CzłowiekMłot pisze: ↑4 lata temu
Type 0 Negative - Bloody Kisses
Coroner - RIP
Orange Goblin - The Big Black
A Storm of Light - And We Wept The Black Ocean Within
Gratuluje!!!Gratulacje!!!
Wizytowalem PRL i wlecialem do Pewexu na moment:
Dezerter 'Underground Out Of Poland' CD
Kult ' MTV Unplugged' 2CD
Republika 'Nowe Sytuacje' CD
Republika '82 → 85' CD
Republika 'Live 6.12.1998' CD
Coroner - RIP
Republika '82 → 85' CD
Coroner - RIP
Republika '82 → 85' CD
Nowe sytuacje to totalny sztos na LP.
CD to pewnie kwas..
Bez żartów! Świetny wybór!
deathwhore4 lata temu
Tormentor
deathwhore
Ja wczoraj dorwałem jedynkę Genesis z dziwnymi bonusami (pierwszy i drugi singiel, materiały które nie pojawiły się potem na płytach, ogónie nie do dostania) i ze zmienioną okładką. Oprócz tego wpadł jeszcze kolejny koncert Zappy. Dodatkowo w sklepie słuchałem Butthole Surfers, nie wystarczyło już kasy, ale rozjebało mnie to kompletnie.
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
deathwhore pisze: ↑4 lata temu
Dodatkowo w sklepie słuchałem Butthole Surfers, nie wystarczyło już kasy, ale rozjebało mnie to kompletnie.
Którego albumu?
Hairway to Steven poleciało w całości, Locust Abortion Technician posłuchaliśmy po kawałku. Generalnie jak przychodzę to właściciel sklepu pyta mnie czy mam dużo czasu i czy nie chciałbym czegoś fajnego posłuchać
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
@deathwhore No to masz fajnie. Też tak kiedyś miałem. Nawet mogłem se wypożyczyć, po cichu na dobę, dowolne płyty, ale niestety sklep już dawno zlikwidowany. A właściciel, jak mało kto, wybornie znał się na szeroko pojętej alternatywnej muzie, choć z Metalem oprócz sporych zasobów w swym sklepie, miał raczej niewiele wspólnego.
deathwhore4 lata temu
Tormentor
deathwhore
Na razie jak będzie kasa, to będę brał to co jest dostępne, bo i nietanie to rzeczy. Wolę takie rzeczy na LP.
@deathwhore No to masz fajnie. Też tak kiedyś miałem. Nawet mogłem se wypożyczyć, po cichu na dobę, dowolne płyty, ale niestety sklep już dawno zlikwidowany. A właściciel, jak mało kto, wybornie znał się na szeroko pojętej alternatywnej muzie, choć z Metalem oprócz sporych zasobów w swym sklepie, miał raczej niewiele wspólnego.
No o wypożyczaniu nie ma mowy, ale tak to Krzysztof oprócz tego, że raczej głównie siedzi w alternatywie tak ogólnie, to ma pojęcie o podstawowych kapelach metalowych, chociaż bliżej mu do punka i grindu z ekstremy jeśli już i takie rzeczy jak jakiś Unholy Grave czy inny Anal Cunt też kuma. Czyli raczej klasyka, ale siary nie ma.
Nie no, on także bardziej Punk, czy Grind, niż Metalowi po cichu funował, nawet miał własne Scum, FETO i inne takie płyty - sam przecież mi zareklamował i sprzedał sprzedał O.L.D., Naked City i inne. Lubi ekstremę w wielu formach i z różnych epok. Metal zna, lecz pobieżnie - musiał wiedzieć, co sprzedaje i co zamawiać. Z tym, że u niego LP nie było, jedynie CD, ale to taka era była - boom wydań CD.
kurz pisze: ↑4 lata temu
CD to pewnie kwas..
O ktorym biciu mowa?I na czym sluchane?
Sedesik to re,brzmi ladnie,nie uslyszalem nic bleeeeee.
Kupione w latach 80-ych, to istnieje spore prawdopodobieństwo, żę pierwsze..
Słuchane w tychże latach na jakiejś Eltrze, z tego co pamiętam. Całą swoją kolekcję winyli i sprzęt jakieś 10 lat temu oddałem w dobre ręce, także zdjęcia ci nie sypnę; musisz uwierzyć na słowo.
Brzmienie - jak pierwszy raz to wrzuciłem na talerz, to miałem dreszcze. Słuchałem tego też na CD, i może to kwestia jakiegoś słabego wydania, ale nie miało tego dźwięku jaki pamiętam. Owszem czyściutkie, ale inne..
CD to pewnie kwas..
Słuchane w tychże latach na jakiejś Eltrze, z tego co pamiętam. Całą swoją kolekcję winyli i sprzęt jakieś 10 lat temu oddałem w dobre ręce, także zdjęcia ci nie sypnę; musisz uwierzyć na słowo.
Brzmienie - jak pierwszy raz to wrzuciłem na talerz, to miałem dreszcze. Słuchałem tego też na CD, i może to kwestia jakiegoś słabego wydania, ale nie miało tego dźwięku jaki pamiętam. Owszem czyściutkie, ale inne..
yog4 lata temu
Tormentor
yog
A na obiad zupka Knorra.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore4 lata temu
Tormentor
deathwhore
Nie. Za całość dałem łącznie 50zł z wliczoną pocztą. Przy czym ten singiel Klanu to pierwsze i jedyne wydanie z 1970 roku, na discogs są 4 sztuki, moja jest w stanie prawie jak nowym - ok 25-28EUR. Albo USD. Nie pamiętam. Klan to taki polski prog rock, wychodzący jeszcze mocno z big beatu, ale umieli solidnie przypierdolić również.
yog4 lata temu
Tormentor
yog
Ale jak to, Klan, Izabela Trojanowska, ale bez Knorra?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore4 lata temu
Tormentor
deathwhore
No, przyznam się szczerze, nie spodziewałem się takiego tytanu dowcipu.
CD to pewnie kwas..
Jebnalem dzisiaj glosniej ostatnio zakupiony SeDes 'Nowe Sytuacje'.Naprawde baaardzo dobrze wydana reedycja.Jest stereo,scena,pierdolniecie,nic nie brakuje.Nawet dosc gesty koniec trzeciego kawalka sie nie pogubil.
@kurz, gratuluje, gratulacje. Ja osobiście boję się starych bić z Prlu. W 2013 Parlophone wyplackował 'N S', może w tym kierunku pójdę, a może pozostanę przy SeDesiku. Ostatni zakup:
deathwhore pisze: ↑4 lata temu
Nie. Za całość dałem łącznie 50zł z wliczoną pocztą. Przy czym ten singiel Klanu to pierwsze i jedyne wydanie z 1970 roku, na discogs są 4 sztuki, moja jest w stanie prawie jak nowym - ok 25-28EUR. Albo USD. Nie pamiętam. Klan to taki polski prog rock, wychodzący jeszcze mocno z big beatu, ale umieli solidnie przypierdolić również.
Mrowisko konkretny album.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Carcinoid - Metastatic Declination
Morbid Angel - FFTtF
Pungent Stench - Club "Mondo Bizzarre" - For Members Only
Justice - I prezent
Varthebral - Abysmal Decay <box limit 100szt>
TEITANBLOOD - Seven Chalices
TEITANBLOOD - Death
TEITANBLOOD - The Baneful Choir
IMPETUOUS RITUAL - Relentless Execution Of Ceremonial Excrescence
SOPOR AETERNUS - Island Of The Dead
CRYPTIC BROOD - Outcome Of Obnoxious Science
MALOKARPATAN - Krupinské Ohne
Ogólnie sporo ostatnio zamawiam, kaset i cedeków, ale dodana dodatkowo przy okazji innych zakupów płyta Whiskey Ritual to było wczoraj rozczarowanie dnia. Nie dość, że cholerne digi, to jeszcze wyglądające jak jakiś, kurna, gratisowy dodatek do gazety. Płyta schowana w "kieszeni" po jednej ze stron oczywiście, najpaskudniejszy model opakowania, jaki znam.
Do góry nogami chyba, ale przeżyjecie.
yog pisze: ↑5 lat temu
Jebać wasze zdanie w takim razie.