Awatar użytkownika
Eibhleann

Eibhleann

Obrazek

Miasma z Wiednia
>:]
Niezdrowy
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Demka
ObrazekObrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Od wczoraj buja mnie Samsara Blues Experiment, którą zdaje się kilkukrotnie tu chwalił szanowny kolega @DiabelskiDom. Siadło mi momentalnie, pięknie ta muzyka płynie i zabiera nas w fascynującą podróż.
Aktualnie słucham, ale i oglądam sobie wersji wideo koncertówki Rockpalast
Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Wędrowycz pisze: 6 dni temu Od wczoraj buja mnie Samsara Blues Experiment, którą zdaje się kilkukrotnie tu chwalił szanowny kolega @DiabelskiDom. Siadło mi momentalnie, pięknie ta muzyka płynie i zabiera nas w fascynującą podróż.
Kierwa, mam cały regał takiego grania!
Kiedyś mocno mnie wciągnęło, bo o to w tej muzyce chodzi, ma zabierać w podróż.
Samsara Blues Experiment znam wszystkie płyty wydane do 2017 włącznie i każda jest dobra. Natomiast debiut Long Distance Trip jest IMO najlepszy. Od razu uwaga, jakby ktoś chciał kupić placek - lepiej wydanie 2-plytowe, fp nie ma 1 utworu obecnego na CD i 2LP.

Sprawdź jeszcze Electric Moim albo Colour Haze - ten drugi, na części płyt, mocno nawiazuje do Kyuss. Zresztą, z samej niemieckiej sceny zespołów jest (było? Kilka lat nie śledzę) bez liku. Mogę zapodać więcej propozycji.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Thorgal pisze: 5 dni temu Samsara Blues Experiment znam wszystkie płyty wydane do 2017 włącznie i każda jest dobra. Natomiast debiut Long Distance Trip jest IMO najlepszy. Od razu uwaga, jakby ktoś chciał kupić placek - lepiej wydanie 2-plytowe, fp nie ma 1 utworu obecnego na CD i 2LP.

Sprawdź jeszcze Electric Moim albo Colour Haze - ten drugi, na części płyt, mocno nawiazuje do Kyuss. Zresztą, z samej niemieckiej sceny zespołów jest (było? Kilka lat nie śledzę) bez liku. Mogę zapodać więcej propozycji.
Tak, debiut Samsara Blues Experiment jest najlepszy, zdecydowanie. Pozostałe materiały jednak też trzymają odpowiedni poziom. Ten zespół też przeleżał myślę parę lat czekając na swój czas na poznanie.
Polecanki chętnie sprawdzę. Swoją drogą parę dni temu sobie zerknąłem ile to rzeczy sobie odłożyłem w ramach "do sprawdzenia" i jest tam na oko sporo powyżej 300 materiałów z przeróżnych gatunków muzycznych. Taki efekt, jak od dobrych paru lat głównie grzebię w starociach i tym co już znam doskonale.
Odium Humani Generis
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazek