Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Żywia

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Żywia to polski projekt grający pogański folk metal. Na ich ślad wpadłem kiedy zobaczyłem ich przeróbkę hitu Konkwista 88 i okazało się, że w tym zespole ta pani ze zdjęcia śpiewa i to bardzo ciekawym wokalem. Zespół pogrywa te folkowe zagrywki, zakrzyknie heeejjj itp jak to w takiej muzie bywa.

Mają jeden album na koncie Słowiańska Wiara, który jest taki sobie (kilka fajnych kawałków jest ale jak to z tego typu muzyczką tu wpadnie a tam wypadnie). No i na koniec płyty jest wspomniany cover Bramy Nawii czyli ciekawie przerobiony numer Bramy Walhalli.

Dyskografia:
2014 - Słowiańska wiara

BC: https://zywia-perkunrecords.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

Fajna nazwa, fajna babka. Jak tylko nie chodzi na co dzień w bobrzych skórach, to dam temu szansę.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Może goli, chociaż dobry bober nie jest zły. Wydepilowane trochę kojarzą się z taką dziecięcą.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Jeżeli to "ta" Żywia tj. Joanna Gacparska, to o ile pamiętam jest to była dziewczyna mojego kumpla, która zresztą bywała często na próbach naszego ówczesnego zespołu.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

^Była czy nie była fajnie śpiewa czego nie można powiedzieć o koledze z zespołu.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nikt

Nikt

deathwhore pisze: 7 lat temu Może goli, chociaż dobry bober nie jest zły. Wydepilowane trochę kojarzą się z taką dziecięcą.
Akurat nie o takiego bobra mnie chodziło :P Prędzej piję do tych wszystkich szyszkowych wojowników, którzy bez narzuconych na siebie skór do zdjęcia nie podejdą. Nie zapomnę zdjęcia pewnego projektu spod stolicy, gdzie na zdjęciu stoi dwóch ziomeczków - jeden w czarnym swetrze, drugi natomiast napęczniały od skór, czap itp. Chuj z tym, że była pełnia lata i środek dnia.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Hajasz pisze: 7 lat temu ^Była czy nie była fajnie śpiewa czego nie można powiedzieć o koledze z zespołu.
O koledze z zespołu można by dużo różnych śmiechowych rzeczy opowiedzieć. Nie mam z nim kontaktu od lat i niech tak pozostanie.

Natomiast ta kobitka to spoko była, elokwentna i do pogadania bardzo. Z tym, że jej twórczość mnie nie interesuje jakoś, więc nawet nie sprawdzę.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Golone najlepsze, bo włosy do ust nie wchodzą. Co do muzyki, usłyszałem kiedyś kawałek "noc kupala" i podziękowałem. Kolejna chujem wiejąca amatorszczyzna tworzona na zasadzie "nie mamy pomysłu, nie mamy umiejętności, ale twórzmy, bo kultura słowiańska". Idę o zakład, że większość "fanów" tej kapeli, to szyszkozbrojni, którze lecą na tę, bądź co bądź urępną białogłowę, że polecę sobie Gołubiewem. Chcieliby ją na wałekvwrzucić i myślą, że się uda "przez kapelę". Ale ze mnie cyniczny chuj.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Haghi
Master Of Puppets

Haghi

cos jak Stworz z żeńskim wokalem czy inny klimat? Nie słuchałem na YT bo chwilowo mam problem z przesyłem danych dlatego pytam.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Haghi pisze: 7 lat temu cos jak Stworz z żeńskim wokalem czy inny klimat? Nie słuchałem na YT bo chwilowo mam problem z przesyłem danych dlatego pytam.
Nie, to zupełnie inne granie.
GRINDCORE FOR LIFE