Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Szajtan pisze: 4 mies. temu Irlandczycy 25 kwietnia 2025 roku zagrają w krakowskim Hype Parku, a dzień później w warszawskiej Proximie.
I to jest dobra wiadomość z rana.
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Szajtan pisze: 4 mies. temu Irlandczycy 25 kwietnia 2025 roku zagrają w krakowskim Hype Parku, a dzień później w warszawskiej Proximie.
Super! To oznacza, że można sobie zrobić weekend w stolicy: w sobotę Primordial, w niedzielę Blood Incantation :twisted:

Ciekawe jaka będzie setlista.
Oni ostatnio grywają raczej na festiwalach, takie sety 7-utworowe.
Ostatnie, dłuższe, składały się z 11-12 numerów, np.:
As Rome Burns
No Grave Deep Enough
How It Ends
To Hell or the Hangman
Lain With the Wolf
We Shall Not Serve
Gods to the Godless
The Coffin Ships
Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is an Orphan
Sons of the Morrigan
Wield Lightning to Split the Sun
Empire Falls
No ale do kwietnia jeszcze daleko a oni mają z czego wybierać. Może wrzuca coś ze starszych rzeczy? Niedawno kręciły mi się pod igłą 2 pierwsze pełniaki i The gathering Wilderness - pomarzyć...

Ps.
@Szajtan zajebiste masz te wrzuty informacyjne - dzięki!

---------------------
/edit:/
Tak się rozmarzyłem, że zamiast słuchać nowych zakupów "To the Nameless Dead" sobie zapuściłem. Jakie to jest zajebiste!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No i zamykacz, czyli jak dla mnie jeden z dwóch najlepszych ich numerów.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Troszkę sobie ostatnio posłuchałem Primordial - poleciały wszystkie albumy, pierwsze demo, epka i druga koncertówka. Ten ostatni album, How It Ends, słyszałem pierwszy raz, więc dałem szansę parę razy. Leci teraz po raz czwarty, no i jak to te ostatnie, raczej najgorszy w ich dorobku, szczególnie środek zdaje się przymulać, ale może jeszcze się polubimy?
Thorgal pisze: 4 mies. temu
Super! To oznacza, że można sobie zrobić weekend w stolicy: w sobotę Primordial, w niedzielę Blood Incantation :twisted:
Taki plan.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
kataton88
Tormentor

kataton88

Ja tam polubiłem końcówkę. Nawet bardzo. Raz wziąłem na jakąś wycieczkę, trochę pokatowałem i teraz często, jak mam ochotę na Primordial, to od dupy strony sprawdzam, jak to się kończy.