Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Discogs - najdrożej sprzedana płyta miesiąca

Vexatus

https://www.discogs.com/digs/collecting ... mber-2024/

Nieźle jak na HC Punk z końca lat 80-tych. :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tam dość regularnie na szczycie listy się plasują jakieś punkowe siódemki z private pressów.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Po 8,500 zielonych?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Garść około-punkowych 7" z minionego roku:

Joy Division - An Ideal for Living - Sold for $8,241
Bad Brains - Pay to Cum! - Sold for $6,500
Misfits - Horror Business - Sold for $5,500

Za więcej niż 8,5k to się w 2024 sprzedały całe 4 płyty, więc nie jest to jakaś norma, ale za 2k+ to praktycznie zawsze coś tego typu jest tam.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

To aż mi pachnie pralnią brudnych pieniędzy... 😋 , albo nie doceniam ludzkiej głupoty 🤔
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Perun82 pisze: miesiąc temu To aż mi pachnie pralnią brudnych pieniędzy... 😋 , albo nie doceniam ludzkiej głupoty 🤔
Nie bardzo rozumiem bólu dupy. Skoro jest na świecie odsetek ludzi bogatych a z niego jakaś część kolekcjonuje płyty, to dlaczego nie?
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

brzask pisze: miesiąc temu
Perun82 pisze: miesiąc temu To aż mi pachnie pralnią brudnych pieniędzy... 😋 , albo nie doceniam ludzkiej głupoty 🤔
Nie bardzo rozumiem bólu dupy. Skoro jest na świecie odsetek ludzi bogatych a z niego jakaś część kolekcjonuje płyty, to dlaczego nie?
broń boże nie zabraniam , tylko komentuję. Mam swoje kapele które wielbie, ale wielbie za te momenty które od nich dostałem słuchając nawet piraty z kaset . PS A teraz przeglądam kolekcję winylu żeby coś takim opylic, ale najdroższe co mam to chyba pierwszy rzut lat it be singla Beatles 😋
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Czym jest parę dolców wobec chwili szczęścia przy rozpakowywaniu długo wyczekiwanego giftu?
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

kurz pisze: miesiąc temu Czym jest parę dolców wobec chwili szczęścia przy rozpakowywaniu długo wyczekiwanego giftu?
Dokładnie. W dodatku gdy nie narzekasz na brak papierów to nawet nie odczuwasz, że kupiłeś coś drogo tylko kupiłeś coś co szukałeś.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Thorgal
Master Of Reality

Thorgal

Mordy kochane Wydrukuję, wytnę i pokażę małżonce. Dla niej radość moja powinna być ważna wielce.

Faktem jest jednak, że czasem ceny niektórych wydawnictw są szalone.