Może ktoś przegapił, jak ja, to fajny dokument typka od Ride for Revenge na temat fińskiego blacku. Z 2011 roku. Wypowiadają się w niemal wszystkie bardziej znane hordes z wyjątkiem Impaled Nazarene, więc mamy Nuclear Holocausto we wspaniałej kreacji indyjsko-buddyjsko-pończochowej jako reprezentanta Beherit, wesołka Sovę z Barathrum, niedojebanego Lorda Satanachię, jakieś Azaghale, Horny, Goatmoony, oczywiście na Mikko kończąc. Enochian Crescent jeszcze, ale tych to już chyba nikt nie pamięta. Jeszcze jakiś smutny jak pizda jeża ziomuś, a także Satanistyczny Mistrz Wojny Wilkołak we własnej osobie, jakieś ceremoniały Dead Reptile Shrine i inne randomy ze swastami w logo A jeszcze się jutuber niejaki Rauta wypowiada w roli eksperckiego obserwatora. Plus satanistyczny pisarz-filozof i jakiś gość, co wygląda jak Ihsahn trochę i nie pamiętałem cały film kto to.
Loputon Gehennan Liekki aka Eternal Flame of Gehenna:
[fiński z ang. napisami]
Wiedzieliście, że Rudego z Goatmoon skazali za rozjebanie 166 nagrobków?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Bardzo spoko dokument. Ogółem śfiński black metal to nagromadzenie różnych dziwaków Takie wrażenie odniosłem oglądając powyższy film. Normalnie galeria osobliwości.
Odium Humani Generis
yog6 lat temu
Tormentor
yog
No, zbytnio "normalnych" nie stwierdzono. Już chyba Mikko najbardziej przy ziemi się wydaje być z nich wszystkich, choć przedstawiony niczym mafiozo
Destroy their modern metal and bang your fucking head