Jest taki samotny dom, chyba pierwszy polski gothic doom. Genialny numer. Zreszta napisal ich wiecej. Cien wielkiej gory. Piesn niepokorna. Za same te tytuly nalezy sie szacun.deathwhore pisze: ↑3 lata temuMoże posłuchał tego disco polo co ostatnio pisał? No ale nie wypada żartować, bo poza kilkoma wpadkami kompozytorem był fantastycznym.
Takie tam Whitesnake z najważniejszych płyt, dwie z Blue Öyster Cult (z czego jedna złota), Canned Heat z Johnem Lee Hookerem, Gary Moore, Jeff Beck, Michael Schenker Group. Faktycznie, hardrockowanko.
Fanem nie jestem, ale z racji, że mam jej kasetę po ojcu, wypadałoby odpalić ponownie...deathwhore pisze: Tego samego dnia, 14.08.2020r. zmarła również Pani Ewa Demarczyk. Kiedyś bardzo nie lubiłem, od jakichś 3 lat raczej się zachwycałem ascetycznym, surowym romantyzmem.
Tak niestety jest, już ileś znanych i lubianych ogłosiło publicznie to na swoich stronach na pejsbuku. Faktycznie duża strata, bo jego okładki i grafiki to klasa sama w sobie. M.in. dla Watain, Deathspell Omega, Marduk czy Teitanblood.