Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Adhur

Vexatus 7 lata temu

Obrazek

Obrazek

Adhur to efemeryczny jednoosobowy projekt inspirowany baskijskim folklorem i kulturą. Wydaje mi się, że jedyne wydawnictwo to SPLIT "Triarchy of Vasconia" z 2001 roku, na którym oprócz Adhur można usłyszeć jeszcze dwa inne projekty z Kraju Basków. Niestety nie wiem zbyt wiele na temat tego projektu, bo oficjalna strona zniknęła z sieci dawno temu. Strona Adhur na metal-archives.com została usunięta - widocznie jakiś bystrzak uznał, że projekt jest za mało metalowy.

Obrazek
Skład:
Egoitz - Bass, Keyboards Aiumeen Basoa
Xabi Coto - Drums
Eate - Vocals, Guitars

Dyskografia:
2001 - Triarchy of Vasconia [split z Aiumeen Basoa / Ilbeltz]

Discogs: https://www.discogs.com/artist/1820845-Adhur
RYM: https://rateyourmusic.com/artist/adhur
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 7 lata temu

Totalny offtop: z tym usuwaniem kapel z M-A to straszna słabizna, o tych wszystkich Wojnarach itp. okołoblackowych projektach pogańskich info jakieś tam było zawsze, a teraz coś znaleźć o tego typu zespołach to poważne zadanie detektywistyczne (na discogs nie ma co liczyć oczywiście).
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 5 lata temu

Jak widać chyba nikt z forum się tym projektem nie zainteresował. Szkoda... Jedyny materiał Adhur został wydany w 2000 roku jako split z dwoma innymi zespołami z Kraju Basków - Aiumeen Basoa i Ilbeltz. Ta płyta to ponad godzina świetnego i zróżnicowanego stylistycznie Folk / Pagan / Black Metalu.

yog pisze:z tym usuwaniem kapel z M-A to straszna słabizna
Może czasem ma to sens, ale w tym przypadku absolutnie tego nie rozumiem. Dla mnie Adhur to projekt metalowy - dość specyficzny, ale jednak w 100% metalowy.

Wróć do „Folk / Pagan / Viking”