Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Napstrykane przy okazji porządków dla Jezusa. Kolekcją bym tego nie nazwał, bo raz, że zbiór za mały, a dwa, że za mało przemyślany, ale lubię te płyty i trzymam w nich porządek. Na razie same CD (kasety wymagają osobnego potraktowania), pewnie ze 40 płytek się gdzieś jeszcze wala po różnych zakamarkach.

Obrazek
Dolna warstwa: grindcore - Encoffination - wyborne polskie death metale - poboczności. Górna warstwa - tylko Polska i okolice black metalu, gdzieś od połowy to produkcje okołostworzowe. Pierwsza kupka od lewej głównie Ukraina, drugie mieszane europejskie, trzecia znów Polska.

Obrazek
Miles Davis i muzyka różna plus paru klasyków.

Obrazek
lecimy dalej z amerykańskim thrashem + trochę punka

Obrazek
trochę jazzów

Obrazek
koszykowy śmietniczek z paroma jednak perełkami

Obrazek
półeczka z hipsterskim black metalem (Mgła, Furie, Odrazy i Deathspell Omega)

detale:
Obrazek
Obrazek

Obrazek
John Coltrane, rapsy, Megadeth, Iron Maiden i Voivod
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Bardzo ładnie, ale Duduś ma ładniejszego regała! ;)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Przyznaję :) Mi właśnie regała brakuje, porozrzucane te płyty po różnych strefach, a połowa na co dzień książkami pozastawiana...
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Jest w tym jakaś bałaganiarska myśl.
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa

Dla użytkowników Discogs polecam witrynę https://discovers.antisound.net/
Robi fajne kolaże z kolekcji; tu moja:
Obrazek
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Andrzej Oktawa pisze: 3 mies. temu Dla użytkowników Discogs polecam witrynę https://discovers.antisound.net/
Robi fajne kolaże z kolekcji;
To fajnie wygląda w powiększeniu. Możesz zobaczyć, co masz :D
W rzucie z góry prawie nic nie widać.

Osobiście, mam problem z skatalogowaniem kolekcji na koncie Discogs. Od kilku lat wrzucam wszystko summiennie. Ale dawniej nabyte rzeczy? Ciężko mi to idzie. Najgorzej sytuacja wygląda z CD'kami. Raz, że mam tego od chuja. Dwa, często znalezienie właściwego wydania jest mozolne. A mam taka zasadę (uważam, ze jedyna słuszną), że jak nie mam pewności co do wydania, to nie kataloguję. Z LP jakoś się jeszcze przemogę i jak jest problem to szukam po matrycy, itp. Z CD, które są warte po ~3 euro mi się nie chce. Albo inaczej, nie mam czasu.
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa

Ja się kiedyś za to wziąłem i zacząłem po kolei wszystko dodawać. Niestety, tak jak piszesz, nie zawsze udało się dodać, bo coś było zbyt nowe i nie miało pozycji, albo ma od groma wydań i nie u dało się ustalić właściwego itp. Ponadto część rzeczy sprzedałem i nie usunąłem, więc nie jest to w 100% zgodne z tym co faktycznie leży na półkach. Sam obrazek musiałem odchudzić, że forum przyjęło, bo oryginalny trochę waży, przez to mniej widać.
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Mi mozolnie idzie wprowadzanie na discogs. Chyba z 300 dopiero pozycji... Nie mam do tego serca.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Andrzej Oktawa pisze: 3 mies. temu nie jest to w 100% zgodne z tym co faktycznie leży na półkach. Sam obrazek musiałem odchudzić, że forum przyjęło, bo oryginalny trochę waży, przez to mniej widać.
Tak czy inaczej, imponująca kolekcja. 1500 egzemplarzy robi wrażenie.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Obrazek
To co udało się skatalogować na discogs - pi razy drzwi 80% winyl a 20% CD
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Pięknie! Gratuluję!
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

^ Ooo skurwensyn! :twisted: Ładnie.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Ponad 2000. Z tego 1600 winyli. Proszę pana.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Lata zbierania.

Na żywo lepiej to wygląda:
Obrazek

Po lewej regał rockowy, pi prawej (nie licząc 1,5 rzędu na dole) regał metalowy.
Udaje mi się utrzymać porządek. No i na szczęście jeszcze trochę się zmieści.

Co najmniej drugie tyle mam w CD ale już dawno straciłem nad nimi kontrolę i mam w nich totalny burdel.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Cudnie Panie ! Pewnie więcej czasu spędzone przed regałami na wybieraniu niż na słuchaniu ;)
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Nathas pisze: 3 mies. temu Cudnie Panie ! Pewnie więcej czasu spędzone przed regałami na wybieraniu niż na słuchaniu ;)
Właśnie nie. Poza żółtym kozłem Bathorego i Live and Dengerous Thin Lizzy, której gdzieś się zapodziały, wszystko jest w stanie znaleźć w minutę.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Nathas miał na myśli pewnie wybór tego na co masz ochotę a nie to gdzie co postawione..

Ja sobie wcześniej robię w głowie plan dlatego☝🏻 a rzadko zastanawiam się czego słuchać gapiąc się na płyty
Thorgal pisze: 3 mies. temu Poza żółtym kozłem Bathorego i Live and Dengerous Thin Lizzy, której gdzieś się zapodziały, wszystko jest w stanie znaleźć w minutę.
Jeśli mowa o fp z 84go to o kant dupy rozbić takie zbieranie płyt kiedy nie wiesz gdzie taki diament jest
;) i dla mnie coś tu nie gra
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

brzask pisze: 3 mies. temu Nathas miał na myśli pewnie wybór tego na co masz ochotę a nie to gdzie co postawione..
Brzaskun mnie zrozumiał, choć sam jest bardziej zdyscyplinowany :)
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Ciekawe czy na forumie jest ktoś posiadający liczniejszą kolekcję. Rzeczywiście wybrać coś z tego do posłuchania to nie lada wyzwanie.
Ile lat zbierania?
brzask pisze: 3 mies. temu i dla mnie coś tu nie gra
Może muzyk z wykształcenia, a z zamiłowania słuchacz.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

To ja w takim razie zbiorczych fotek moich placków nie pokazuję, bo po czymś takim to trochę wstyd... :(
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Nathas pisze: 3 mies. temu
brzask pisze: 3 mies. temu Nathas miał na myśli pewnie wybór tego na co masz ochotę a nie to gdzie co postawione..
Brzaskun mnie zrozumiał, choć sam jest bardziej zdyscyplinowany :)
Różnie bywa.
Z reguły jest tak jak prawicie. Plan i wstępna lista.
Na spontaniczne słuchanie przez gapienie się w regał trudno się sięga po pojedyncze strzały. A tych mam bez liku. Więc wówczas leci coś co leci często.
Ale mam własny patent z losowaniem, to się czasem zdziwię co wypadnie. Chyba, że zrobię zawężenie.
Grunt, że jest z czego wybierać.
brzask pisze: 3 mies. temu
Thorgal pisze: 3 mies. temu Jeśli mowa o fp z 84go to o kant dupy rozbić takie zbieranie płyt kiedy nie wiesz gdzie taki diament jest
;) i dla mnie coś tu nie gra
Bingo.
Niestety, zwykły bootleg.

kurz pisze: 3 mies. temu
brzask pisze: 3 mies. temu i dla mnie coś tu nie gra
Może muzyk z wykształcenia, a z zamiłowania słuchacz.
Oj tam. Entuzjasta taki sam jak Wy.
Czasem sobie za bardzo pofolguję... Ostatnie 2 lata miałem spokój bo ten regał po lewej był wówczas dorobiony i żona nie jest w stanie ogarnąć co i ile kupuję gdyż w ilości się to rozmywa. Stad przybyło relatywnie więcej niż zwykle.
InPost, na przesyłki krajowe i sekretariat w miejscu pracy, na zagraniczne - po co stresować białogłową?

Mzyka jest dla mnie jedną z głównych form spuszczenie napięcia, oczyszczenia się. Potrzebuję jej. A kolekcjonerstwo mam w genach. Dziadek - narzędzia, ojciec - książki.

kurz pisze: 3 mies. temu Ile lat zbierania?
Ponad 30.
Winyli, w tym roku będzie 15 lat.
kurz pisze: 3 mies. temu Ciekawe czy na forumie jest ktoś posiadający liczniejszą kolekcję.
Bez przesady!
Na pewno tak.
Ja się tu zapisałem właśnie dlatego, że tu jest tylu maniaków.
Pomyślałem, że pasuję...
No, może ja nieczęsto coś odsprzedaję. Ale to dlatego, że dużo jeżdżę a CD lecą w samochodzie więc mam sporo podwójnych.
No i moja kolekcja to w 1/3 strzały typu naljepszy album danej kapeli a na półce nic więcej.
Natomiast rozrzut, to muszę przyznać, mam duży. Przeszedłem przez wiele różnych faz muzycznych w życiu, to dlatego.
Vexatus pisze: 3 mies. temu To ja w takim razie zbiorczych fotek moich placków nie pokazuję, bo po czymś takim to trochę wstyd... :(
Nie kręć chuja i dawaj!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Thorgal pisze: 3 mies. temu Na żywo lepiej to wygląda:
Obrazek
O pierdolony! Nie wiem co napisać, więc ograniczę się do GRATULACJE GRATULUJĘ!

Jest czego :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Kurwa, dzięki!
Dodam tylko, że nie marnują się.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Grubo... Zajebiście !