Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Monnier

Vexatus

Obrazek
Monnier to projekt, w którym wokalnie udziela się Makiko znana przede wszystkim z Flagitious Idiosyncrasy in the Dilapidation. Za całość muzyki odpowiedzialny jest Jasper Swerts. Nazwa nawiązuje do Blanche Monnier. W 2018 roku na ich BC pojawił się pierwszy materiał zatytułowany po prostu "Monnier". 8 mocnych grindcore'owych strzałów o łącznym czasie trwania 13 minut, co dla tak intensywnej muzyki wydaje się być czasem optymalnym. W połowie tego roku na BC pojawiły się dwa kawałki z nowego materiału.

Skład:
Jasper - Bass, Drums, Guitars
Makiko - Vocals (2017-present) Flagitious Idiosyncrasy in the Dilapidation, ex-Tremendous Terror

Dyskografia:
2018 - Monnier [EP]
2020 - EP 2 [EP]
2021 - Monnier [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/albums/M ... ier/934291
BC: https://monniergrindcore.bandcamp.com/music
P.V.S. ;)

Tagi:
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Fajny zespół, choć znam tylko debiutancką epkę. Wokale Makiko jak zwykle zamiatają, szkoda tylko ze muzyka to jednostajny grind z gatunku "hola do przodu, nakurwiamy do końca".

Podoba mi się szata graficzna, zdecydowanie fajnie byłoby mieć to na półce.

Historia do której odnosi się nazwa zespołu wstrząsająca!
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pp3088 pisze: 4 lata temu Podoba mi się szata graficzna, zdecydowanie fajnie byłoby mieć to na półce.
Z tego co pamiętam to materiały nie wyszły oficjalnie na żadnym nośniku i można tylko z BC obadać.
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Vexatus pisze: 4 lata temu
pp3088 pisze: 4 lata temu Podoba mi się szata graficzna, zdecydowanie fajnie byłoby mieć to na półce.
Z tego co pamiętam to materiały nie wyszły oficjalnie na żadnym nośniku i można tylko z BC obadać.
Wyszła kompilacja obu epek na CD niedawno. 100 ich zaledwie.

Destroy their modern metal and bang your fucking head