https://en.m.wikipedia.org/wiki/Categor ... _Brian_Eno
Axiom pisze: ↑3 lata temu Dla mnie raw Black to najlepsze brzmienie i koniec dyskusji.
Ale już tak na serio, to uważam że im bardziej dopracowane tzw "czyste" brzmienie tym gorzej z dyskografią kapeli. Weźmy pod uwagę prostą Mgłę od mdłości po Age of excuse. Łatwo zauważyc że przez dobrobyt co album brzmienie stawalo sie coraz lepsze, bardziej dopracowane, brak bluznierstwa I takiej bezwgledności co do instrumentòw. Szczerze mowiąc nie jest to złe, ale nie jest też to dobre, więcej ludzi zaczyna dobierac sie do takich kapel I tworzyc z nich posłuszne marionetki w rękach wytwòrni.
Dlatego raw black jest najlepszym brzeminiem![]()
deathwhore pisze: ↑3 lata temu Czy ty nie umiesz czytać, czy niby umiesz, ale nie rozumiesz, czy może po prostu brakuje ci kultury i dlatego nie odpowiadasz na temat?
deathwhore pisze: ↑3 lata temu W sumie to przypadkiem odpowiedziałeś. Wychodzi, że opcja numer dwa. Niby umie czytać, ale nie rozumie.
Dokładnie tak, choć dema amerykańsko/Canadyjskie noszą w sobie trochę nadzieji. Np Sedimentum czy wørsen (ten mniej znany, nie atmosferyczny), mam tylko nadzieję że nie zejdą z tego brzmienia. Druga kapela co mnie zawiodła pod kątem brzmienia musi być Gojira. Krótko i na temat. Osoby które w klimacie siedzą to wiedzą czym była Godzilla oraz Empalot. Kontrast jaki jest pomiędzy wszystkim co zrobili jest ogromny, ale najgorsze w tym wszystkim jest to że (imo) po Mars to sirus już zeszli na psy. I się nie myliłampitbull pisze: ↑3 lata temuAxiom pisze: ↑3 lata temu Dla mnie raw Black to najlepsze brzmienie i koniec dyskusji.
Ale już tak na serio, to uważam że im bardziej dopracowane tzw "czyste" brzmienie tym gorzej z dyskografią kapeli. Weźmy pod uwagę prostą Mgłę od mdłości po Age of excuse. Łatwo zauważyc że przez dobrobyt co album brzmienie stawalo sie coraz lepsze, bardziej dopracowane, brak bluznierstwa I takiej bezwgledności co do instrumentòw. Szczerze mowiąc nie jest to złe, ale nie jest też to dobre, więcej ludzi zaczyna dobierac sie do takich kapel I tworzyc z nich posłuszne marionetki w rękach wytwòrni.
Dlatego raw black jest najlepszym brzeminiem![]()
Zgadzam się, dla mnie With Hearts Toward None to ich szczyt, reszta mogłaby dla mnie nie istnieć. Generalnie fajne są albumy wydane przed masteringiem, oryginały z lat 90. i demosy różnych kapel death/black. Ta obskurność robi bardzo dobrze w odbiorze.
Jasne tylko jestem trochę zajęta, ale do tematu jeszcze postaram się dzisiaj wrócićdeathwhore pisze: ↑3 lata temu Ale odpowiesz jacy ludzie dobierają się do Mgły i tworzą z nich marionetki w rękach wytwórni?
Wydawało mi się, że dobrze ogarniam temat, ale nie słyszałem o Empalot, domyślam się, że niemetalowe, skoro brak info na MA. A tak, to trudno tej zmiany nie zauważyć.Axiom pisze: ↑3 lata temuDruga kapela co mnie zawiodła pod kątem brzmienia musi być Gojira. Krótko i na temat. Osoby które w klimacie siedzą to wiedzą czym była Godzilla oraz Empalot. Kontrast jaki jest pomiędzy wszystkim co zrobili jest ogromny, ale najgorsze w tym wszystkim jest to że (imo) po Mars to sirus już zeszli na psy. I się nie myliłam
Empalot jest świetny brout oraz tous Aux cepes są bardzo dobre. Obie płyty są pełne nie przewidywalnościCzłowiekMłot pisze: ↑3 lata temuWydawało mi się, że dobrze ogarniam temat, ale nie słyszałem o Empalot, domyślam się, że niemetalowe, skoro brak info na MA. A tak, to trudno tej zmiany nie zauważyć.Axiom pisze: ↑3 lata temuDruga kapela co mnie zawiodła pod kątem brzmienia musi być Gojira. Krótko i na temat. Osoby które w klimacie siedzą to wiedzą czym była Godzilla oraz Empalot. Kontrast jaki jest pomiędzy wszystkim co zrobili jest ogromny, ale najgorsze w tym wszystkim jest to że (imo) po Mars to sirus już zeszli na psy. I się nie myliłam
Wiadomo, że lewacy zinfiltrowali black metal. Ten, no Euronymous.deathwhore pisze: ↑3 lata temu Ale odpowiesz jacy ludzie dobierają się do Mgły i tworzą z nich marionetki w rękach wytwórni?
Proste w przebiegu lat z podziemia wznieśli się na górę lodowcową blacku, a osoby które nagle poznają mgłę nie mają pojęcia nawet o demach czy ich splitach. Chodzi mi dokładnie o pewien rodzaj słuchaczy, o tych którzy paryszwie krytykują brzemienie podziemia, czy świeżego zespołu bez żadnego wglądu do twórczości. I to właśnie zauważyłam z mgłą, z dobrego tresciwego materiału przekształciłi się merch/festiwale/ HD instrumenty itd. Oczywiście nadal szanuje Mgłę, ale głównie chodzi mi o odbiorców, oraz działalność ich dzisiejszą. A za wszystkimi ich promocjami stoi No solace podkreślam że mówię o latach 2020 - 21, dlatego mnie to odpycha i raczej pozostanę przy With hearts towards nonedeathwhore pisze: ↑3 lata temu Ale odpowiesz jacy ludzie dobierają się do Mgły i tworzą z nich marionetki w rękach wytwórni?
Weź rozwiń to zdanie, bo próbuję czytać tradycyjnie, potem od końca do początku, przestawiam słowa, litery w nich i nadal nic nie rozumiem.z dobrego tresciwego materiału przekształciłi się merch/festiwale/ HD instrumenty itd.
deathwhore pisze: ↑3 lata temu To przez odbiorców stają się marionetkami w rękach własnej wytwórni? Albo wytwórni jednej z bardziej kontrowersyjnych postaci na scenie black metalowej? Sami produkując swoje płyty? Coś kręcisz.Weź rozwiń to zdanie, bo próbuję czytać tradycyjnie, potem od końca do początku, przestawiam słowa, litery w nich i nadal nic nie rozumiem.z dobrego tresciwego materiału przekształciłi się merch/festiwale/ HD instrumenty itd.
A i jeszcze jedno, mgła to tylko przykład, jeszcze raz podkreślę że szanuje ich i nic do nich nie mamdeathwhore pisze: ↑3 lata temu To przez odbiorców stają się marionetkami w rękach własnej wytwórni? Albo wytwórni jednej z bardziej kontrowersyjnych postaci na scenie black metalowej? Sami produkując swoje płyty? Coś kręcisz.Weź rozwiń to zdanie, bo próbuję czytać tradycyjnie, potem od końca do początku, przestawiam słowa, litery w nich i nadal nic nie rozumiem.z dobrego tresciwego materiału przekształciłi się merch/festiwale/ HD instrumenty itd.