Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Hawg Jaw

Vexatus 4 lata temu

Obrazek
Hawg Jaw to amerykański zespół rezydujący na stałe w Nowym Orleanie. Panowie grają... właściwie nie wiadomo do końca co oni tam pogrywają. Na MA zespół jest opisany jako Sludge/Doom Metal, ale jednocześnie ich muzyka ma bardzo specyficzny core'owy klimat. Sludgecore? :) Zespół powstał w 1996 roku i ma na koncie kilka EPek i innych popierdółek oraz przede wszystkim 2 pełniaki. Dyskografia niezbyt bogata jak na tak długi okres działalności. Drugiego pełniaka za bardzo nie kojarzę, ale wydany w 2000 roku "BeLIEve Nothing" to bardzo dobry materiał łączący Sludge i Core.

Obrazek
Skład:
Matt Williams - Drums ex-Ol' Scratch
Gary Mader - Guitars Eyehategod, Outlaw Order, Classhole, ex-Missing Monuments
Mike Dares - Vocals ex-Skab, ex-Armed Response
Scott Crochet - Bass (2012-present) Soilent Green
▼ Byli muzycy
Paul Webb - Bass (?-2012) The Mystick Krewe of Clearlight, Classhole, Mountain of Wizard, Spickle, ex-Eyehategod (live), ex-Automatic Mind Command, ex-Dulac Swade, ex-Mangina
Holly Peters - Bass ex-Classhole
Miguel Rincon - Bass ex-Skab, ex-Flesh Parade, ex-Paralysis, ex-Dr. LaLa, ex-Low Drag, ex-The Detrimentz
Brett - Bass Eat the Witch, ex-Haarp, Spickle, ex-Brotherhood of Ignorance, ex-Dulac Swade
Kenny - Drums
Chris Bailey - Drums
Dyskografia:
1997 - Disconnected [demo]
1997 - Gnawlins LA [EP]
1997 - It's Been 365 of Those Days [EP]
2000 - BeLIEve Nothing
2001 - After Years of Oppression [split]
2002 - Hawg Jaw / Face First [split]
2004 - Send Out the Dogs [kompilacja]
2006 - Don't Trust Nobody

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Hawg_Jaw/72549

Tagi:
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 4 lata temu

Po opisie napaliłem się na drugie Iron Monkey. Wrócę do domu to zweryfikuję po sampelkach. ;)

Edit. No i nawet zgadłem. Nie dziwota kiedy w składzie są członkowie Eyehategod i Soilent Green. Grają niestety trochę "czyściej" od Małpki.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Vexatus 2 lata temu

Dzisiaj podczas próby zaprowadzenia choćby pozorów ładu i porządku w starej kanciapie robiącej swego czasu za tymczasową sypialnię/salę prób potknąłem się o placek z ich debiutem "BeLIEve Nothing"... Właśnie sobie leci albumik z empechujek i trochę trudno mi uwierzyć, że tyle czasu minęło i to wyszło 20 lat temu. Jak ten czas zapierdala...

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”