Szajtan pisze: ↑3 lata temu
Jest nowy Druid Lord. Nie przynosi absolutnie nic nowego i to jest w nim takie piękne!
Bida w chuj ten album, jak i ogólnie cały zespół. To jest kejs grania jak jakiś Runemagick. Death/doom metal, ale nijaki, miałki, płaski, nudny, pozbawiony wyrazu i jaj.
Ten nowy spoko, ale ten wcześniejszy "Grotesque Offerings" dopiero wymiata. Mnie się klei idealnie. Tak Runemagic też lubię
Szajtan pisze: ↑rok temu
W sierpniu nakładem niezawodnej Iron Bonehead Productions ukaże się nowy album The Rite - piękna, mroczna podróż do krainy starego, dobrego black metalu.
Druga płyta The Rite, zespołu, w którym udziela się wokalista Denial of God i gitarzysta z Black Oath. W muzyce The Rite słychać wpływy obu macierzystych kapel.
Fiński blackened death metalowy Sepulchral Curse wyda swój drugi album studyjny. Na "Abhorrent Dimensions" znajdzie się 7 utworów, z czego w sieci można już posłuchać dwóch. Premierę edycji cyfrowej oraz limitowanego do 300 sztuk digipacka zaplanowano na 27 października. Wydawcą będzie Transcending Obscurity Records.
Chaos Vault nie wspomniał chyba nic o wcześniejszej kompilacji "Braciom z Ukrainy" może dlatego, że nagrały ją złe zespoły, ale o tej rozesłał wici, a też warto posłuchać, ponieważ i tutaj grają kapele, które sroce spod ogona nie wypadły, np. ten zajebisty Morkt Tre. Pieniądze na pomoc charytatywną idą, choć wolałbym żeby poszły na armię, która powoli dostaje zadyszki, choć jakoś sukcesywnie prze przed siebie.
TITELITURY pisze: ↑rok temu
Chaos Vault nie wspomniał chyba nic o wcześniejszej kompilacji "Braciom z Ukrainy" może dlatego, że nagrały ją złe zespoły, ale o tej rozesłał wici, a też warto posłuchać, ponieważ i tutaj grają kapele
Ale tu widzę dla odmiany ukraińskie kapele grają? Słuchane będzie, parę dobrych nazw jest. A tamta polska kompilacja godna i zajebista.
No, pierwszy kawałek świetny. A ta ukraińska kompilacja składa się chyba z utworów już wcześniej nagranych. Przynajmniej tak jest w przypadku Morkt Tre, który wrzucił tam po prostu utwór z ostatniej płyty. Generalnie na składance dominuje "atmosferyczny black metal".
Cultus Sanguine to absolutny kult i po reaktywacji, która nastąpiła kilka lat temu, wydają nowy album. "Dust Once Alive" to kawał muzyki, oczywiście nie jest to poziom lat 90, ale też chyba nikt o zdrowych zmysłach tego nie oczekiwał.
NMS 010 XXX "XXX" ltd. 12"
Lepiej być psem diabła niż zwykłą suką. <-DUSZĘ WYPUŚCIŁ?
OUT SOON!
poza tym z Van
'The Dark Path to the Light' czyli nówka od Wolvennest
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
24 listopada dzięki kooperacji Nuclear War Now! Productions i Desiccated Productions ukaże się album Sort Sind. Jest to wspólny projekt muzyków związanych z zespołami Sulphuorus czy Hyperdontia. Muzycznie znacznie bliżej tu do black metalu. Zapowiada się całkiem nieźle.
Po ponad jedenastu latach od wydania "Enthroned Is the Night", Demoncy zapowiada swój nowy, piąty album zatytułowany "Black Star Gnosis". Wydawcą będzie Dark Descent Records. Data - 1 grudnia. Do odsłuchu kawałek "Ipsissimus Of Shadows":
Szajtan pisze:
Cultus Sanguine to absolutny kult i po reaktywacji, która nastąpiła kilka lat temu, wydają nowy album. "Dust Once Alive" to kawał muzyki, oczywiście nie jest to poziom lat 90, ale też chyba nikt o zdrowych zmysłach tego nie oczekiwał.
O, chętnie sprawdzę, co wysmażyli.
Mam gdzieś na półce kupiony w ciemno debiut. Trochę wkurwiał mnie wokal, ale ogólnie była to całkiem urocza mikstura. No i świetna (chyba najlepsza z okołonekrofilnych klimatów) oprawa graficzna.
Się nowa płytka Holendrów (albo Holendra, bo projekt na MA widnieje już jako jednoosobowy) ukazała. Napomykam, bo miło wspominam ich debiut, gdzie melodecik a la Insomnium spotykał klimat z co bardziej lajtowych płyt Hypocrisy.
Nowy materiał Amerykanów z Maul zatytułowany "Desecration and Enchantment" to kawał death metalowego mięcha, przygotowanego i podanego w staroszkolnym stylu,a że ze znaczkiem jakości 20 Buck Spin, to wiadomo, że warto. Bardzo dobre czekadełko - czas na album numer dwa.
Trochę nowości w LMH się pojawiło. Większość wyprzedana w tym samym dniu
edit -
tak po krótce co tam się pojawiło.., bo info wrzucałem w nocy -
to bardziej dystrybujcja niż wydania z logiem lmh bo tylko 1 pozycję (powyższą) wydaje Famine - SWTKHMR - TOD MIT UNS Ep
taki hateful industrial/noise podbity elektroniką - uwaga Szum ma konkurencję!
co tam widać jeszcze?
Grylle - do posłuchania, (raczej) delikatny bm ze sporą ilością francuskiego folkloru i średniowiecznych melodyjek
(płyty zwykle dostępne w Antiq, która wydaje m.in. podobne rzeczy https://antiqofficial.bandcamp.com ). Pamiętam że zatrzymałem się na trochę kiedyś przy płycie z czarno białą okładką.
Pâlefroid - bm,do sprawdzenia, nie znam
Runes Order -nie znam, ambient jakiś, nie do sprawdzenia(dla mnie )
Odintyr- "pogańska, chuligańska elekronika/techno" / niezłe gó_no, odpadłem po kilku minutach, (te pozostałe czyli a.s.k.e. i techno viking pewnie to samo)
edit2, wróć - kompilacja A.S.K.E. 'The Yuletide Sampler' do sprawdzenia jednak,to m.in.bm, może być ciekawy hałas z angielskich piwnic https://www.discogs.com/label/1037292-ASKE
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Ciekawie zapowiada się nowy projekt wychodzący na dniach w Van Rec. - SATANIC WITCH
Wygląda na to, że album 4:44 , z którego na razie dostępne są tu i tam 2 kawałki to mikstura okultystycznego bm i poczerniałego, rytualnego rocka.
Polecam bo oba numery zacne - w szczególności Mirror Hour, który po 2minutach galopady przechodzi w taki klimacik że, ...pycha.
Czekam/y/
Pioniere pisze: ↑3 lata temu
Jakoś niecały miesiąc temu ukazał się jako niezależne wydawnictwo debiutancki album pochodzącego z Ocean City w Maryland amerykańskiego tworu o nazwie Jarhead Fertilizer, w którego to skład uwikłali się dwaj muzycy Full Of Hell. Jak się z tych powiązań można domyślić, muzyka Amerykanów oscyluje gdzieś pomiędzy PowerViolence, OS Death Metalem i Grindcorem. Na me ucho przeważa jednak Death Metal, podany z wręcz klaustrofobiczną produkcją, gdzie na zmianę walcowate zwolnienia przeplatane są breakami napędzanymi szaleńczym grindowym pędem, by po chwili ponownie rozpocząć swe miażdżące walcowanie na zimno, a wszystko podlane odrobiną punkowych korzeni PV. Dobry shit! Polecam.
porwanie w satanistanie pisze: ↑3 lata temu
@Pioniere Serbowie BDB, świetnie sie tego słucha, ale naprawdę konkretnie zrobił mi (w sumie robi, bo właśnie leci) ten Jarhead Fertilizer. Zajebiste brzmienie, akurat tyle gruzu, ile trzeba.
Nówka z wczoraj, wydana w Closed Casket Activities:
MartheFurther In Evil
Zbuntowane dziewczę wywodzące się podobno ze sceny punk składa oto taki hołd przeszłości.
Przyjemne. An atmospheric and aggressive blend of punk, Further In Evil is a shift in gears from her musical background in the anarcho-punk scene and inspired by riot grrrl, crust and d-beat. The lyrics are full of rage and the music is full of strength; it has the power of Bathory and the sadness of Tiamat, tinged with the stench of Amebix.
yogrok temu
Tormentor
yog
Bathory, Tiamat, Amebix??? Przecież to są n a j l e p s z e zespoły!!!
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Dipygus jak zwykle klasa. Uwielbiem ten ich miks old schoolu z lekko nowoczesnymi patentami na granie death metalu. Nie przesłuchałem jeszcze całości, ale wyrywkowo i zapowiada się konkret.
Pochodząca z Norwegii death/thrash metalowa kapela Sovereign, 19. stycznia dzięki Dark Descent Records wydała swoją debiutancką płytę zatytułowaną „Altered Realities”. FFO: Nekromantheon, Pestilence, Dark Angel.
4-HO-MiPT pisze: ↑rok temu
Dipygus jak zwykle klasa. Uwielbiem ten ich miks old schoolu z lekko nowoczesnymi patentami na granie death metalu. Nie przesłuchałem jeszcze całości, ale wyrywkowo i zapowiada się konkret.
Jak tu przezajebiście chodzi bas, moje uszanowanie.
Above Aurora szykuje się do wydania nowego, trzeciego w ich dorobku pełniaka. "Myriad Woes" ukaże się 15 marca, nakładem niemieckiej wytwórni War-Anthem Records.
Szajtan pisze: ↑rok temu
Ładnie zapowiada się nowy materiał chilijskiego Deconsekrated. Płyta ukaże się 1 stycznia 2024 roku nakładem Iron, Blood And Death Corp Distribucion.
Kapitalna płyta. Inni powinni się uczyć jak nagrywać zajebiste płyty death metalowe
8 marca swoją premierę miał debiutancki album Shadohm"Through Darkness Towards Enlightenment". Jest to projekt stworzony przez Pavulona (Paweł Jaroszewicz). Materiał to półgodzinna porcja nowoczesnego, progresywnego, metalowego grania, łącząca pomysły muzyczne z kilku gatunków. Jako referencje wydawca (SELFMADEGOD RECORDS) przywołuje takie nazwy jak Meshuggah, Gojira, Architects czy Lorna Shore.
Severe Torture przerwali kilkunastoletnią ciszę i wracają z pełnym studyjnym albumem zatytułowanym "Torn from the Jaws of Death". Premiera została zapowiedziana przez Season of Mist na 7 czerwca, a na razie dostajemy pierwszy utwór "The Death of Everything".
dupa tam, słuchałem kilka dni temu licząc na cios pokroju Worm, są niezłe momenty i tyle ale jak na mój gust, to Spectral Voice Sparagmos zmiata ich..
SV ma lepszy klimat, lepsze kompozycje, i przede wszystkim dla mnie d o s k o n a ł e brzmienie gitar - ciężar, brud a nawet i jakieś poczerniałe wycieczki gdzieniegdzie