- 1
- 2
A no eklektycznie
Mi chodziło akurat o użytkownika AdrianSmith, który ostatnio udostępnił na kilka dni link do kolekcji w Discogs, gdzie wklepał już, jak sam pisze, ok. 40% swojej kolekcji i wyszło grubo ponad 7k szt. CD, co wg. Discogs jest średnio warte ponad 100 000 euro. A ja narzekam, że nie mam czasu, żeby moją skromną kolekcję porządnie przesłuchać lub/i regularnie wracać...
Wrzuć fote winampa i twardy dysk
O jessssu.... To wszystko tłumaczy.... Kurwa czy wszystkie wartościowe osobistości muszą mieć kłopoty ze zdrowiem ?!?!?Pioniere pisze: ↑3 lata temuW kolekcjonowanie bawiłem się kiedyś, kupując FP w latach '80 i '90, gdy metalowa muzyka była najlepsza. Teraz to czasem coś kupie, ale to kilka sztuk na rok, a tak to głównie wydaje na lekarstwa i szykuje się na ostateczne rozwiązanie, bo rokowania lekarzy nie są zbyt dobre.
Ile tego masz? . Tak na pałę walnij jeżeli nigdy nie spisałeś. Nikt nie będzie zazdrosny czy złośliwy. Lepsza czy gorsza, nie o muzyce tutaj i teraz.Pioniere pisze: ↑3 lata temuW kolekcjonowanie bawiłem się kiedyś, kupując FP w latach '80 i '90, gdy metalowa muzyka była najlepsza. Teraz to czasem coś kupie, ale to kilka sztuk na rok, a tak to głównie wydaje na lekarstwa i szykuje się na ostateczne rozwiązanie, bo rokowania lekarzy nie są zbyt dobre.
Ale bym se to kurwa pogryzł.
Obstawiam, że jak się schylasz po te płyty z dwóch najniższych półek to ci rów widaćDiabelskiDom pisze: ↑2 lata temuPo dojściu do wniosku na skutek konstruktywnej dyskusji z Płytowymi Torbiarzami postanowiłem zainwestować w coś, co starczy na dłuższą metę niż Gnedby. Efekt prezentuje się tak:
![]()
Może klęka? I wtedy nie ma rowa?Hajasz pisze: ↑2 lata temuObstawiam, że jak się schylasz po te płyty z dwóch najniższych półek to ci rów widaćDiabelskiDom pisze: ↑2 lata temuPo dojściu do wniosku na skutek konstruktywnej dyskusji z Płytowymi Torbiarzami postanowiłem zainwestować w coś, co starczy na dłuższą metę niż Gnedby. Efekt prezentuje się tak:
![]()
![]()
Kurde zazdroszczę. Obecnie najwiecej się właśnie w takich klimatach obracam ale zazwyczaj słucham z internetu bo cd ciężko zdobyć czasem. Bardzo fajnie dobrane płytki chyba prawie wszystkie przesłuchałem ileś razyJakub pisze: ↑10 mies. temuOdświeżam temat, może ktoś też się podzieli.
Przez całe swoje krótkie życie udało mi się uzbierać około 200 CD, głównie klasyki death metalu, wydania współczesnych twórców tego gatunku, trochę thrashu, doomu i garstka blacku, kilka płyt post-punkowych i klasyki rocka. Jest skromnie, lista życzeń jest bardzo długa, lecz cały czas kolekcja się rozrasta, buduje póki co solidne fundamenty, które za kilkanaście lat, jeśli będzie dane dożyć, mogą przerodzić się w naprawdę ciekawe zbiory. A przy niedzieli wrzucam mały kolaż:
![]()
Zajebisty jest ten AdramelechJakub pisze: ↑10 mies. temuOdświeżam temat, może ktoś też się podzieli.
Przez całe swoje krótkie życie udało mi się uzbierać około 200 CD, głównie klasyki death metalu, wydania współczesnych twórców tego gatunku, trochę thrashu, doomu i garstka blacku, kilka płyt post-punkowych i klasyki rocka. Jest skromnie, lista życzeń jest bardzo długa, lecz cały czas kolekcja się rozrasta, buduje póki co solidne fundamenty, które za kilkanaście lat, jeśli będzie dane dożyć, mogą przerodzić się w naprawdę ciekawe zbiory. A przy niedzieli wrzucam mały kolaż:
![]()