_radical_wu

Radical Zen

_radical_wu

Siema, mój drummer czasami tu zagląda, więc postanowiłem także tutaj zaprezentować co gramy. Nazywamy się Radical Zen, jesteśmy z górnego śląska i chwilę przed wakacjami końcu wychynęliśmy nasze łby z garażu, żeby pokazać światu co tam sobie tworzymy. Kawałki są w większości DIY, od produkcji, przez mix, aż po wideo do nich, dystrybucję i promocję.

Pewnie za chwilę wrzucimy coś nowego, więc jeżeli się podoba chociaż troszkę, to możecie nas śledzić na YT lub po prostu słuchać na wszystkich popularnych stremingach. Feedback mile widziany - każda interakcja dodaje nam skrzydeł i energii do dalszego tworzenia!

Pozdrowienia 🤘

BC: https://radicalzen.bandcamp.com/
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Fajne. Bardzo fajne. Dobrze się słucha. Lajtowe przebojowe granie z fajnym klimatem. Jest potencjał! :) Trochę mi w tym brakuje mocniejszego uderzenia, bo bębny jakieś takie lajtowe. No i jakiś konkretniejszy bas by się przydał, bo głównie dubluje partie gitar i strasznie go mało, szczególnie w pierwszym kawałku.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Całkiem przyjemne stonerowanie z kosmicznym klimatem. Niby wszystko już było zagrane, ale wciąż brakuje takiej muzy z naszego kraju. Powodzenia.
Kiedy wydajecie album?

Dodałem link do bandcamp.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
_radical_wu

_radical_wu

Oj dzięki za miłe słowa. Kolejne kawałki będą nie koniecznie cięższe ale nieco brudniejsze, takie jest założenie. Na razie wydajemy single i szukamy naszej drogi. Na album przyjdzie czas :)

Co do basu, ciekawostka jest taka że 100% tego co słyszysz to bas. Nie mamy gitary w kapeli bo jesteśmy duo - perkusja + bas/wokal - temu też raczej się brzmienie gitary i basu dubluje ale myślę że w kolejnych kawałkach trochę bardziej je odseparujemy a spotkają się ze sobą znowu w wykonaniach live!
Ostatnio edytowany przez _radical_wu 3 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

_radical_wu pisze: 3 mies. temu ciekawostka jest taka że 100% tego co słyszysz to bas
Coś mi z tym nie pasowało od samego początku i dlatego o tym wspomniałem. No to teraz wszystko się zgadza. :)
_radical_wu

_radical_wu

Tak więc wypuściliśmy nowego singla wczoraj 🤘

Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Prawdopodobnie starcowi z siwą brodą nie spodobało się to co stworzył, więc popija kolorowe wódki. Ciekawy teledysk, a sam numer bardzo spoko. Są już jakieś wieści, pomysły odnoście epki czy dużego albumu?
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
_radical_wu

_radical_wu

Dzięki za pozytywny feedback. Piszemy nowy materiał i planujemy na wiosnę wypuścić EP i zacząć powoli gdzieś pojawiać się na żywo 😎