Coś dla fanów dobrego US OS DM-u - 27 czerwca nakładem Redefining Darkness Records ukaże się pt. The Antecedent kompilacja obu demoswów (Visions of Repulsion '92, Conceived '94) bostońskiej legendy dm-u Infestation, w którym to udzielał się m.in. późniejszy wokalista Cryptopsy, Mike DiSalvo
3 znakomite Brutal Deathowe strzały wam chłopaki serwuję. Każdy z nich z Indonezji i wydane w podobnym czasie. Jednak różnią się od siebie, każdy ma swój własny charakter, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Może @Pioniere@deathwhore@CzłowiekMłot@EdusPospolitus@HUMAN coś tu dla siebie znajdą.
W skrócie Indonezyjskie Suffocation. Można też pewne cechy Deedsów czy Dying Fetus usłyszeć. Tak więc bywa technicznie, ale bez przesady, ale dzięki temu te na prawdę brutalne granie nie nudzi, wymaga jakiegoś skupienia, ale też wciąga.
Najmniej słuchałem jak na razie (albo inaczej - po pijaku), ale z tego co usłyszałem to najbardziej ciężkie i "majestatyczne" brutal deathowe granie też z elementami slamu. Ale slam to to nie jest.
yog pisze: ↑5 lat temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem
Złożyłem zamówienie, dodałem do koszyka, wybrałem kraj, dostawę itp, przekierowało mnie do Paypala, 12 funtów z hakiem. Żadnych procentów nie musiałem doliczać.
Panzer Division Nightwish
yog3 lata temu
Tormentor
yog
LP się wyprzedał jeszcze wczoraj, po kilku godzinach.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
DiabelskiDom pisze: ↑3 lata temu
Złożyłem zamówienie, dodałem do koszyka, wybrałem kraj, dostawę itp, przekierowało mnie do Paypala, 12 funtów z hakiem. Żadnych procentów nie musiałem doliczać.
Widziałem gdzieś jakieś posty na fb, że komuś przy odbiorze kazali dopłacać jeszcze hajsy tytułem cła i vat.
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Cło to od 150 euro, tak to vat 23% z ceny + kp i chyba 8,50 zł ofiary dla celników jest.
Pochodzący ze Szwajcarii black metalowy Lykhaeon dzisiaj wydaje swój drugi pełny album. Materiał zatytułowany „Opprobrium” ujrzy światło dzienne za sprawą Repose Records.
Gdyby ktoś był ciekaw, to na Militant Zone można składać preordery na nowy Sunwheel. Widzę już łącze zapchane fanami Gruzji ! Przy okazji jest na tej stronie fragment jednego z utworów, który brzmi bdb i sympatycznie.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Vexatus3 lata temu
Tormentor
Kilka dni temu premierę swoją miał The Dark Parade, powrotny LP amerykańskich weteranów z Bay Area, Mordred - grających jako jedni z pierwszych alternatywny crossover z thrashu i domieszek funka. Wypadł on znacznie lepiej od ubiegłorocznej EP-ki, więcej jest nawiązań do swych wczesnych, bardziej technicznych początków, lecz są też niestety i progresywno-rokowe struktury - szkoda, że nie całość zagrana z werbą starej szkoły, choć saksofon w tytułowym u. całkiem ładnie się wpasował.
@CzłowiekMłot mógłby spróbować
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Dziś o 15 czasu WET w Black Gangrene reedka winyla Lamp of Murmuur - The Burning Spears of Crimson Agony na białym i czerwonym. Czyli chyba o 17:00 naszego czasu. Albo 16:00, nie chce mi się wnikać. Coś tam jest też w NWN!
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Już jest.
Edit: ...i strona jebła.
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Wyjebało stronę totalnie, mają rzekomo dystrybutorzy całość tejże marmurowej gangreny roznieść, czyli może będą płyty w Fallen Temple? Czasem coś miewają z Black Gangrene.
The hosting server is a new one, but due to the overwhelming amount of simultaneous accesses to the store, the server crashes. In such a way that it almost seems a DoS attack (search for it to know what it means).
Thank you so much for your interest and support, but while things keep like this, it won't be possible to proceed smoothly.
All the usual distributors will carry the whole batch which it is not limited to only a few copies.
29. września stajnia Dark Essence Records odda w ręce nową, jedenastą płytę norweskiej black metalowej hordy Helheim o tytule Woduridar.
Oto jej menu:
1- Vilje av stål
2- Forrang for fiender
3- WoduridaR (Video bei YouTube)
4- Åndsfilosofen
5- Ni s soli sot
6- Litil vis madr
7- Tankesmed
8- Det Kommer i Bølger
9- Hazard
Debiutancki album Decrepisy ukazał się 6 sierpnia na CD w meksykańskim Chaos Records pt. Emetic Communion. Winylowa wersja ujrzała światło dzienne dzięki Seed of Doom Records, kasetę zaś wyprodukowało Life After Death. Death metalowa formacja zestawiona jest z muzyków znanych m.in. z takich grup jak: Vastum, Funebrarum, Thanamagus, Ascended Dead i innych.
Ciekawe, czy @Canidia zna nowe wcielanie muzycznie Charlie Koryna?
@UP Septage całkiem spoko, ale jak na klon starego Carcass, mimo konkretnego wyziewu, trochę brak mi w tym takiego bezpośredniego przełożenia na bujający grindowy feeling Padliny, nie co za bardzo chwilami to w tech. dm-owe tony uderza. Nie krytykuję, bo materiał dobry - jedynie, po zapowiedzi Szajtana, wyrażam swe nieco odmienne doń oczekiwania.
Oczywiście nic odkrywczego usłyszeć tu się nie da. Panowie nie starają się na szczęście kopiować dosłownie wspomnianej wcześniej klasycznej płyty. Dorzucają do swoich utworów całkiem sporo bardziej deathmetalowych harmonii, głównie kojarzących się z Finlandią z lat dziewięćdziesiątych.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Drugi kawałek z nowego Skepticism:
Dwa dni temu nakładem Pulverised Records (CD, winyl) oraz Total Därkness Propaganda (kaseta), ukazała się pt. Left for the Worms, debiutancka EP-ką węgierskiego trio o nazwie Molis Sepulcrum, które to wyraźnie hołduje staro-szkolnym death metalowym rytuałom spod znaku wczesnego Grave i Nihilist/Entombed, czy też początków Horrendous, dodając do tego nieco florydzkiej łupaniny.
Furze powraca po 3 latach ciszy. Apocalyptic Empire Records zapowiada na 22 października nowy mini-LP zatytułowany Black Psych Tormentor. Od razu dostajemy pierwszy w historii zespołu klip do singla z tego nadchodzącego krążka.
Vexatus3 lata temu
Tormentor
Teraz przynajmniej już wyraźnie widać, że ten cały Woe J. Reaper (czy jakoś tak) to jajcarz jest z dystansem do siebie i swojej muzyki, a przy tym z lekka nawiedzony typ.
Odium Humani Generis
yog3 lata temu
Tormentor
yog
Nowy Sunwheel z królem Nergalem na okładce:
Toruński Eteritus w odświeżonym składzie powraca w barwach Godz Ov War Productions. Album ukaże się pod koniec września. Pierwsza próbka z płyty poniżej.
Nowa, druga ep-ka amerykańskiej death metalowej kapeli Exsul o tytule Allegoresis ukaże się 22 października.
Znajdą się na niej następujące kompozycje:
1- Noesis
2- Glaucon’s Dilemma
3- How in the Land of Satin We Saw Hearsay, Who Kept a School of Vouching
4- Pantagruelion
5- Psychomachia
6- Sweet Revenge
Utworu How in the Land of Satin We Saw Hearsay, Who Kept a School of Vouching posłuchacie poniżej
8 października nakładem 20 Buck Spin ukaże się debiutancki długograj pochodzących z Vancouver blackujących, progresywnych death metalowców z Atræ Bilis zatytułowany Apexapien. Wytwórnia już zaczęła zbierać preordery na to wydawnictwo i opublikowała pierwsze próbki w postaci utworów Lore Beyond Bone i Bacterium Abloom:
Kierunkowskazy jakie przedstawia wydawca: Ulcerate, Gorguts, Deathspell Omega, Wormed, Cannibal Corpse, Suffocation, Immolation, Dead Congregation, Hate Eternal, Morbid Angel.
Belzebóbr3 lata temu
Tormentor
Belzebóbr
Nie słuchałem jeszcze, ale bestialskie manifestacje mieli całkiem dobre więc oby było co najmniej tak samo.