Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Vein.FM

Blind 9 mies. temu

Obrazek

Obrazek

Vein.FM (dawniej po prostu Vein) to zespół powstały w 2013 roku w Stanach Zjednoczonych, grający mieszankę mathcore i hardcore punka, przy czym to tylko łatki, które w ich przypadku i tak wszystkiego nie mówią, albowiem brzmią oni jak połączenie Converge, Norma Jean, Slipknot i Deftones. Tak bym to ujął. W tym roku wydali drugi album This World is Going to Ruin You, ale jeszcze go nie sprawdzałem (trzy single wydane przed premierą brzmiały bardzo dobrze). Polecam natomiast debiut Errorzone i rzeczy wydane przed tym (głównie split) oraz później wydana jeszcze ciekawa kompilacja. W zeszłym roku niczego nie słuchałem tak często i intensywnie jak wspomnianego powyżej debiutu, który z jednego strony klepie połamanymi i agresywnymi momentami, a z drugiej strony głaszcza słuchacza po głowie spokojnym wokalem i na przykład klawiszami, przy czym to wszystko jest tak skomponowane, że nie brzmi jak jakieś Evanescence na szczęście. Doomtech z debiutu to już taki współczesny klasyk, biorąc pod uwagę to, co się odpierdala na ich koncertach. Uwielbiam w chuj.

Polecam szczególnie @kurz i @CzłowiekMłot. @pp3088 też mógłby tutaj znaleźć coś dla siebie. Gdyby @yog jeździł jeszcze na deskorolce i nie został trv metalowcem to pewnie również by się skusił

BC: https://veinband.bandcamp.com/music
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
8 mies. temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Tagi:
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 3 mies. temu

Tak jak podejrzewałem - tegoroczny album nie dorównał wybitnemu Errorzone (prawdopodobnie takie albumy nagrywa się raz w życiu), ale Amerykanie bynajmniej nie stracili zbyt dużo na jakości.
Gdzieś tam przebija się coraz więcej fascynacji bardziej emocjonalnym hardcorem (Magazine Beach) oraz Deftones (Wavery, Funeral Sound), ale poza tym wciąż na pierwszym planie jest chaotyczny, łamany wpierdol (The Killing Womb, Hellnight, Orgy in the Morgue). Pierwszy z wymienionych wpierdoli na pewno na dobre wbije się do koncertowej setlisty i pozostanie tam przez wiele lat. Jestem ustatysfakcjonowany.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
8 mies. temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Wróć do „Grindcore / Hardcore / Punk”