album, na którym zespół odegrał kawałki kultowego polskiego zespołu Tragiedia. Total klasyk.

W 2001 roku Post Regiment zakończył działalność.

Skład:
Dominika "Nika" Domczyk - wokal (1989–2001)
Jarek "Smok" Smak - gitara, chórki (1986–2001)
Rafał "Rolf" Biskup - gitara basowa, chórki (1986–2001)
Maksymilian "Max" Gralewicz - perkusja (1986–2001)
▼ Byli muzycy
Darek "Tolek" Gracki - wokal (1986–1988)
Janek Cybulski - gitara (1989–1995)
Dyskografia:
1992 - Post Regiment
1996 - Czarzły
1997 - Tragiedia wg Post Regiment
2007 - Death Before Metal [kompilacja]

Discogs: https://www.discogs.com/artist/525886-Post-Regiment
Wikipedia (pl): https://pl.wikipedia.org/wiki/Post_Regiment
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Jedna z najgenialniejszych kapel w historii polskiego hc/punk, a i na świecie mogliby powalczyć. Zajebiste wokale Niki, świetne teksty, zmysł do kompozycji, ponadprzeciętne na gruncie gatunkowym umiejętności muzyków, konkretny przekaz... kocham.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Właśnie słucham Czarzły; ja pierdole jak to kopie.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Praktycznie jakiekolwiek powrót do przeszłości, do tych ogarniętych kapel, i za każdym razem jest bdb. A pomyśleć że za gówniarza człowiek - tzn ja myślałem, że hC, punk, praktycznie cokolwiek nie ma startu do metalu. Że nie ma kopa. :D Jeszcze rok i będę rwać włosy że nie mam płyt Połomskiego ;)
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Pierwszy album Post Regimentu od stycznia 2024 roku będzie znów dostępny na winylu. Nowe wydanie płyty ukazuje się z bardziej zasłużoną oprawą, z okładką gatefold oraz bookletem. Kosmetyczny remaster wykonał Smok w Studiu As One. Materiał zawarty na tej edycji to podstawowa sesja z siedemnastoma numerami, które pierwotnie ukazały się tylko w wersji kasetowej.Płyta ukaże się w kooperacji Refuse Records z Emancypunx Records i dostępna będzie na zielonym, żółtym i czerwonym winylu.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Tak jak nie jestem fanem Polskiego punka (co innego polskie hc) tak ten album jest totalnie zajebisty.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że zarówno Czarzły, jak i płyta z coverami Tragiedii są jeszcze lepsze.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

Mnie do dziś wkurza , że na kasetowym debiucie jeden kawałek jest nagrany od tylu , a inny w zwolnionym tempie . Po co to komu ? Ale dzieckiem będąc byłem w '96 na koncercie i do dziś pamiętam to pogo i szał i ich perfekcyjne granie . Suportowal wtedy Hurt , ten od potem Tytusa Romka i A'tomka 😁 , ale mi nie zapadło w pamięć. Podobnie jak grający też Stan Oskarżenia. Nie wiem , kto PR wtedy teksty pisał, ale na tle ówczesnego punkrocka byli poziom wyżej. Jeszcze Dezerter , Kolaboranci i Karcer dawal radę, ale to inny klimat liryki .