Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Od lat (20? 25? Nie pamiętam... :?) korzystam do odsłuchu z CD i kompa (FOCUSRITE Scarlett 4i4 3rd Gen) z tego samego zestawu NAD i na nic innego bym go nie zamienił... NAD Compact Disc Player 501 i NAD Stereo Integrated Amplifier 304 (4x37,5W). Do tego stare trójdrożne kolumny Tonsil, ale nie pamiętam jakie tam są głośniki, bo z 10 lat tam nie zaglądałem. :) Stary i wysłużony zestaw, ale działa od lat praktycznie bezawaryjnie (kiedyś się jakaś popierdółka przejarała i wyświetlacz w CD nie działał jak trzeba). Czyli ogólnie bardzo skromnie...
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

U mnie przez kilka lat grał NAD 3240Pe. Niesamowity dziadek. Niestety dałem się zrobić przez handlarza i poszło..... NAD to znakomite , ciepłe granie z dobrym uderzeniem w razie potrzeby. Do Altusów podchodzę z rezerwą i raczej nie brałbym ich pod uwagę ale skoro jesteś happy to myślę że właśnie o to chodzi.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Kolumny do 8k nie warte uwagi i z papieru, to może DIY ze sklejki i filcu?

edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Odpowiedź z działu kupiłem.
Wzmacniacz Sansui AU 6900.
Tuner Sansui Tu 5900
Cd Rotel 835 bx
Gramofon to pamiątka po ojcu. Zmodyfikowana i upgradowana Fonica. Jeśli wszystko będzie dobrze to za chwilę będzie stał Thorens.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Wszyscy mają gramofony - mam i ja ;) Z racji sobotniego wyjazdu do Wro postanowiłem wykorzystać sytuację na maksa i przejrzałem ogłoszenia sprzedaży gramiaków na trasie. Upatrzyłem sobie jeden w Legnicy, umówiłem się z gościem na olx, podjechałem w drodze powrotnej i kupiłem. Tak więc jestem posiadaczem Duala 1226 za całe 250 zł. Sprzęt w stanie dobrym, powiedziałbym nawet że bardzo jak na pięćdziesięciolatka, nie zapuszczony, kompletny, chodzi cichutko i gra ładnie więc nawet się nie zastanawiałem. Facet miał jeszcze Thorensa 105, jak mówił w pełni sprawny i z nową igłą AT, chciał go oddać za 450 zł - może była to lepsza opcja, ale już się nastawiłem na tego Duala tym bardziej, że wyglądał lepiej niż na zdjęciach. No i czasu nie miałem na zastanawianie się, bo jeszcze trzeba było zdążyć tego dnia na Black Metal Sagan \m/.
Tak więc mogłem być team @brzask, a jednak wybrałem team @Marduk666 :) Oczywiście mogłem pójść na łatwiznę jak inni koledzy i wziąć nówkę ze sklepu, ale nie byłbym sobą gdybym nie kupił czegoś do grzebania hyhy. Póki co gramofon sobie leży i czeka na przeprowadzkę, bo w tej chwili mam mieszkanie otwarte i z kotami, jedyne zamykane pomieszczenie to łazienka, a tam się z tym nie rozłożę. Poza rzeczami, które muszę zrobić, czyli wymiana igły, kabla na RCA i naprawa automatyki (jest sprawna, tylko trzeba założyć ten słynny 'steuerpimpel' :)) będę go rozbierał, czyścił wszystko i smarował nowymi smarowidłami gdzie potrzeba. Tak że do posłuchania za kilka miesięcy, akurat się trochę winyli nazbiera.
A, jeszcze we Wro wyszło w gadce, że u teścia zalega w walizeczce polski Bernard i mogę go mieć. To pewnie przy okazji wizyty w Zgierzu go sobie wezmę i na nim też będą placki kręcone.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Polski Bernard w walizce to nawet nie szlifierka, a maszynka do mięsa.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

deathwhore pisze: 9 mies. temu Polski Bernard w walizce to nawet nie szlifierka, a maszynka do mięsa.
Możliwe, to samo mi ten gość z Legnicy powiedział :) Ale obejrzeć i sprawdzić mogę, płacił za to nie będę.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Jako, że lubię mieć każdego sprzętu po sztuk kilka, to przed wyjazdem na święta do Łodzi zerknąłem allegro i olx - no i na tym drugim zaklepałem sobie kolejny gramofon :) Wcześniej oglądałem ich dziesiątki, porównywałem i ten urzekł mnie wyglądem, a teraz trafił się w dobrej cenie i mega stanie, nawet z oryginalną instrukcją - po serwisie, wymianie smarów - stan igła i igła też nowa - Universum 6000 / F2082. Jakby ktoś nie wiedział to informuję, że jest to w całości japońska konstrukcja CEC i Micro Seiki w niemieckim ubranku, jeden z najwyższych modeli w katalogu Quelle. Full automat z funkcją repeat, napęd bezpośredni, silnik i mechanizm z nowym smarem praktycznie niesłyszalny, winda podnosi się i opada majestatycznie. Możliwość upgrade'u też spora, bo mogę zamontować każdą półcalową wkładkę i w przyszłości coś pokombinuję. Najpierw muszę się osłuchać z tym co mam :)
Oczywiście Dual w odstawkę nie pójdzie, wypacykuje go i też będzie używany. A później sprzedam Vexiowi ;)

Obrazek

Specjalnie dla DD foto, jeszcze z Łodzi i z rzepem do transportu na ramieniu od Pana Adama sprzedawcy :)
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Nathas wysoka półka bardzo dobry zakup . GRatuluje, gratulacje !
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Gratki. Jestem na etapie poszukiwań i z ciekawości zapytam o cenę i potrzebę ewentualnego wkładu. Czy jeszcze musisz doinwestować?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Nathas pisze: 8 mies. temu Oczywiście Dual w odstawkę nie pójdzie, wypacykuje go i też będzie używany. A później sprzedam Vexiowi ;)
Ja już sobie upatrzyłem odpowiedni sprzęt, ale kasy chwilowo brak. ;)
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

@edi_gein z tym Universum nic nie muszę, jest zadbany i odpicowany. Na te sześć płyt, które na dzień dzisiejszy posiadam wystarczy mi podstawowa igła i preamp we wzmaku, nie widzę potrzeby kombinowania. Kosztował mnie 1,3k.
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Zuch.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Czy ten współczesny "walkman" musi być tak drogi?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Walkman w swoich czasach był przecież w chuj drogi.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
HUMAN
Tormentor

HUMAN

U mnie inaczej jq szukam magnetofonu nowy wzmak prawie wybrany teraz tylko dozbierac kasę i na urodziny brać .
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Płyty z cd nie mogę wyciągnąć, po ściągnięciu obudowy nie widać paska o.kt.mowiles Nathas
Dalej mam rozkręcać? :D Obrazek
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Po wysunięciu tacki, z przodu będzie widać pasek, sprawdź w jakim jest stanie. Jak luźny lub zerwany to wywal i dopasuj nowy, tu masz tutorial do swojej yamahy
deathwhore
Tormentor

deathwhore

O, też mam CD Yamahy, ale myślę o wymianie na coś bardziej neutralnego. Nie wiem jeszcze co z tym zrobię, może pójdzie na dożywocie do sypialni.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

@up Shanling może, nie słuchałem ich odtwarzaczy CD (za to sporo DAPów i DACów), ale dałbym sobie palca odciąć, że w każdym produkcie neutralność do bólu to ich motto.

Około 700, a widzę w pewnym sklepie obecnie 569 za tego kaseciaka FiiO to są grosze dziś w świecie audio, jakby to wypuściła jakaś nie chińska marka to by kosztowało lekko ponad tysiąc.
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Hiby R6 III z Oriveti OH700VB po balansie z basem na +. Dzięki temu zestawowi przestanę przez jakiś czas szukać dalej, idealna dla mnie równowaga między szczegółowością a funem.

Obrazek
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Up super Masz namiar gdzie można kupić / posłuchać no i czy słuchawy są porządne .
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

@HUMAN
Oriveti jest prawie w Polsce niedostępne, na allegro ma je Marek (BigMaras), ale czy ma jakieś testówki to nie wiem, nie kupowałem u niego też na tyle żeby był skłonny mi takowe wysłać. Ja kupiłem je w ciemno od użytkownika forum mp3store. Wcześniej z Oriveti miałem i mam wciąż New Primacy i OH500, przy czym OH500 są na prawym kanale cichsze o około 0,30 db. Najprawdopodobniej to wina wyrobionego gniazda mmcx, no ale dałem za nie jakoś 400 czy 500 więc i tak był super deal, bo ten prawy kanał sobie koryguje przesuwając balans na prawo, a OCD na szczęście nie mam/jeszcze się nie nabawiłem. OH700VB są lepsze technicznie przy niemal takim samym funie, bo to w OH500 mnie urzekło jak one zajebiste są do metalu przy wysokim poziomie rozdzielczości, ale musiałem użyć tych samych tipsów silikonowych, żeby być w pełni zadowolony. Nie pamiętam jak one się nazywają, muszę się kogoś zapytać, bo to najlepsze tipsy ever, a nazbierałem je przez lata od zajebania i trochę.

Hiby R6 III może możesz wypożyczyć u Maćka w Audeos, za kaucją równą cenie + 15 zł przesyłka do Ciebie i z powrotem to już w Twojej gestii, na 7 dni. Gdy nie kupisz płacisz 2% tej kaucji, czyli finalnie kosztowałoby Cię samo testowanie 100,97 jeśli odsyłałbyś paczkomatem. Musiałbyś zapytać czy jest on do wypożyczenia. Fajny player na Androidzie, nie takie na Androidzie jak beznadziejne Sony, z za słabym procesorem zamulone i o słabej baterii.
https://audeos.pl/pl/searchquery/HiBy+R ... R6,Gen,III
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dzięki ,będe działał z tematem.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Kurwa 2,5 tysiąca za player, no żesz ja pierdolę

Edit. Słuchawki douszne za 2800 też wyczes
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Dać prawie 3 koła za słuchaweczki pchełki to jak dać kurwie 3 koła, żeby zrobiła ci loda w kondonieObrazek
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Derelict pisze: 6 mies. temu Dać prawie 3 koła za słuchaweczki pchełki to jak dać kurwie 3 koła, żeby zrobiła ci loda w kondonieObrazek
No i wychodzi jakim jesteś zazdrosnym wsiurem. Obsrałbyś się i wylizał słysząc te 'pchełki'. Mam imbecylu planarne wokółuszne za 1,5 k i 2,5, i słyszałem znacznie droższe, a i tak Oriveti są przed tymi moimi i wieloma droższymi słyszanymi, ale co ty możesz wiedzieć, kurwa nawet nie wiesz co to znaczy planary.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Belzebóbr pisze: 6 mies. temu
Derelict pisze: 6 mies. temu Dać prawie 3 koła za słuchaweczki pchełki to jak dać kurwie 3 koła, żeby zrobiła ci loda w kondonieObrazek
No i wychodzi jakim jesteś zazdrosnym wsiurem. Obsrałbyś się i wylizał słysząc te 'pchełki'. Mam imbecylu planarne wokółuszne za 1,5 k i 2,5, i słyszałem znacznie droższe, a i tak Oriveti są przed tymi moimi i wieloma droższymi słyszanymi, ale co ty możesz wiedzieć, kurwa nawet nie wiesz co to znaczy planary.
O ty burżujski chamie, pożycz, albo najlepiej daj kasy!

A najlepiej daj na biedne dzieci albo pieski, bo podejrzewam, że na chińskich podróbkach za 20 zł usłyszę więcej niuansów w muzyce niż ty w tych swoich za miliony monet.

P.S. mam obecnie słuchafony jak dzwony za około 200 złociszy, lecz gdybym był bogaty to kupiłbym i za tysiaka. Zazdro ziom!
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Ja jepe, Ja tylko prowo napisałem sobie marne dla jajetz, a ten jak się odpalił Obrazek Tak mordeczko, nie wiem co to są planary, czym są kryształy energetyczne 1Khz też nie wiem. Obrazek
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Obrazek

Nowy nabytek - Onkyo DX-7355. Ładnie gra, póki co w pracy :)
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Bardzo dobry odtwarzacz, który w tej cenie miał bebechy z wyższej półki. Jeśli jest w oryginale i sprawny to trafiłeś.
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Jakby ktoś był zainteresowany znacznym polepszeniem dźwięku z komputera/telfonu/tabletu to mam na sprzedaż przenośny dac+amp Aune BU2, podwójny przetwornik Sabre ES9318, nawet Bluetooth aptx HD ma, zresztą specyfikacja jest w necie choćby w sklepach gdzie najtaniej chodzi chyba za 1,1k. Puszczę za 400, a na olx wystawiłem za 500. Bateria bdb, bo od nowości trzymała na dość wysokiej głośności około 6h, a teraz 5 z kawałkiem. Nie mam tylko przejściówki z 2,5 balanced na 4,4 balanced, a właściwie to mam, ale sobie zostawiam. Zdjęcia na pw jak ktoś zainteresowany.
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Projekt gramofon rozpoczęty. Bazą jest Thorens td 145.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

up. klasa
Ja cały czas na wzmak poluje i chyba Musical Fidelity /wzmak plus końcówka mocy/ na razie nowe słuchawy JBL Tune 77o..
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Czas rozstać się z moim pierwszym zestawem. Do sprzedania mam wzmacniacz rotel RA930BX i cd RCD965BX. Sprzęt oczywiście w pełni sprawny , zadbany i odpowiedni do muzyki z forum. Ogłosiłem na olx ale jeśli ktoś jest zainteresowany z forum to dorzucę małe , duńskie monitory firmy Elac za free. Nie sprawdziły się u mnie w sypialni .Żona. Szczegóły do dogadania na priv. ObrazekObrazekObrazekObrazek