Wędrowycz pisze: ↑11 mies. temu
dziś 4 cedeki w UTSOG się kliknęły, w tym m.in. to co i u Ciebie tj. II i III Xarzebaal jedyneczka stała na półce od dawna, to teraz będzie już komplet.
Mi najbardziej II-ka się podoba. Jeśli nie sprawdzałeś, to polecam w zbliżonym klimacie Throat z tym samym wokalistą - wydali niedawno bardzo dobrą EPkę.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Wczoraj wpadłem przypadkiem na giełdę płyt, ceny z kosmosu (Hypocrisy po 100), wypatrzyłem ten Diabolicum pierwsze wydanie w folii, a na nim nie ma ceny, no to pytam dziadka ile to, a on że musi zadzwonić poczym mówi 50zl Serpent Sermon też się fajnie trafił na allegro pierwsze wydanie, używany, a stan jakby go dopiero z folii odwinąć, 59zl.
DiabelskiDom pisze: ↑11 mies. temu
Co tam, prukwy? Hirołsy Trójka znowu na komputerku?
Kupiłeś? Grałem przedpremierowo w ramach klubu. Fajna zabawa się szykuje. Bardzo zazdroszczę. Sam będziesz malował? Wrzuć w osobnym wątku. Udanej zabawy!
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Zsamot pisze: ↑11 mies. temu
Kupiłeś? Grałem przedpremierowo w ramach klubu. Fajna zabawa się szykuje. Bardzo zazdroszczę. Sam będziesz malował? Wrzuć w osobnym wątku. Udanej zabawy!
Dzięki, dziękuję! Zamówiłem sobie jak tylko ogłosili w pledge'u. Miało być, co prawda w grudniu, ale kto by się trzepał o jedyne cztery miesiące obsuwy
Co do malowania to nie wiem, szczerze uważam, że tak wyglądają bdb, każda frakcja w swoim kolorze. Ale może to się zmieni. Póki co w sobotę wstępna rozgrywka z kolegami Hirołsowcami, zobaczymy jak pójdzie
Pomalowane, to już w ogóle byłby sztos. Ale trzeba mieć mimo wszystko jakiś zmysł artystyczny do takich rzeczy, dlatego moja przygoda z warhammerem kończy się na grach komputerowych. Natomiast mój znajomy po liceum plastycznym maluje takie figurki i wygląda to rzeczywiście fenomenalnie. Jeśli potrafisz, maluj!
Dzięki, dziękuję! Zamówiłem sobie jak tylko ogłosili w pledge'u. Miało być, co prawda w grudniu, ale kto by się trzepał o jedyne cztery miesiące obsuwy
Co do malowania to nie wiem, szczerze uważam, że tak wyglądają bdb, każda frakcja w swoim kolorze. Ale może to się zmieni. Póki co w sobotę wstępna rozgrywka z kolegami Hirołsowcami, zobaczymy jak pójdzie
Dla ułatwienia kup sobie jakąś plastikową figurkę, podkład z Citadel, potem farbką detale pomaluj i nic więcej na początek. Ale to na próbnej figurce. Często są warsztaty podczas różnych spotkań promocji. Sprytna z Ciebie bestia dasz radę.
Udanej zabawy. Jest super.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Nabytki z gigu. Przedpremierowy nowy Dioklecjan oraz wygrzebane z piwnicy i nabyte dzięki znajomościom w szeroko pojętym podziemiu najlepsze Bestial Raids.
Ha, sam jestem ciekaw, które ja mam.
Death to jakaś specjalna edycja?
Sprawdziłeś? Myślę jeszcze nad zakupem "Vargnatt".
Death to najnowsze wydanie na 2xcd od Relapse, na drugim cd są demosy z 97 i 98 trzy utwory bez basu.
Zsamot11 mies. temu
Tormentor
Zsamot
Zapomniałem...
Miało nie być używek ale pomyślałem, że jednak Scorpions - mój pierwszy poważny zespół i fascynacja, która trwa do dziś - powinien być słuchany z czarnuchów z epoki. Jak dobrze posprawdzałem i nikt mnie nie okłamał to są to germańskie firstpressy i jedno (Lovedrive) europejskie wznowienie z 1983 r.
Ekhm i pomyśleć, że kiedyś Osmose coś znaczyła i wydała tyle klasyków a teraz takie same cudactwa. Poziomu Napalm Rec. jeszcze nie osiągnęli ale i tak to biednie wygląda.
Hammerheart, Noise International 1990, The Return, Under One Flag 1987
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
yog11 mies. temu
Tormentor
yog
I to są wrzutki! Hammerheart nawet z hype-stickerem! Mój niestety nie ma
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Hajasz11 mies. temu
Raubritter
Hajasz
The Return najlepszy evil Bathory. Już wam to mówiłem ale żeście nieuki więc trzeba systematycznie przypominać. I jeszcze kierwa ta złowroga okładka. Patrzysz i nawet nie wiesz kiedy Wacław grzmi.
No mają pierdolnięcie większe, fakt.
Kiedyś więcej w wątku .... ale najpierw posłuchamy mocniej i zaczekamy na Under the Sign of the Black Mark jeszcze
Zakupy z ostatnich tygodni. Sacrofuck gratuluję nowej płyty, a za wrzucenie Mortuus do wątku serdeczne dzięki. Gdzieś mi umknął ten album, a przecież to świetny kawał blacku! Hipnotyzujące riffy płyną jak Charon przez Styks, tworząc około 10minutowe kolosy, gdzie brak nudy i męczenia buły świadczy o klasie muzyków.
Dwa bolesne braki reprezentacji Finlandii w postaci debiutu Krypts, imho najlepszego ich albumu, oraz Beherit jako repress z ramienia KVLT, który wygląda i brzmi jak należy. Temple Nightside, do którego zawsze chętnie wracam, bo to dm przykryty gruzem, a nie odwrotnie.
Ostatnio edytowany przez Jakub11 mies. temu, edytowany łącznie 1 raz.
Bardzo ładne wrzutki, Krypts oczywiście najlepszy, Beherit jeden z najlepszych, bo praktycznie na równi stawiam EDS i Engram. Temple Nightside wiadomo, sztos. Muszę wymienić u siebie nośnik
Nathas pisze: ↑10 mies. temu
@deathcrush co te Żorżoroty tak na raty bierzesz, z różnych miejsc wyrywasz? A Gehenkę skont masz? I po ile to kupujesz? More info please!
@Nathas Na raty bo u nas bida, akurat tego "Twilight..." dorwałem na licytacji, reszta albo ebay albo discogs. Co do Gehenny to kupiłem na www.funeral-industries.com i jeszcze leci do mnie "First Spell" z www.arcticrock.net, ale widzę, że już wykupione. 19€ z wysyłką za szt. Jest jeszcze digipack z www.no-colours-records.de.
Throat ,blood exaltation'
D. ,it beckons us all'
Nocternity ,onyx'
W porównaniu z wydaniami Manes i Thorns, też z Kyrck, tu w środku nie postarali się - w tamtych są na wewnętrznych stronach okładek przyklejone klimatyczne czarno-białe rysunki i opisy...a tu władowali czarną tackę i zwykłą wkładkę ze standardowego wydania cd.
Z drugiej strony to przecież bm i liczyła się ładna imitacja skóry smoka na zewnątrz a nie rurki z kremem w środku, wiec jest dobrze