Przed chwilą się natknąłem na discogs
Elegancko, zakonnica, cycki, palcóweczka, demon też jest, wszystko się zgadza. Tylko czemu ten demon wygląda jak Smakosz:
Faktycznie świetna, lubię takie bezpośrednie rzeczy w stylu Mikko Aspy i Maurica De Jong. Brudne, gwałtowne i rzeczywiste.
W wersji amerykańskiej ocenzurowano... fiuta
Lis pisze: 3 lata temubrzask pisze: 3 lata temu kontemplacja w samotności
Kazik, to w ogóle dość pokręcony ziomeczek. Do dziś pamiętam jak 8 lat temu przed gigiem Smarkidagny w Krakowie, kiedy wszyscy spokojnie jedliśmy kebsy, on zauważył zakonnicę i latał za nią z aparatem cykając fotki. U niego nie mogło być innej okładki, choć nie bez wpływu pewnie było też to, że gdy powstawał ten zespół, na fali była estetyka Animy Durnoty.
Można by było wkleić wszystkie okładki od Cathedral i zamknąć temat. Chyba nie mieli ani jednej słabej : )kurz pisze: 2 lata temu
Nie okładka, ale jebać to. Ogród nieziemskich rozkoszy. Dla mnie cukiereczek.
Klasyka, zdjęć Witkina używali też choćby Pungent Stench.
Ale podpadłeś z Bathory i Der Blutharsch...więc pilnuj się
Wiecie bo to "znana" fotografia.pit pisze: 2 lata temu A wiecie, że te głowy na okładce Pungent Stench to tak naprawdę jedna głowa???
U Ciebie to zaledwie 1/4 pracy.CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu W tym przypadku spełniłem ich prośbę.
Kilka innych płyt z ładniejszym frontem zasłużyło na kupno, np:
![]()
Znam całość, rozkładałem książeczkę nie razZsamot pisze: 2 lata temuU Ciebie to zaledwie 1/4 pracy.CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu W tym przypadku spełniłem ich prośbę.
![]()
Tutaj widać dopiero rewelacyjną całość. CD czy nie mówiąc o MC mocno to ograniczyło.
https://rateyourmusic.com/release/album ... ilation-1/
![]()
Owszem, ale to akurat najsłabszy 1/4 całości.CzłowiekMłot pisze: 2 lata temuZnam całość, rozkładałem książeczkę nie razZsamot pisze: 2 lata temuU Ciebie to zaledwie 1/4 pracy.CzłowiekMłot pisze: 6 lat temu W tym przypadku spełniłem ich prośbę.
![]()
Tutaj widać dopiero rewelacyjną całość. CD czy nie mówiąc o MC mocno to ograniczyło.
https://rateyourmusic.com/release/album ... ilation-1/
![]()
W każdym razie na froncie cedeka wygląda to tak, a nie inaczej.
Oj tak, Arthur Berzinsh jest mega. Polecam jego obrazy i grafiki, koleś tworzył wyabstrahowane dzieła w klimacie Cradle jeszcze zanim zaczął współpracę z Danim. Lubię też Crytorianę (i ostatni album, chociaż tam zmienił trochę podejście):
Żeby być precyzyjnym, to okłada z limitowanej edycji winyla, bo zwykłe winyle są sprzedawane z rozpixelowanym Da Vincim.yog pisze: 2 lata temu Mi się ta okładka z winyla The Work Which Transforms God zupełnie nie podoba, co innego oryginalny obraz z Memoria Vetusta I.
hellpanzer pisze: 2 lata temu
Kolabo Gnaw Their Tongues i Dragged Into Sunlight to chyba moje ulubione wydawnictwo w którym maczał palce Maurice De Jong. Mniej chorych dźwięków, więcej muzyki. Świetny krążek.
Wiecie co jest na tej okładce? Czyja to grafika?
Nie znam...kurz pisze: 2 lata temu Na boku, kto nie zna to pizda. Lub pedał. Do wyboru. Albo jeszcze lepiej, czarnuch.