Rzeczywiście tak dobre, jak reklamują na muralach. Powiew świeżości w zatęchłym światku polskiego blackmetalu. Polecam się zapoznać, kto jeszcze tego nie zrobił. Jest luz, są wpadające w ucho riffy, fajne zwolnienia i kurna wokal tak wiele w tej muzyce robi, że w zasadzie płyta nie byłaby tak fajna, gdyby nie on. Chyba kolejny polski krążek obok Varmii, który mnie w tym roku ujął za genitalia.
"Baśka miała mały biust, a Natalia genitalia." - śpiewał jednego razu pedofil pod przedszkolem i pasowałby ten tekst jak ulał do "Truchła Strzygi".
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
yog7 lat temu
Tormentor
yog
Truchło Strzygi bdb.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore pisze: ↑7 lat temu
No dla mnie to Truchło Strzygi to taki odpad po Bestiality.
Truchło Strzygi nie słyszałem jeszcze, choć rozreklamowane to mocno, bo gdzie nie wejdę to wszędzie jakieś pochwały/reklamy lecą, no i kumpel mi o tym tłucze od dawna, zanim jeszcze pierwsze wzmianki gdziekolwiek wyczytałem. Bestiality pamiętam z koncertu obok Wichajstera i mnie się bardzo podobało jak grali. Jakieś materiał/materiały potem słyszałem i też mi się wkręciło nieźle. Jeżeli to w takim stylu utrzymane co Bestiality to napewno wejdzie gładko.
U mnie z rana leci:
Pieśni śriedniowiecznych trubadurów, w tym pewnego Ryszarda ( ale nie tego z naszego forum ), co to machał mieczem i przy okazji zajmował się poezją, bo takie to były wtedy czasy, że wielu z tych ludzi po prostu było rycerzami, którzy po ściągnięciu zbroi śpiewali o miłości dworskiej, pełnej kurtuazji. Jeszcze jeden powód, żeby uważać średniowiecze za epokę "fajniejszą" od naszej.
Ryszard pisze: ↑6 lat temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
No to urlop rozpoczęty, szkoda, że nie udało się dziś na Blasphemy wybrać, ale co poradzić.
Dobre rzeczy z rana lecą:
Jak ktoś lubi prawdziwy metal, chamski i prosto w ryj to tu go znajdzie. Paręnaście minut darcia papy w klimatach black/death i war metal. Jeden z najlepszych splitów jakie ostatnimi czasy słyszałem, choć późno go poznałem bo z 2007 r. to cudeńko.
A teraz zapodałem:
Ryszard pisze: ↑6 lat temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha