Pioniere pisze: 3 lata temuSlipknot nie słucham wcale. Dodam, że oni nawet na MA nie mają swej strony. Znaczy jest podobna, ale to inny zespół o tej samej nazwie, grający crossover thrash. Za to blastów zmarłego Joey zdążyło mi się nie raz posłuchać, za sprawą w goregrindowej formacji Anal Blast, w której to się udzielał.
Nie wiedziałem, że on grał grind cory. Trzeba będzie sprawdzić, bo gość paukerem był wyśmienitym. Na płytach Slipknot pokazał ponadprzeciętne umiejętności, nie tylko blasty ale różne przejścia, groove, pokręcone bity. Na amerykańskiej trasie Satyricon zastąpił Frosta ( miał zakaz wjazdu do Juesej za jakieś mordobicie). Grał też z Metą parę koncertów, pokazując jak by brzmieli mając dobrego paukera. Przy tym skromny gość, był fanem Larsa.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Bardzo smutna wiadomość. Mimo, że wiekowy już był, wciąż coś tam jeszcze z powodzeniem tworzył. Odpalam zatem na początek wspominek, jedną z mych ulubionych kompilacji Open the gate, a potem cały zestaw płyt króla roots reggae/dub jaki posiadam.
Jakoś dwa miesiące temu samobójstwo popełnił wokalista Human Serpent. Oprócz tego, jakiś czas temu zmarł również perkusista Imprecation, Ruben Elizondo.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Greg Mayne (PENTAGRAM / MACABRE) November 13, 2021
Kristian “Krille” Hasselhuhn (INVERTED / MUTILATOR) November 11, 2021
Eric Greif (DEATH Management) October 30, 2021
Andreas Oberhoff (LIVING DEATH) October 29, 2021
Kilka dni temu zmarł Thomas Mensforth ,,Mensi" - lider punk oiowej brytyjskiej kapeli Angelic Upstarts
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
bogusz pisze: 3 lata temu
Hans-Erik Dyvik Husby aka Hank von Helvete. Były wokalista Turbonegro. Miał 49 lat.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Dziś zmarł Jon Zazula. Ikoniczna postać światowej sceny metalowej, szef amerykańskiej wytwórni Megaforce. Tej, która dała światu m.in. Metallicę.
"Asów" muzycznych w katalogu Jona było wielu. Chociażby Over Kill, Anthrax czy S.O.D. Ale też King's X, Bad Brains, Frehley's Comet, Danzig, Ministry czy The Black Crowes.
Odnalazłem miesięcznik "Magazyn Muzyczny", który kupiłem w lutym, 1988 roku. Dokładnie 34 lata temu red. Jacek Demkiewicz przedstawiał polskim czytelnikom Megaforce Records - wytwórnię i jej szefa, który zawsze z boku miał żonę - Marshe.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Ja jestem totalnie załamany. Człowiek jednak dawał sobie złudzenia. Teraz ich nie ma ich. Bogowie, te dwa koncerty we Wrocławiu to był jak sygnał... Bierz, co daje los...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
@Zsamot pamiętam, gadaliśmy na SDL w Aleksie, zazdrościłem że jedziesz. Teraz żal i zgrzytanie zębami, że nie pojechałem. Choć z drugiej strony wolę mieć w pamięci te dziesiątki koncertów z Romkiem, który nie gasł... Od jutra katowanie Kata.