Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Pillorian

Zsamot

Obrazek

Obrazek

PILLORIAN - temat na wyrost, bo debiut w przyszłym roku...
Rozpad Agalloch był jednym z najważniejszych wydarzeń 2016 roku na scenie metalowej. Pozostawiwszy po sobie pokaźny dorobek, mistrzowie atmosferycznego metalu z USA zakończyli działalność, a każdy z muzyków poszedł we własną stronę. Lider i główny kompozytor Agalloch, John Haughm nie czekał ani chwili z podjęciem nowej działalności. Zaprosił do współpracy Stevena Parkera (Maestus/ex-Arkhum) i Trevora Matthewsa (Uada) i razem rzucili się w twórczy wir. Efektem ich spotkania jest Pillorian. Muzyka grupy czerpie zarówno z black metalu, mrocznego folku i awangardy, nosząc znamiona charakterystycznego stylu Haughma. Właśnie zakończyły się prace nad długogrającym debiutem zespołu. Ujrzy on światło dzienne na początku 2017 r. nakładem Eisenwald. Grupą z miejsca zainteresowali się włodarze holenderskiego Roadburn Festival, zapraszając na kolejną edycję. Nim jednak do niej dojdzie, Pillorian wystąpi w Polsce. 9 kwietnia w Poznaniu będziemy świadkami narodzin czegoś nowego, to pewne.
Za: http://www.wybiorcza.com/kultura/muzyka ... h-w-polsce

Debiut w 2017... No nic, może być nieźle, bądź słabiutko... Sam nie wiem, czy można zaryzykować z kupnem biletu nim wyjdzie płyta.

Skład:
SP - Bass, Guitars (2016-present) Maestus, The Will of a Million, Banewreaker, ex-Arkhum, Words Are Wind, ex-Pathology, ex-Rocket Propelled Chainsaws (live)
TM - Drums (2016-present) Infernus, ex-Uada
JH - Guitars, Vocals (2016-present) ex-Agalloch, ex-Uncomposing, ex-Pessimyst, Art of the Black Blood, John Haughm, Beast (live), ex-Sculptured
▼ Muzycy koncertowi
KRP - Bass (2017-present) Batrakos, Disfavor, Gash, Grst, Lodge of the Empty Bed, Maestus, Banewreaker, ex-Alkmorhilyion, ex-Arkhum, ex-Earthenwomb, ex-Gromkult, ex-Perpetual Misery, ex-Revenants in Poveglia, ex-Skeld, ex-Tactical Gorefare, Iced, Obukhov, Plains, Willowbrook, Words Are Wind, Затухание, ex-Darkosis, ex-Aeolus, ex-Anger Prisoner, ex-Azor Ahai, ex-Cadborosaurus, ex-Chigurh, ex-Eldritch Flamethrower, ex-Ropes of Our Father, ex-The Strangulation of C. Olson, ex-Windom Earle

NK - Bass (2017) Grst, Maestus, Banewreaker, ex-Arkhum, ex-Av Sorg, ex-Gromkult, Fatigue, Plains, R.M.O.Y.F., Words Are Wind, ex-Char, ex-Aeolus, ex-Aesthetic of Failure, ex-Asea, ex-Eldritch Flamethrower, ex-Hyphema, ex-Mercy Pledge, ex-Nostalgia, ex-Weather
Dyskografia:
2017 - A Stygian Pyre [single]
2017 - Obsidian Arc

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pi ... 3540421861
BC: https://pillorian.bandcamp.com/music
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Odważył się ktoś posłuchać tego albumu? Mi się jakoś do tej pory nie udało, choć niby Agallocha raczej bardzo lubię.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ja właśnie słuchaj, jestem gdzieś przy trzecim utworze. Takie ładne to granie, przyjemne. Tak sobie płynie. Ale nie wiem czy lepsze czy gorsze niż Agalloch ani w jaki inny sposób ma się do tej grupy, bo Agalloch w życiu nie słyszałem.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Przepraszam bardzo, kto to się ostatnio pod @deathwhorea podszywa?! Co tu się wyprawia? Jesteś ostatnią osobą, którą bym podejrzewał o to, że słucha, a temu się jeszcze podoba! Sweter już wyprasowany?

Chyba tego nie sprawdzałem, bo choć ostatni Agalloch na maksa wyjałowiony z wszystkiego, co interesujące, to jednak widziałem na żywo, było wtedy fajnie, w urodziny nawet moje (i deathwhora!), miło. A tu chwilę później że kapela się rozpada. Smutno mi tak najzwyczajniej się zrobiło trochę, choć nie dziwi zupełnie, bo zespół ewidentnie był w jakimś kryzysie twórczym.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Może napiszę w ten sposób - płyta zespołu z tego tematu brzmiała trochę jakby skrzyżować Primordial z takim bardziej blackowym wokalem, z jakimś graniem trochę może jakby wczesny Samael (ale bez tego szatańskiego klimatu, raczej taki rozbójniczy). Zdecydowanie metalowe. Przestrzenne takie, płynące.

Swetrów się nie prasuje.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian