Żywia to polski projekt grający pogański folk metal. Na ich ślad wpadłem kiedy zobaczyłem ich przeróbkę hitu Konkwista 88 i okazało się, że w tym zespole ta pani ze zdjęcia śpiewa i to bardzo ciekawym wokalem. Zespół pogrywa te folkowe zagrywki, zakrzyknie heeejjj itp jak to w takiej muzie bywa.
Mają jeden album na koncie Słowiańska Wiara, który jest taki sobie (kilka fajnych kawałków jest ale jak to z tego typu muzyczką tu wpadnie a tam wypadnie). No i na koniec płyty jest wspomniany cover Bramy Nawii czyli ciekawie przerobiony numer Bramy Walhalli.
Jeżeli to "ta" Żywia tj. Joanna Gacparska, to o ile pamiętam jest to była dziewczyna mojego kumpla, która zresztą bywała często na próbach naszego ówczesnego zespołu.
deathwhore pisze: ↑7 lat temu
Może goli, chociaż dobry bober nie jest zły. Wydepilowane trochę kojarzą się z taką dziecięcą.
Akurat nie o takiego bobra mnie chodziło Prędzej piję do tych wszystkich szyszkowych wojowników, którzy bez narzuconych na siebie skór do zdjęcia nie podejdą. Nie zapomnę zdjęcia pewnego projektu spod stolicy, gdzie na zdjęciu stoi dwóch ziomeczków - jeden w czarnym swetrze, drugi natomiast napęczniały od skór, czap itp. Chuj z tym, że była pełnia lata i środek dnia.
Golone najlepsze, bo włosy do ust nie wchodzą. Co do muzyki, usłyszałem kiedyś kawałek "noc kupala" i podziękowałem. Kolejna chujem wiejąca amatorszczyzna tworzona na zasadzie "nie mamy pomysłu, nie mamy umiejętności, ale twórzmy, bo kultura słowiańska". Idę o zakład, że większość "fanów" tej kapeli, to szyszkozbrojni, którze lecą na tę, bądź co bądź urępną białogłowę, że polecę sobie Gołubiewem. Chcieliby ją na wałekvwrzucić i myślą, że się uda "przez kapelę". Ale ze mnie cyniczny chuj.
Haghi pisze: ↑7 lat temu
cos jak Stworz z żeńskim wokalem czy inny klimat? Nie słuchałem na YT bo chwilowo mam problem z przesyłem danych dlatego pytam.