To Mega Therion (meaning the great beast in Greek) is the second studio album by Swiss extreme metal band Celtic Frost, released on 27 October 1985 by Noise Records.[2] The cover artwork is a painting by H. R. Giger entitled Satan I. The album was a major influence on the then-developing death metal and black metal genres.
Dziekuje za opinie chyba jedynego zorientowanego w temacie.Pioniere pisze: ↑5 lata temu@yog przecież FP to ten Ryśka - innej opcji nie ma, jeśli ma te numery, co napisał - jedyne zaś wznowienie na winylu wydanie przez Noise to DLP, więc ... Inner zapewne się komu z innej płyty z katalogu Noise zaplątał, albo faktycznie dołożony z innego wydania za brak i podniszczoną okładkę.
yog pisze: ↑5 lata temuWiem to wszystko Rysiu, po prostu Noise miało dość oryginalne podejście do tego i to jest, zdawało mi się, taka tajemnica poliszynela, że w ich praktykach wydawniczych się zgubić łatwo. Tak jak debiut Kreatora z reklamą Pleasure to Kill to nie first press, tak i To Mega Therion z reklamą Cold Lake to nie first press - ot i cała rozkmina. A co sobie discogs pisze? Cóż, tacy właśnie Rysiowie tam dodają informacje, a nie yogi!!
LOL
Gowno ten album.Ruska podrobka na sto procent.
Motyla noga, a ja kupiłem bo ponoć fajnie dudni! A kurna mola dudni!Pan Efilnikufesin pisze: ↑5 lata temuGowno ten album.Ruska podrobka na sto procent.
Ogolnie to biednie to bylo wydane,bez drewnianego boxu,bez limitu do siedemnastu sztuk,bez zapalniczki i podkoszulki.
Nagrane tez chujowo,wiem bo slyszalem kiedys u kolezanki.
Moja wersja
1.
Released in a gatefold sleeve which features the H.R. Giger paintings "Satan I" on the front, and "Victory III" inside. Initial copies also included a 60x90cm poster.
2.
There exist variations of inner sleeves issued on this release - lyrics and credits, plain, record label catalog.
Jogi. Twoja wymarzona wersja. Odrwrocony krzyz i plakat!
3.
Label: Woodstock Discos – WSK-109 Format: Vinyl, LP, Album, Poster
Country: Brazil Released: 1987
This version includes a poster.
Noise Records logo is inverted on the backcover.
Recorded in 14. - 28. September, 1985
There are two versions of this LP.
One is the all original version.
The other one is the original LP (that survived unplayed on the woodstock stock) with the cover and poster reprinted in the mid 00's. Is easly to discover the version you get by the backphoto. If the cross necklace of Reed St. Mark is normal, is the original version. If the cross necklace is inverted, then is the new version (with the old LP).
The gray tones of the 1987 cover of Woodstock Records are a bit more yellowish than the first Noise Records press in 1985.
Innym słowem: nie-initial = nie-first-press
To wersja z jakiegoś brazylijskiego pueblo z 1987 roku więc przymykając oko wariant optymistyczny jest to trzecia wersja i jedyna jaka ukazała się w tym roku na analog.
Jednym słowem nie jest to pierwsze wydanie i tyle.
Matrixa znalem zanim w ogóle za płytę zapłaciłem Wypisywałem nawet chłopakom z forum ale oni pewnie nie wiedza co to ten numer matrycy na winylach znaczy. Co najfajniejsze, nie wstawiłem żadnego zdjęcia samego placka czy zamieszczonych na art-worku numerków serii itp. Nie trzeba było, psy gończe wszystko i tak wiedziały
Spekulanci i kolekcjonerzy go nienawidzą. Odkrył jeden prosty sposób.Zrobisz mi z mojego Endless Pain first pressa? Te same matryce mają, więc nie może być trudno, wystarczy włożyć flyer z 89 i oryginalny inner wyjebać, Ryśki będą zachwycone, a mnie stać będzie na prawdziwego first pressa.
ZOBACZ MEMYpit pisze: ↑5 lata temuSpekulanci i kolekcjonerzy go nienawidzą. Odkrył jeden prosty sposób.Zrobisz mi z mojego Endless Pain first pressa? Te same matryce mają, więc nie może być trudno, wystarczy włożyć flyer z 89 i oryginalny inner wyjebać, Ryśki będą zachwycone, a mnie stać będzie na prawdziwego first pressa.
??????????DiabelskiDom pisze: ↑5 lata temuZOBACZ MEMYpit pisze: ↑5 lata temuSpekulanci i kolekcjonerzy go nienawidzą. Odkrył jeden prosty sposób.Zrobisz mi z mojego Endless Pain first pressa? Te same matryce mają, więc nie może być trudno, wystarczy włożyć flyer z 89 i oryginalny inner wyjebać, Ryśki będą zachwycone, a mnie stać będzie na prawdziwego first pressa.
Chyba w UK nie macie tych samych reklam google, co my tutaj.Ryszard pisze: ↑5 lata temu??????????DiabelskiDom pisze: ↑5 lata temuZOBACZ MEMYpit pisze: ↑5 lata temuSpekulanci i kolekcjonerzy go nienawidzą. Odkrył jeden prosty sposób.Zrobisz mi z mojego Endless Pain first pressa? Te same matryce mają, więc nie może być trudno, wystarczy włożyć flyer z 89 i oryginalny inner wyjebać, Ryśki będą zachwycone, a mnie stać będzie na prawdziwego first pressa.
Założę się ze to dubel po prostu. Pierwsza wersja w posiadaniu 1700 osob. A to "drugie" bicie zauważyło raptem 41 osób...yog pisze: ↑5 lata temuI: https://www.discogs.com/Kreator-Endless ... ase/775275
II: https://www.discogs.com/Kreator-Endless ... e/10626594
Wszystkie pozostałe maja inne...