Marduk666 pisze: ↑6 lat temu
Daj, proszę, w poniedziałek znać czy to jest to o co mi chodzi, płyty z SOM masz więc wiesz jakie tam koszulki są
Ogólnie to chujowa pogoda bardzo na takie zamówienia, wahania temperatury spore i niestety przeszła wilgoć z powietrza na te folijki. No jest ich tam 50 z czego z 5 minimum odrzuciłem drogą selekcji. Jakieś wypustki stopionej folii miały i nie chce mi się kropek w okładkach wygniatać. Taka chyba dość ręczna robota, ale zgrzew się zdaje bardzo porządny.
Jako, że okładki były mokre w środku ciutkę, to bym sobie płyty poniszczył, więc najpierw z każdej okładki z 50 trzeba było przód i tył - ręce wkładam do środka - żeby rozłączyć i wilgoć uwolnić, bo zlepione. No ale chuj, dalej słabo trochę. W ruch suszarka i chwilka suszenia do środka. 50 razy powtórzony proces. Dobrze kurwa, że 100 od razu nie wziąłem za jednym zamachem. Podczas tego ich przerzucania i później ładowania w nie płyty nie było sekundy, w której bym miał wrażenie, że zgrzew tej folii puści, folia się zagnie etc.
W sumie ja chyba nie mam nic z SOM no, ale tak to jest taka gruba folia, jak te najgrubsze i najlepsze (albo prawie), ale giętka jest bardzo. Jest też na tyle duża, że wypchane plakatami itp gatefoldy 2lp wchodzą dość bezproblemowo, tj. podobno 32.5 cm x 32.5 cm przy 0,15 mm grubości, a inne są 32x32 często. Jak leży kilka na sobie to są takie mleczne, ogólnie idealnie przezroczyste nie są, a jak się przyjrzysz to widać jakby wewnętrzną strukturę tej folii, która poziomo idzie.
Jestem z nich póki co mega zadowolony, ale może dlatego, że z takim trudem popakowałem płyty i teraz sobie pięknie stoją i można nimi szurać

Jak będę znowu potrzebował to innych nie będę szukał tylko wezmę kolejne takie - cena przystępna, a choć kilka trafiło się
nieidealnych, to dokładnie tego szukałem.
A z digipackami to ja jakoś nie wiem, ja ich sobie nie niszczę o ile nie wożę w samochodzie pół roku ;p Gdybym pakował w folie to by latami leżały nieruszane pewnie ;p Ten Cirith Ungol mam
Edit: a nie no mam z SOM przecież Inquisition