Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Toxic Bonkers

Vexatus 5 lata temu

Obrazek
Toxic Bonkers to utworzony w 1993 roku w Łodzi zespół wycinający Grindcore z dużymi wpływami Death Metalu. Mają na koncie 5 albumów. Lubię sobie czasem posłuchać - szczególnie starszych płyt, choć te nowe bardziej deathmetalowe też dają radę. Potrafią całkiem niezłą rozpierduchę zrobić na żywo, ale przy odpowiednich warunkach. Ostatni raz widziałem ich na niemal dokładnie 2 lata temu w moim rodzinnym mieście i brzmienie/nagłośnienie mieli fatalne - bardziej się domyślałem poszczególnych riffów patrząc na akcję rąk na gryfach, niż je faktycznie słyszałem. :)

Obrazek
Skład:
Klimer - Drums (1993-present) ex-Homomilitia
Grela - Bass (1996-2006), Keyboards, Samples (2007-2008), Vocals (2008-present)
Sme - Guitars (2000-2008, 2013-present) Impet
Mały - Guitars (2008-present) ex-Bedlam
Zbynio - Keyboards, Samples (2008-present)
Wojtomierz - Bass (2015-present) Alastor, Architect of Disease, ex-Red Forest, ex-Neurotic Serenity
▼ Byli muzycy
Dżuma - Bass (1993-1996) Mind, ex-Extreme Noise Terror, ex-Homomilitia
Sobieraj (R.I.P. 2000) - Guitars (1993-2000)
Majowy - Vocals (1993-1998)
Grabaż - Vocals (1998-2002)
Mumin - Guitars (2000-2008) ex-Red Forest
Qboot - Vocals (2003-2008) Ass to Mouth, Self Hate, ex-Parricide (live), ex-Day Before Death
Veedmo - Bass (2006-2013) ex-Nota Mentula, ex-Obstrukcja Obsługi
Krzywy - Guitars (2008-2013) Impet
Konrad Brygier - Bass (2013) Impet
Michał Mikołajczyk - Bass (2013-2015)
▼ Muzycy koncertowi
Veedmo - Bass (2013) ex-Nota Mentula, ex-Obstrukcja Obsługi
Dyskografia:
1994 - Demo 1994 [demo]
1997 - If the Dead Could Talk
2000 - Blindness
2004 - Seeds of Cruelty
2007 - Progress
2010 - Plague

MA: https://www.metal-archives.com/bands/To ... kers/33176
BC: https://toxicbonkers.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 5 lata temu

Hahaha, kiedyś często - gęsto gadałem na czacie z Qubootem, dawno, dawno temu. Jakoś tak nam się dobrze gadało i myślę, że gdybym mieszkał w Łodzi, niejedną flaszkę zrobilibyśmy na reaktorach. Zresztą niewiele brakowało, bo poznałem stamtąd dupę i chodziło mi nawet po głowie przeprowadzić się do tego miasta. Kubuś był takim trochę freakiem. Panicznie bał się kiboli, a jego poziom lewactwa zahaczał o szczyty zideologizowania. A mimo to dobrze nam się gadało na różne sprawy - jemu lewakowi i mnie brunatnemu. Niestety muzycznie do mnie to granie nie dociera. Lubię punk - rock podrasowany, ale tylko kiedy śpiewają o pogromie żydowskiej krwi, a jak o piciu wina oraz o tym, że wszyscy jesteśmy równi i nie wolno zrzucać bomb na cywili, to nie. Bo równi nie jesteśmy, jeśli wino, to tylko Lambrusco, a bomby jak zrzucali, tak będą zrzucać, czy się to komuś podoba, czy nie, więc lepiej żeby się podobało, jak wschody słońca lub jędrne piersi.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666 3 lata temu

@Vexatus masz może wznowienie od SELFMADEGOD pierwszego demo?

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 3 lata temu

@Molotow 666, niestety nie mam, bo od dłuższego czasu bardzo rzadko kupuję cokolwiek na CD.

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”