Awatar użytkownika
Ørfeusz

Slavia (pl)

Ørfeusz

Obrazek

Dziś dotarłem do debiutanckiego zespołu Slavia, który wydał album debiutancki w roku poprzednim (2023). Jest to jednoosobowy projekt grajka, który ukrywa się pod nazwą sceniczną Thorn. Jest to młody projekt z Tych powstał on w roku 2021 jak na razie jak pisałem wyżej wydał jeden długogrający album pt. Echo pradawnej wiary. Bardzo fajny album niby pogański co piszę na Metallum, że grają odmianę tego rodzaju Black Metalu ale bardziej przypomina mi taki typowy brudny Black Metal trochę ocierający się o ,,klasyczny" Black Metal ale są tam teksty oczywiście pogańskie, które są w porządku. Gitara mi się najbardziej podoba z tego wszystkiego wraz z perkusją, który uzupełnia moim zdaniem bardzo dobry wokal Thorna. Warty przesłuchania po prostu urzekł mnie i uważam, że to jest fajny kamień do Pogańskiego Black Metalu.

Skład:
Thorn (Wszystko hehe) - Painful Insomnia, Stigmata Diaboli, ex-Arma Christi

Dyskografia:
Echo pradawnej wiary - 2023 r.

kataton88
Tormentor

kataton88

No jest to niewątpliwie bardziej blackmetalowe niż 1/3 zespołów z pierwszej strony szufladki BM na tym forum, ale może lepiej, że wpadło tutaj.

Solidne, acz nieoryginalne granie. Dużo hymnicznego patosu, ale bez popadania w śmieszność, co w tym akurat dziale często się zdarza.

Prosta, ale bardzo estetyczna w swym minimalizmie okładka - właśnie w takich miejscówkach najlepiej mi się otwiera browara.

Jestem na tak. Pewnie to jednorazowy szczał, ale jeśli coś jeszcze będzie pod tym szyldem, to chętnie sprawdzę.