3 grudnia 2018 roku, suptem Ván Records ukaże się kolejny (drugi) longplay Islandczyków ze Svartidauði. Będzie nosił tytuł Revelations of the Red Sword.
Tracklista:
1. Sol Ascending
2. Burning Worlds of Excrement
3. The Howling Cynocephali
4. Wolves of a Red Sun
5. Reveries of Conflagration
6. Aureum Lux
Promocyjna kompozycja Burning Worlds of Excrement:
Destroy their modern metal and bang your fucking head
O dlaczego Svartidauði nie ma jeszcze swojego tematu? Chciałem gdzieś wylać swoje pomyje, że ich koncert, to chyba jedyny na którym serio zaczynałem przysypiać na stojąco :v
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Chyba właśnie po koncercie w Hydro z Bolzerem i Arcykozłem jakoś każdy wylał tam na żywo swoje smutki w forumowym gronie, potem może parę słów w temacie koncertowym i nikt się nie podjął pisaniny
Ja tam studyjnie bardzo lubię. Szczególnie Flesh Cathedral ale np Synthesis of Whore and Beast to przecież też materiał, który ujmy nie przynosi. Też się zdziwiłem, że tematu nie ma, jutro postaram się założyć
7 grudnia nakładem lokalnej Apostasy Records wyjdzie 10-ty album niemieckich death metalowców z Obscenity Album będzie nosił tytuł Summoning the Circle. Poniżej BC do przyszłego odsłuchu (na razie zawierający jedynie track-listę i okładkę):
Dokładnie tydzień temu pt. #USA4TFD nakładem Give Praise Records ukazał się czwarty album Total Fucking Destruction - grindcore-owej ekipy dowodzonej przez ex-perkusistę Brutal Truth Richarda Hoaka. Poniżej w BC jedynie próbka - płyta w niecałe pół godziny zawiera 23 utwory prawdziwej dziczy i świetnego kolażu stylistycznego, Nie brak tu chaosu blastów, PowerViolence, HC Punka, Heavy, wpływów Thrashu, SpaceGrinda, Stoner'a, Noise'a itp. "dziwadeł".
Z racji braku tematu o tym zacnym zespole info zamieszczam tutaj.
Za dwa dni, czyli 26 października nakładem Ceremonial Records ukaże się pt. Antecedent Offerings nowa 7" EP-ka amerykańskiej legendy Death Metalu Brutality
- jak przedrozpadowy album dawał The Jesus Lizard i Elvisem, to ten czuć Ramleh i co bardziej ponurymi utworami Flipper
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Tytułowy z Obliteration - Cenotaph Obscure:
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Nie dorobili się jakoś tematu, więc wkleję tutaj nowy album In Twilight's Embrace - Lawa. Ja ich zbytnio nie znam, więc się do roli zakładnika nie nadaję.
Tematu nie mają, wiec info wrzucę tu - za dwa dni nakładem Terminal Filth Records na lim. do 300 szt. 45 rpm 12" wyjdzie pt. Husk nowa EP-ką brytyjskiej legendy, jednych z pionierów Crust/Metalu na świecie Deviated InstinctL
yog pisze: ↑6 lat temu
Nowa Death Karma dziś wyszła:
Zamówione Mam nadzieję, na kolejny topowy album w tym roku.
Panzer Division Nightwish
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Nowe Vircolaki będą. Już w Dark Descent (albo na USA przynajmniej). Masque się nazywać ma płyta. To srebrne logo chujowo wygląda Pierwszy zaprezentowany track nosi taki dość typiarski dla nich tytuł, bo nazywa się The Long Trail. Będzie to oczywiście pierwszy pełny album Irlandczyków i ukaże się 8 lutego 2019 roku.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Nowe Zealotry - At the Nexus of All Stillborn Worlds:
Dla zwolenników Demilichy, Mitochondrionów, Chthe'ilistów itp. cudaków.
Na pierwszego lutego zapowiedziany jest pierwszy pełniak Ossuarium ze stanów. Niektórzy mogli usłyszeć ich zeszłoroczną epkę Calcified Trophies of Violence, jak nie to polecam.
A poniżej pierwszy track z zapowiadanego albumu pt. Living Tomb nakładem 20 Buck Spin.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Belzebóbr6 lat temu
Tormentor
Belzebóbr
@up, nawet fajne, takie do tańca w jaskini
Belzebóbr6 lat temu
Tormentor
Belzebóbr
Słowacka maszyna, wprawdzie wyszło 11.11, ale, że jesteście ciule i nic tu o tym nie znalazłem to zapodaję, bo całkiem spoko to to.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Drugi album Pissgrave promuje kompozycja Euthanasia, której posłuchacie poniżej:
Album Posthumous Humiliation wyda Profound Lore 1 marca 2019 roku.
Mam miałem parę płyt, box Order From Chaos i nie lubie ich. Chujowy papier, dupny design i lay out 500 reedycji na miesiąc. Moze teraz jest klasa ale ja od nich już kilka lat nic nie kupuje (chyba )
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Ten box Orderu to ma choć okładki czy tylko te logo wszędzie? Pandemonium bardzo ładnie, mam to w wersji z dodatkową naszywką i naklejką z logo, a tak to jest wielgachny plakat i insercik z lirykami. Ładnie, schludnie, bez zastrzeżeń. Jakiś 2016. One są w Czechach robione. Mam ogólnie wrażenie, że winyle z USA jakieś chujowsze od Europejskich, ale nie wiem, nie znam się, może mi się zdaje.
Wklejam info z maila. Lato 2019.
yog pisze: ↑6 lat temu
One są w Czechach robione. Mam ogólnie wrażenie, że winyle z USA jakieś chujowsze od Europejskich, ale nie wiem, nie znam się, może mi się zdaje.
Czesi niech pozostaną przy warzeniu piwa. Placki to im beznadziejne wychodzą.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Może Wam na wyspy jakieś chujowsze wysyłają!
Holendrzy z Antropomorphia szykują następcę Sermon Ov Wrath. Merciless Savagery, tak będzie zwał się nowy longplay, ukaże się 5 kwietnia nakładem Metal Blade Records.
Już niedługo, bo 8 marca nakładem Sentient Ruin Laboratories ukaże się pt. Perpetual Animation debiutancki longplay Leather Glove, za którego powstanie odpowiada słynny amerykański inżynier dźwięku i założyciel Earhammer Studios, Greg Wilkison. Muzycznie formacja nurza się w głębinach Death/Doom łączonego z elementami D-beat/Crusta, Sludge oraz Industrial Noise'a. Gościnnie na płycie udział biorą ludziki z Autopsy, AbscessEric Cutler i Danny Corlaes oraz Sean McGrath (Ghoul, Impaled) i Shelby Lermo (Vastum, Extremity).
released January 10, 2019
Written, produced, performed, engineered and mixed by Gazelle Amber Valentine & Edgar Livengood (JUCIFER)
Mastered by Brad Boatright (AUDIOSIEGE)
Copyright 2018,2019 Nomadic Fortress Records & JUCIFER (Crack Rock Music, BMI)
Nieco ponad tydzień temu nakładem Closed Casket Activities ukazał się na winylu oraz w formie digital debiutancki s/t album Amerykanów z Hate Force. Grupa pochodzi z Chicago i od pięciu lat pogrywa staro-szkolny DM z wpływami Death/Doom oraz Hardcore'a. W składzie zapewne co poniektórym znane ludki z Harm's Way, Like Rats, czy Weekend Nachos. Fani Autopsy, Bolt Thrower, Obituary, Gatecreeper, Entombed, Dismember, czy Asphyx znajdą tu coś dla siebie.
yog6 lat temu
Tormentor
yog
Nowe Abusiveness:
Wydaje Heritage Rex.
ptrknknc6 lat temu
Master Of Puppets
ptrknknc
Borze iglasty, szkoda że nie podali tłumaczenia na angielski jeszcze nazwy utworu tytułowego. Chyba tylko Polacy się w to bawią. "Blacksmith of History ". To nawet nie jest śmieszne.