Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Bloody Mess (R.I.P.)

Vexatus 4 lata temu

Dzisiaj postanowiłem usunąć nieco bardzo starej korespondencji mailowej i przeglądając stare wiadomości natknąłem się na sporo ciekawych załączników, których absolutnie nie spodziewałem się tam znaleźć. :) Między innymi...

Dawno, dawno temu (chyba w 2005 roku, ale pewien nie jestem) wraz z dwoma kolegami postanowiliśmy założyć sobie zespół grający mieszankę Grindcore'a i prostego jak konstrukcja cepa Thrash/Death Metalu (o ile można to było tak nazwać). Jak pomyśleliśmy tak też zrobiliśmy... :) Zespolik Bloody Mess (nazwa nawiązywała do jednego z ciekawszych falloutowskich perków) istniał i grał próby tylko przez kilka miesięcy. Jedynym zachowanym efektem tej gimnastyki jest kasetowy reh nagrany z tego co pamiętam zwykłym kaseciakiem, który (na szczęście :)) nigdy nie wyszedł poza grono najbliższych znajomych oraz poniższy materiał video nagrany cyfrowym aparatem fotograficznym chyba podczas tej samej próby... Było tego więcej, ale gdzieś się zapodziało.

Jakość nagrania jest tragiczna, ale coś tam słychać. :) Po jakimś czasie okazało się, że niektórzy mają lepsze pomysły na zagospodarowanie wolnego czasu (np. dupy, dragi lub Soulfly) i wszystko zdechło śmiercią naturalną. :) Składu z imienia i nazwiska nie będę wymieniać, bo nie wiem czy dzisiaj chcieliby być kojarzeni z czymś takim. :)

PS1 - Filmik wysłałem lata temu koledze, który był ciekawy co tam sobie pogrywałem w tamtym okresie i przeleżał sobie bezpiecznie przez ten cały czas na serwerach o2.pl. :)

PS2 - Materiał ma dla mnie pewną wartość historyczną czy tam sentymentalną, ale wiem, że obiektywnie patrząc szału nie robi, więc komentujcie to sobie jak tam chcecie. :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Z tego co tam słychać, a słychać niewiele, to nawet niegłupio sobie poczynaliście.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088 3 lata temu

Nawet niegłupi ten utwór, fajne riffowańsko momentami. Lepsze niż 50% goregrindu, to już coś:P
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 3 lata temu

pp3088 pisze:
3 lata temu
Lepsze niż 50% goregrindu, to już coś:P
Jak się dokopałeś do tego tematu w czeluściach forum to nie wiem. :)

Jakiś czas temu się projekt reaktywował, choć ostatecznie wyszło na to, że jednoosobowo i z automatem perkusyjnym, bo nie ogarniam perkusji na tyle dobrze, żeby wszystko bezproblemowo odegrać. Materiał na pełniaka od lat gotowy i czekał nie wiem w sumie na co, bo powinienem już dawno się tym zająć. Niestety przyplątała mi się cholerna choroba, lewa dłoń nie jest do końca sprawna i na razie o nagrywaniu czegokolwiek nie ma mowy.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 3 lata temu

Jak będziesz coś robił to podeślij, może uda się zorganizować bębniarza który zdalnie coś machnie jak riffy będą fajne.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”