Awatar użytkownika
FeedMySnake

Stay a while and help me...

FeedMySnake 4 lata temu

Kwestią wstępu mógłbym zacytować Iron Maiden - Wasted Years ale uj tam...

Przybyłem do waszej ponurej krainy niczym początkujący wędrowiec z niskim levelem i mam dla was questa (bez nagrody, chyba). Uprzejmie dopraszam się polecenia mi odpowiednich albumów lub zespołów do napełnienia mojej skromnej playlisty. Uprzedzając - cholera jakbym sam wcześniej nie szukał to nie trułbym wam dupy, hah. Mój gust muzyczny za dzieciaka przemilczę, ale zawsze za czasów VHSów pojedyncze kawałki z tandetnych filmów rozbudzały moją wyobraźnię (jak choćby Ozzy - Secret Looser w filmie WIDMO z 80go któregoś - tak to się zaczęło). Dziś żyjąc w erze jutubuf jest dużo prościej... niby, a jednak nie - bo jest taki przemiał ujowizny wszelkiego obyczaju tam, że znaleźć coś godnego uwagi to jakiś pieprzony cud.

A jednak cuda się ponoć zdarzają, bo znalazłem dwie perełki, które katuję na okrągło kiedy tylko mam czas i okazję - szwecki Ambush i niemiecki Booze Control - poszukuję więc czegoś podobnego do tych ekip!

Przesłuchałem Enforcer, ale to jakaś tandeta (chociaż Undying Evil jest kozackie). Przesłuchałem polską Aquille i ma potencjał, ale to nie to (Zero jest op). Przesłuchałem Skull Fist i jeden album jest spoko (ostatni przemilczę), ale to nie ten styl... Czasem posiedzę wieczorem na yt i szukam po omacku, ale nic już nie dropie tam.

Są nadzieje ?! Pomożecie ?!
Moving the pawns so ingeniously - the masterminds in command.
Painting the image of the enemy with blood in the desert sand.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

Questy, sresty. Zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci: własne poszukiwania zajebistej muzy są jedną z najzajebistrzych rzeczy w tym hobby, polegającym na słuchaniu muzyki przez pół dnia, a przez drugie na przedzieraniu się przez ziny oraz internet w poszukiwaniu dobrych zespołów. Niestety, takie życie mogą prowadzić tylko studenci oraz bezrobotni młodzieńcy na utrzymaniu bogatych rodziców, dlatego polecę Ci, dobry człowieku, przeglądanie tematów na tym forum, w tym tematu "POLECANKI". Sam raczej nie pomogę, ponieważ mam wąskie horyzonty muzyczne jak cipka nastolatki i uskuteczniam tylko black- oraz death- metal, a coś mi się kojarzy, że ten Enforcer, to t(h)rash lub heavy, więc zupełnie nie moje pole ALE POSŁUCHAJ CZESKIEJ KAPELI UMBRTKA!
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.

Wróć do „Dyskusje muzyczne”