Niniejszy temat to efekt polecanek, które uskutecznia an forum @Pioniere. Na temat Calcinated nie wiem nic poza tym, że zespół tworzy trzech osobników pochodzących z Meksyku, którzy na początku tego roku udostępnili na BC swoje pierwsze demo. Demo przynosi 7 kawałków o łącznej długości 7 minut i 32 sekundy, ale to w zupełności wystarczy, żeby stwierdzić, że zespół zdecydowanie ma potencjał. Panowie wycinają mieszankę Grindcore/Death Metal (w bardzo szybkich tempach). Panów zdecydowanie kręci staroszkolny Grindcore oraz prosty i ekstremalnie szybki Death Metal. Gdzieś tam w riffach czuć inspirację starymi materiałami Napalm Death - zarówno pierwszymi ich materiałami jak i deathmetalowymi patentami z "Harmony Corruption". Bardzo podoba mi się brzmienie - jest brutalnie, ale jednocześnie surowo i wszystko słychać. Taki dość suchy miks gitary jest dość rzadko spotykany, ale tutaj sprawdził się doskonale. Jedyne co nieco przeszkadza to trochę byt cicha centrala. Materiał bardzo mi się spodobał i w 90% pokrywa się z moją wizją tego typu grania. Gdyby dodać do tego jeszcze nieco klimatu Powerviolence i Noise to już by było 100%. Czekam na płytę.