Meat Spreader to grindcore'owy projekt utworzony w 2016 roku. Ludzi odpowiedzialnych za ten projekt chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, bo od wielu lat udzielają się na scenie i znani są z projektów takich jak Squash Bowels, Dead Infection, Exit Wounds, Coffee Grinders, Ptomaina czy Neuropathia. Na koncie mają EPkę, bardzo fajny split z Haemorrhage i Hemdale oraz pierwszego pełniaka "A Swarm Of Green Flies Over The Rusty Pot". Pełniak jest (jak to mawiał Czesio) zajebiaszczy. Polecam!
Dyskografia: 2016 - Excessive Consumption Of Human Flesh [EP] 2018 - Fallen In Gore [split z Haemorrhage / Hemdale] 2018 - A Swarm Of Green Flies Over The Rusty Pot 2020 - Meat Spreader / Archagathus [split] 2024 - Mental Disease Transmitted By Radioactive Fear
Mnie bardzo cieszy, że ludzie zaangażowani w ten projekt w dalszym ciągu udzielają się na scenie, że jeszcze im się chce i w dodatku potrafią nagrywać tak dobre materiały. Szkoda, że temat ich pierwszego pełniaka i samego projektu przeszedł na forum praktycznie bez echa...
deathwhore5 lat temu
Tormentor
deathwhore
W ogóle ta płyta cicho przeszła, bo grindcore niemodny. Po prawdzie sam też jeszcze nie kupiłem, mimo że album jest potężny.
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Suma punktów za super projekt MEAT SPREADER... 666... Albo i więcej. Skład projektu legendarny... Sami weterani sceny... PsychoRadek, Artur, Jaro i Tocha. Można śmiało pisać elita polskiej sceny Gore/Grind. "A Swarm Of Green..." zajebisty... Teoretycznie patrząc na ten krążek z 2018... Pewnie tak by się nowy album DEAD INFECTION prezentował... Gdyby wogole powstał...
Vexatus5 lat temu
Tormentor
deathwhore pisze: ↑5 lat temu
Po prawdzie sam też jeszcze nie kupiłem, mimo że album jest potężny.
No mnie kusiło strasznie kupić jak wyszło na CD, tym bardziej, że pierwszą EPkę przeoczyłem, ale ostatecznie postanowiłem poczekać na wersję winylową.
Molotow 666 pisze:
Suma punktów za super projekt MEAT SPREADER... 666... Albo i więcej. Skład projektu legendarny... Sami weterani sceny... PsychoRadek, Artur, Jaro i Tocha. Można śmiało pisać elita polskiej sceny Gore/Grind. "A Swarm Of Green..." zajebisty...
Mam dokładnie takie samo zdanie - tyle lat na scenie, a jeszcze im się chce i potrafią nagrać dobrą płytę.
Sławek C. powiem szczerze i konkretnie zabrać się za następcę "Korozji Mózgu"... Było by to prawdziwe starcie tytanow sceny Gore/Grind... MEAT SPREADER vs. DEAD INFECTION...
Vexatus5 lat temu
Tormentor
Od ostatniego większego materiału, czyli EPki "Corpses of the Universe", minęło już ponad 10 lat i jakoś nie zanosi się chyba na jakiegoś nowego pełniaka...
No tak... To już 10 lat ponad... Szok. Ale Tocha i Jaro maja świeży projekt i to w japońskiej OBLITERATION. Teraz niech świecą triumfy pod szyldem MEAT SPREADER. Naturalnie zainteresowanie Gore/Grindem jest znikome wśród słuchaczy metalu wogole ale ch... zawsze coś lub ktoś się jednak zachwyca takim graniem...
Vexatus5 lat temu
Tormentor
Molotow 666 pisze:
zainteresowanie Gore/Grindem jest znikome wśród słuchaczy metalu
Zainteresowanie tym gatunkiem co do zasady jest znikome wśród słuchaczy czegokolwiek.
"A Swarm Of Green Flies Over The Rusty Pot" mnie niszczy teraz dość regularnie, bo słucham tej płyty praktycznie codziennie. Płyta jest świetna... Już się nie mogę doczekać jak to z placka zabrzmi.
U mnie dzisiaj dzień wesoły, bo właśnie z paczki wypadły mi "Excessive Consumption Of Human Flesh" i "A Swarm Of Green Flies Over The Rusty Pot" na plackach plus t-shirt w komplecie do tej drugiej. Jeszcze tylko split z Haemorrhage i Hemdale i będzie komplecik...
Radość trochę mi popsuł fakt, że first-press Dezerter "Ile procent duszy?" wysłany z nimi miał być zielony, a przyszedł zwykły czarny. Mam ostatnio pecha z kolorowymi winylami...
Vexatus5 lat temu
Tormentor
Split z Kanadyjczykami zaczyna się fragmencikiem "It's Over" DEAD INFECTION... To bardzo miło z ich strony... Mimo wszystko trzeba to wykupić na pewno...
Vexatus4 lata temu
Tormentor
Dotarło już do Was najnowsze spliciwo? Do mnie paczuszka przyszła wczoraj, ale jeszcze nie słuchałem. W sumie to nie do końca jestem zadowolony, bo winyl jest miejscami nieco zarysowany...
Vexatus pisze: ↑4 lata temu
Dotarło już do Was najnowsze spliciwo? Do mnie paczuszka przyszła wczoraj, ale jeszcze nie słuchałem. W sumie to nie do końca jestem zadowolony, bo winyl jest miejscami nieco zarysowany...
Szczerze odpowiem, jeszcze nie zamawiałem... Także jak tylko będę coś wiedział to dam znać...
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Do zespołu na gitarkę dołączył Martin "Bilos" Bílek z Malignant Tumour.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Hello everyone, it’s time to spread some NEWS !!!
Our 2nd full length album : Mental Disease Transmitted By Radioactive Fear
finally coming out this Spring. Promo video Two Legged Maggots will be available from tomorrow (12.00 CET) on YouTube. Stay tune people!!! Ugh!!!
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
yog8 mies. temu
Tormentor
yog
1 kwietnia ukaże się drugi album Meat Spreader - Mental Disease Transmitted By Radioactive Fear. Jeden z kawałków:
Nagrano w składzie: Jaro (Dead Infection), Paluch (Squash Bowels), Radek (Neuropathia, Eternal Rot), Jawor (The Dead Goats)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Vexatus8 mies. temu
Tormentor
Płytka dzisiaj dotarła... no i jest dupa, bo pokryta całą masą jakichś pyłków i kłaczków (???), w dwóch miejscach czymś umazana i jeszcze jakieś okrągłe wgłębienia w kilka miejscach...
Vortex7 mies. temu
Tormentor
Vortex
Nie słyszałem nic o tym projekcie, ale kilka tygodni temu kiedy zobaczyłem na pewnej stronie "Polish grindcore" musiałem sprawdzić. Wszedł ten ostatni album i nie chciało mi się wierzyć, że to jakieś nowe jest. Przeczucie wskazywało, na zębozjadaczy gatunku i nie myliłem się,. Potwierdzenie przyszło przy czytaniu wątku. Co do samej muzy, to tak, to jest nadal ten klimat kapel Panów którzy doskonale wiedzą jak w to się gra, bo poświęcili na to większość swojego wolnego czasu w życiu. A jak to się nazywa? Pasja. Za to szacunek w chuj!
"Between Shit and Piss we are Born"
Vexatus7 mies. temu
Tormentor